Red Dead Redemption 2 - Helemaal Hyped 

Red Dead Redemption 2 - Helemaal Hyped 2018-10-25T11:49:38
Zit jij aankomende vrijdag met je cowboylaarzen voor de brievenbus te wachten tot Rockstar's nieuwste telg naar binnen wordt geschoven? Johan wel! Hij heeft een lijstje gemaakt met 10 redenen waarom hij nou zo hyped is voor Red Dead Redemption 2.

10. Minigames

Natuurlijk, je kunt op jacht gaan naar een beer of hert, allerlei NPCs door middel van interessante sidequests uit de brand helpen, of gewoon "guns blazing" ergens een bar binnenlopen en alles kapot schieten. Maar waarom zou je dat doen, als je ook gewoon een lekker potje poker kan spelen?

Zelf heb ik de nodige uurtjes gestopt in mijn poker en blackjack carrières in Red Dead Redemption 1. Beide minigames zijn weer terug te vinden in Red Dead Redemption 2, plus nog wat extra. Wat dacht je van domino, of schaken?

minigames  

9. Dynamisch weer

Regen, wind, donder en bliksem... Het dynamische weersysteem waar RDR 2 over beschikt ziet er belachelijk goed uit. Maar het is niet alleen erg pretty: het weer heeft daadwerkelijk een gameplayfunctie! Als Arthur bijvoorbeeld iets te lang door de sneeuw slentert zal je dikkere kleding aan moeten hebben dan wanneer je door de woestijn marcheert met de zon op je rug. Ook bliksem heeft een functie - je paard wordt er onrustig van en als je een beetje pech hebt krijg je zelf gewoon een bliksemschicht voor je bakkes! Dat zal de gemiddelde speler wel twee keer doen denken voordat ze een storm in galopperen.

weer  

8. Flora en Fauna

Meer dan 200 dieren, vissen en vogels! Hoewel bijvoorbeeld twee soorten vis natuurlijk vrijwel identiek aan elkaar kunnen zijn, lijkt het er op dat er alsnog een gigantische hoeveelheid variatie is in de fauna die er te vinden zal zijn. Beren, konijnen, wolven of hagedissen - en buiten de kwantiteit lijkt het er ook op dat er meer aandacht is besteed aan het gedrag van de dieren. Sommige roofdieren gaan op zoek naar prooi en buidelratten doen zelfs alsof ze dood zijn zodra er een bedreiging nadert.

Er zijn natuurlijk ook wat tamme diertjes die je tegen gaat komen. Honden zullen bijvoorbeeld blaffend achter je aan gaan - totdat je ze een vriendelijke aai over de bol geeft.

fauna  

7. First-Person

Waar het bij GTA V nog een tijdje duurde voordat Rockstar aan kwam zetten met een First-Person mode, zit hij er bij RDR2 standaard al ingebouwd. Als je er echt een cowboy-simulator van wilt maken is dat natuurlijk the way to go.

first-person  

6. Paardje rijden

Pak je lasso er maar vast bij, we gaan wilde paarden vangen! Met bijna twintig verschillende rassen - elk met een eigen karakter - is er keuze genoeg wat trouwe knollen betreft. Je paard is in deze game ook meer dan een vervoersmiddel, het is de bedoeling dat je er echt een band mee opbouwt. Dit kun je doen door je paard op verschillende manieren te verzorgen. Als je dat genoeg doet krijgen Arthur en zijn gekozen hobbelpaard een steeds betere connectie, waardoor het paard minder snel bang is, en meer kracht, snelheid en uithoudingsvermogen heeft. Ook zal de grootte van de radius waaruit je paard naar je toe komt draven als je fluit afhankelijk zijn van deze band.

Het enige minpuntje voor mij is dat, in het geval dat je trouwe partner het loodje legt, er geen enkele manier is om hem terug te krijgen. Dood is dood! Wel heeft Arthur de optie om zijn paard te laten vluchten als het iets te heet onder de voeten begint te worden. Gelukkig maar!

paard  

5. Customization

Red Dead Redemption 2 heeft dan misschien geen character creator, maar er is genoeg mogelijkheid om te customizen. Je kunt van Arthur's kleding de individuele lagen bepalen en je krijgt zelfs de keuze of je je broek in of uit je schoenen wilt doen. Zelfs dierenhuiden die je hebt verkregen door te jagen kan je als hoed gebruiken. Ook kan je kiezen om je mouwen wel of niet op te rollen en is natuurlijk ook Arthur's haar volledig aan te passen. Let wel: haar groeit in realtime en bepaalde kapsels zijn afhankelijk van de lengte, dus zorg dat je genoeg op je knar hebt zitten voordat je een kapsalon binnenstapt.

customization  

4. Wonderbaarlijke wereld

Red Dead Redemption 2 heeft de grootste map ooit gezien in een Rockstar game. Om er voor te zorgen dat deze wereld tot de nok toe gevuld is met content hebben dan ook voor de eerste keer alle Rockstar studios een steentje bijgedragen. Van verlaten gehuchten tot grote steden, van woestijn tot moeras, van berg tot vallei - het ziet er allemaal fantastisch uit. Daarnaast claimt Rockstar ook dat alle gebouwen in de game toegankelijk zijn en dat Arthur kan gaan zitten op elke stoel in de game. Daar doen we het voor!

map  

3. Paardenballen

Paardenballen. Of nouja, detail in het algemeen. Natuurlijk zijn paardenballen die krimpen of uitzetten gebaseerd op de temperatuur van het gebied waar je in ronddraaft indrukwekkend, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Het haar wat in real-time groeit, de sporen die je achterlaat in de sneeuw, de modder die langzaam hard wordt en van Arthur's kleding afbrokkelt. Het bloed wat opdroogt, de sneeuw op je schouders die wegsmelt... Rockstar's oog voor detail is ongekend.

paardenballen  

2. Lekker kamperen

Een van de dingen waar ik met het meest op verheug in deze game is de interactie in het tentenkamp. Tenten kunnen worden geupgrade, wat nieuwe features unlockt. Je kan gezellig op pad met Arthur's mede-gangleden om te vissen of te jagen, of je blijft gewoon thuis en speelt een potje poker. Het moraal van het kamp is ook erg belangrijk - volgens Rockstar zorgt alcohol in ieder geval voor een goeie boost.

kamp  

1. AI

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een lijst van dingen waar je "hyped" voor kunt zijn, maar het lijkt er op dat RDR 2's AI echt next level is. Vermoord een random NPC en wie weet kom je een paar uur verder een familielid tegen die je uit wraak van kant probeert te maken. Of er staat opeens een bounty op je hoofd - dat kunnen NPCs ook gewoon doen als je ze niet aanstaat. Over bounties gesproken, je kan ze natuurlijk zelf weer weg halen, maar men zal onthouden wat je hebt gedaan. Ook hebben NPCs andere dialogen voor als je er vies of bloederig uitziet, of als je de map hebt uitgezet. Super vet!

ai  
En jij? Ben je een beetje hyped voor Red Dead Redemption 2 en heb je je pre-order al geplaatst, of kijk je het nog even aan? Laat het me weten in de comments!

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord