Ready Player One trailer 2 breakdown: alle easter eggs en referenties 

Ready Player One trailer 2: alle referenties en easter eggs: Overwatch, Harley Quinn, Gundam, Street Fighter 2017-12-11T16:33:22
De tweede trailer van Ready Player One is dit weekend op het net gelanceerd en het is echt wonderbaarlijk hoeveel referenties en easter eggs er in dit stukje promomateriaal voor Steven Spielberg z’n film zitten. Wouter zorgt er met deze feature voor dat je er niet 1 hoeft te missen!

Ready Player One is een boek van Ernest Cline dat praktisch een cultstatus heeft verworven voor iedereen die moderne entertainment een warm hart toedraagt. Steven Spielberg is bezig met een verfilming van de roman en aan hem en z’n crew de onmogelijke taak om in ieder geval een deel van de ontelbare popcultuurreferenties in het boek over te zetten naar het witte doek. Aan de meest recente trailer te zien gaat het ‘m aardig lukken! Check hem hier:

Je hebt vast al wel wat bekende (game-)personages gespot, maar heb je ze allemaal gezien? Want vooral qua gamecharacters gaat het helemaal los! Check wat ik er uit gedestilleerd heb:
    

Genoeg Street Fighter characters!

Street Fighter is een belangrijke bron voor verwijzingen door deze hele trailer van Ready Player One, want we zien niet alleen Blanka op de achtergrond in de bar, maar ook Ryu loopt door de startopstelling aan het begin van de trailer en we zienChun-Li die een aanval leidt samen met nog een zeer herkenbare game-dame. Oh en tot slot hebben we nog Sagat, die onmiskenbaar door de sneeuw banjert.

Street Fighter in Ready Player One   

Bekende wagens: The A-Team, Batman, Mad Max en Speed Racer

Over die starting Grid gesproken, daarin zien we een hoop bekende wagens staan, klaar om te scheuren. De Batmobile uit de Adam West-serie bijvoorbeeld, of de rood-witte wagen uit Speed Racer. Helemaal achterin kan je het dak zien van het zwart met rode busje uit The A-Team en tot slot is er nog, met een beetje goede wil, de Falcon XB GT Coupe V8 Interceptor uit Mad Max te spotten.

Startopstelling Ready Player One   

De barscène: Ristar, Mass Effect en Lara Croft

Vanaf 0:53 zit er een ware Cantina-stijl scène in de trailer van Ready Player One en de bar waarin zich dit afspeelt zit vol met interessante gasten. De eerder genoemde Blanka komen we er tegen, maar ook Shepard uit Mass Effect hangt er rond en Lara Croft bestelt er een drankje. Oh en onze verdomd scherpe Tingle zag daar achter Shepard ook nog Ristar staan, een SEGA-personage dat iedereen vergeten is, behalve onze stagiair.

Ristar Shepard Lara    

De meest prominente cameo’s: Chucky, The Joker, Harley Quinn, Gundam, Kong en Tracer

Sommige personages zijn wat minder verstopt en hebben duidelijk hun moment om te shinen in de Ready Player One-trailer. Kong uit King Kong bijvoorbeeld krijgt een volle twee seconden om de zon te blokkeren:

King Kong

Of het meest fucked up stelletje uit het DC-universum, The Joker en Harley Quinn, die zwaar onder de indruk lijken te zijn van de dance moves van de hoofdrolspelers:

Joker en Harley

Over DC gesproken, deze iets minder prominente cameo moet toch wel Deadshot zijn, niet waar?

Deadshot

Chucky, de door de geest van een psychopaat bezeten pop uit de Child’s Play-films, heeft trouwens echt een bruut stukkie op het einde van de trailer:

Chucky

En een Gundam mecha krijgt een wel heel flashy shot helemaal voor zichzelf!

Gundam

Hey, daar hebben we Tracer! Is het niet prachtig om haar samen met Chun-Li een aanval te zien leiden?

Tracer en Chun-Li     

Subtiele game-verwijzingen: Bloodrayne, Battle Toads, Mortal Kombat en Joust

De prijs waar het plot van Ready Player One om draait is wel een heel toepasselijke: een easter egg. Een hele letterlijke die gloeit. En de paasei lijkt wel heel erg in de stijl van een geliefde knokserie te staan, want de draken die het eitje omhoog houden doen me erg denken aan die van Mortal Kombat. Zijn die personages om de easter egg bovendien niet gewoon knokkers uit MK?

Mortal Kombat

Laten we nog een keer naar de grote slagvelden kijken waar we eerder al Chun-Li en Tracer de strijd zagen leiden. In hetzelfde shot is namelijk Femshep te zien, tussen de beide dames in, maar ook Lara Croft keert terug en sommigen beweren de rode lokken van Bloodrayne te zien. Daar, helemaal links in de hoek!

Tracer

Eerder in de trailer is nog een battleshot te zien en hierin zijn, heel toepasselijk, de Battletoads te zien aan de voorkant van de linie. En zie je dat struisvogelachtige beest? Dat is dus een struisvogel uit een game waarvan ik niet verwacht dat iemand ‘m kent, wat hij is fucking oud: Joust. In deze titel op de Atari 2600 ga je anderen te lijf met een lans, gezeten op een struisvogel. Eh ja, echt.

Battletoads en Joust

Bonusverschijning: The Iron Giant

Iron Giant

Zo, dat zijn ze wel zo’n beetje. Hebben jullie nog eentje gespot die hierbij kan? Laat het weten! Ik ga proberen zo rond maart een reviewtje te droppen van deze veelbelovende film!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord