Pokémon X en Y - Megaevoluties en Super Training 

Pokémon X en Y - Megaevoluties en Super Training 2013-08-09T17:20:17
Nog twee maanden en dat is het eindelijk tijd voor Pokémon X en Y. Roy wordt steeds enthousiaster bij elke trailer die hij ziet. Nu is er ook nog info vrijgegeven over megaevoluties en Super Training. Roy zet alles voor je op een rijtje.

Pokémon X en Y zijn nog maar twee maanden van ons verwijderd, en ondertussen kunnen de fans al lang niet meer om deze mega-franchise heen. Dat was een van meest gemakzuchtige bruggetjes ooit, want ik wil het graag even hebben over de nieuw aangekondigde megaevoluties.

 

 

Megaevoluties

Na de baby pokémon uit vorige delen, en nieuwe evoluties voor bestaande pokémon is er ondertussen geen enkel zakmonsterje meer dat hetzelfde blijft, tenzij je militant op de B-knop blijft rammen natuurlijk. Toch vond Nintendo het nodig om de megaevolutie toe te voegen in Pokémon X en Y. Maar ik zal er geen traan om laten, want het is fucking awesome!

Megaevoluties zijn tijdelijke evoluties van je sterkste pokémon die alleen tijdens gevechten plaatsvinden. Deze megaevoluties zijn alleen te bewerkstelligen met behulp van een Mega Stone, en het verandert bijvoorbeeld je Mewtwo in een Mega-Mewtwo. Ja, de benaming is niet heel erg origineel, maar de ster van de eerste Pokémon-film wordt wel een stuk sterker, veranderd tijdelijk van gedaante en krijgt nieuwe aanvallen. Dat is dus de nieuwe Mewtwo evolutie die we een paar maanden geleden al voorbij zagen komen.

Mewtwo vs Lucario

 

Mega Stones

Testikelgrapjes daargelaten zijn Mega Stones specifieke voorwerpen die gelinkt zijn aan een bepaalde Pokémon. Zo heeft Lucario alleen baat bij de Lucarionite Mega Stone en Blaziken bij een Blazikenite Mega Stone. Voor alle Pokémon die kunnen megaevolueren ligt er ergens in Kalos een Mega Stone verborgen. Behalve de Blazikenite, die is alleen te verkrijgen bij een speciaal Nintendo-evenement dat op de release-dag van de games plaats vind. Bij dit evenement krijg je een Torchic die de Blazkikenite Mega Stone vast houdt.

Hoe dit evenement precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend. Ook welke pokémon allemaal in aanmerking komen is nog giswerk. We zien er al een paar in de nieuwe trailer, maar ik gok dat alleen de starter pokémon (ook de starters uit vorige delen) en een aantal legendarische beesten een megaevolutie krijgen. maar zoals gewoonlijk houdt PU.nl je op de hoogte! Ik ben nog van de oude stempel, en zie bijvoorbeeld graag een Mega-Charizard.

Mega Blazekin

 

Super Training

Ze moeten bij Nintendo echt iemand aannemen die betere namen bedenkt voor hun nieuwe game features... Enfin, Super Training is een nieuwe manier om je Pokémon sterker te maken zonder te hoeven vechten. Alle basisstatistieken van je beestje (HP, Attack, Defense, Sp. Atk, Sp. Def en Speed) kunnen hiermee naar een hoger level getild worden. Er zijn twee verschillende soorten Super Training. Balloon Bots en Core Training.

Balloon Bots is een soort van voetbal waarbij je tegen ballonnen moet spelen en een bal in hun doel dient te schieten. De ballonnen proberen dit ook bij jou, dus het is zaak om die schoten te blokkeren. Het is in principe een van minigame waar je Pokémon sterker van worden. Voetbal lijkt een trend te worden in games, kijk maar naar Rayman Legends met zijn Kung-foot. Fingers crossed voor een potje voetballen in Black Flag, maar dat terzijde.

Core Training is meer een fitnessprogramma voor je favoriete vechtersbazen. Je kan kiezen uit verschillende stootzakken die je hebt vrijgespeeld waar je Pikachu op los kan gaan. Het is niet alleen een enorme stressverlichter, maar ook wordt hij er sterker door. Zelf hoef je je pokémon alleen maar naar de sportschool te sturen, en deze zal op eigen houtje trainen. Dat betekent dus wel dat je hem tijdelijk niet kan gebruiken in gevechten.

Super Training

 

 

Gym Leader Korinna

Daarnaast is er ook nog een nieuwe Gym Leader bekend gemaakt, namelijk Korrina en ze is houdt zich prima staande op rolschaatsen. Deze zullen ook een rol spelen om bij haar te komen zoals je in de trailer misschien al zag.

Ze is de Gym Leader van Shalour City waar ook de ‘Tower of Mastery’ staat. Deze toren staat in verband met de nieuwe megaevolutie, dus het zal waarschijnlijk zo zijn dat je Korrina’s leger aan pokémon knock out moet slaan om je eigen pokémon überhaupt te kunnen laten megaevolueren.

 

Nieuwe pokémon

Als extragratis bonus nog een drietal nieuwe pokémon:

Dedenne - electric/fairy

Pokémon Dedenne

Bunnelby – normal

Pokémon Bunnelby

Skiddo – grass

Pokémon Skiddo

 

 

Nu kan de Reddit-community weer aan de slag om nieuwe fan art en pluche pokémon te make, en jullie zijn weer op de hoogte van alle nieuwe features van Pokémon X en Y die tot nu toe bekend zijn gemaakt. Ik word er steeds vrolijker van, al is het alleen maar omdat het erop lijkt dat de franchise eens iets echt nieuws gaat doen in plaats van alleen maar nieuwe pokémon toevoegen en maar hopen dat iedereen die ene die op een vuilniszak lijkt door de vingers ziet.

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord