Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon: Op naar de sterren en daar voorbij 

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon - Preview 2017-10-04T12:28:07
UltraSun? UltraMoon? Zijn dat speciale edities van Pokémon Sun & Moon? Zijn dat ‘derde versies’, net zoals Yellow de derde versie was van Red & Blue? Nee, het zijn volledige nieuwe games, en Samuel heeft er zin in!

Dit is een tekts uit het blad, nummertje 286 om precies te zijn. Nu lekker op de site, zodat iedereen ervan kan genieten!

Het is nogal een understatement om te zeggen dat gamers teleurgesteld waren toen GameFreak eerder dit jaar níet het langverwachte Pokémon Stars voor de Nintendo Switch aankondigde, maar ‘slechts’ de vervolgen Pokémon UltraSun & UltraMoon voor de 3DS. Een Pokémon game uit de hoofdserie die gebruik maakt van de paardenkracht van de Switch zou immers wonderbaarlijk zijn.

Maar ik ben hier om je te vertellen dat UltraSun & UltraMoon een veel betere optie is dan slechts een remake van Sun & Moon op een krachtigere machine. Waarom? Nou, onder meer omdat Pokémon al heeft bewezen dat het erg goed is in het maken van rechtstreekse vervolgen: Pokémon Black 2 & White 2 waren, vooral verhaaltechnisch, veel sterkere games dan hun nummerloze voorgangers. De slechteriken waren veel dreigender, het plot voelde volwassener en de wijzigingen die aan speelwereld Unova waren aangebracht, maakten het een veel toffere locatie om in te vertoeven dan voorheen. Tenslotte introduceerde het Pokémon-fusie, in de vorm van Black Kyurem en White Kyurem, wat het woord ‘episch’ eer aandeed.

Mede daarom kijk ik zorgeloos uit naar UltraSun & UltraMoon, want ze lijken net zoveel op hun voorgangers te willen voortbouwen als het voortreffelijke Black 2 & White 2 dat deden!

Gefuseerd

Sun & Moon waren toffe games met een verrassend vernieuwend plot (zo introduceerde het de interdimensionale wezens genaamd Ultra Beasts) maar het stopte helaas exact op het moment dat het interessant begon te worden. Want wat waren de Ultra Beasts nou precies, en waarom waren ze, net als Pokémon, te vangen en te trainen? Wat hadden de drie legendarische Pokémon (Solgaleo, Lunala en Necrozma) met de Ultra Beasts te maken?

Al deze vragen en meer gaan in UltraSun & UltraMoon beantwoord worden. Ook zal speelwereld Alola er iets anders uitzien en nieuwe speelbare gebieden bevatten, met als grootste verandering een gigantisch zwart, interdimensioneel gat dat boven Poni Island hangt.

Ook is bevestigd dat het verhaal voornamelijk om Necrozma zal draaien, en om z’n relatie tussen de Ultra Beasts en z’n twee legendarische tegenhangers. Daarnaast is het zo goed als zeker dat Necrozma zal kunnen fuseren met Solgaleo en Lunala: op het artwork van de games pronken immers nieuwe vormen van deze twee legendaries, ieder met bepantsering die aan de ledematen van Necrozma doet denken. Eindelijk: Pokémon-fusie is teruggekeerd!

Ultra Solgaleo

Levendig

Wellicht nog belangrijker dan een coherenter plot dat dieper op de legendarische Pokémon ingaat, is echter het feit dat UltraSun & UltraMoon ook daadwerkelijke uitgebreidere games gaan worden.

Ze bevatten een groter en diverser aantal Pokémon dan Sun & Moon, méér vernietigende Z-moves (zoals het nieuwe ‘Clangorous Soulblaze’, speciaal voor draak-Pokémon Kommo-O) en zelfs volledige nieuwe gameplay modi, zoals de Alola Photo Club. In deze modus kan de speler afbeeldingen creëren met daarin de avatar en zijn of haar favoriete Pokémon, opgeleukt met poses, achtergronden, kledingstukken, verschillende lenzen en meer. Naast dat het een leuk onderdeel is waar veel creativiteit in gestopt kan worden, versterkt het ook de band tussen de Pokémon en speler.

Tenslotte zullen UltraSun & UltraMoon ook nóg meer uit de 3DS kunnen halen dan men voorheen mogelijke achtte, wat onder andere te zien zal zijn aan het feit dat er veel Pokémon zichtbaar in de wereld zullen rondlopen, net als NPC’s. Het Alola van UltraSun & UltraMoon zal hierdoor veel grootser en vooral levendiger aanvoelen dan voorheen, en dat is (vooral in een game over flora en fauna) een heerlijk gegeven.

Ik denk dat we er op 17 november achter zullen komen dat we beter af zijn met UltraSun & UltraMoon dan met een Stars-remake.

Surf

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord