Pikmin 3 - 5 tips voor beginners 

Pikmin 3 - 5 tips voor beginners 2013-08-02T18:24:36
Roy houdt wel van het micromanagen van wezens kleiner dan hem. Dat is zo ongeveer iedereen dus. Pikmin 3 is daarom de ideale game voor hem, en voor de beginnende Pikminner heeft hij een paar handige tips op een rijtje gezet.

Pikmin, het klinkt als Pokémon, en in principe heeft het er ook best veel van weg. Er zijn een aantal verschillende wezentjes, met ieder hun eigen eigenschappen, zoals je vast al gelezen hebt in de adopteer een Pikmin feature. Maar om deze game tot een goed einde te brengen, heb je meer nodig dan de juiste Pikmin op het juiste moment. Een beetje planning en multitasking is geboden! Heb je opstartproblemen met deze schattig ogende game (die stiekem nog best pittig is) dan zijn hier vijf tips voor beginners.

Pikmin 3

1. Planning

Alsof het overdag al niet gevaarlijk genoeg is voor je Pikmin, is het noodzaak dat je je wezentjes 's nachts veilig in je schip of squad hebt zitten. 's Nachts komen de freaks naar buiten, zoals elke nachtbraker je kan vertellen, en die maken zo'n korte metten met je Pikmin dat je niet eens meer kan zien dat het ooit metten geweest zijn.

 

Zorg ook dat je genoeg fruit hebt om te kunnen overleven. Elke nacht gebruik je een flesje fruitsap om jezelf in leven te houden, dit sap wordt gemaakt van de vruchten die je overdag verzamelt. Fruit laat je door je Pikmin terug naar je schip slepen, maar mocht de nacht vallen, twijfel dan geen moment en drop de vrucht waar je staat. De volgende dag zal die sappige appel nog op dezelfde plek liggen, dus je hoeft de hele toch niet opnieuw te maken.

Pikmin 3

2. De zweep erover

Pikmin zijn domme en saaie wezentjes. Als je ze geen commando geeft, doen ze namelijk niks. Heel kort door de bocht zijn het simpelweg slaven, maar dan plukken ze geen katoen, maar fruit. Daarom moet je als kapitein/slavendrijver constant bevelen fluiten naar je helpers. De drie basiscommando's zijn: bijeen roepen, sorteren en gooien. Waarbij je het sorteren net zo vaak moet gebruiken als het gooien.

 

Je Pikmin gooien, laat ze klusjes opknappen zoals het aanvallen van vijanden, het fiksen van bruggen of graven, maar zijn ze klaar met hun taak, dan doen ze vaak niks meer. Niemand houdt van een stilstaande Pikmin, maar gelukkig heb je je fluitje om ze weer bij je te roepen, en ze vervolgens weer met een rotvaart tegen een vijand die twintig keer groter is dan ze zelf zijn. Aaah, de oneindige trouw en stommiteit van de Pikmin is bewonderenswaardig.

Pikmin 3

3. Pikmin en Pikplus

Zorg ten alle tijde dat je genoeg Pikmin hebt! In de epische veldslagen zul je geheid wat van je kleurrijke manschappen verliezen. In plaats van massagraven aan te leggen, is het beter om er niet te lang bij stil te staan en lekker nieuwe poppetjes te maken. Breng lijken van verslagen vijanden terug naar je schip en de volgende dag heb je weer een handvol nieuwe Pikmin die je een zinloze dood tegemoet kan sturen.

 

Neem ook bloemen mee naar je schip, want deze worden ook geconverteerd tot een aanvulling van je leger. Let vooral op de kleur, want als je rode bloemen laat dragen door rode Pikmin, of gele bloemen door gele Pikmin (enzovoorts), krijg je twee keer zoveel units. Meer manschappen zijn altijd beter dan minder manschappen. Volgens mij staat dat zelfs in Sun Tzu's 'The Art of War', wat waarschijnlijk de eerste walkthrough voor Pikmin ooit was.

Pikmin 3

4. Gebruik je crew

Na een paar solomissies met Alph zul je twee partners vrijspelen, namelijk Brittany en Charlie. Deze andere twee captains kunnen hun eigen leger Pikmin aansturen, en deze zul je hard nodig hebben om sommige puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Gebruik ze!

 

Je kan niet alleen de andere kant van de map verkennen met deze onverschrokken leiders, maar je kan ze ook gooien, net als in het echte leven. Dit gooien is van groot belang om hoger gelegen platformen te bereiken waar je in je eentje nooit bij zou kunnen. Je kan op elk moment tussen deze astronautjes switchen, dus eigenlijk heeft GTA V dit gameplay-element gejat van Nintendo... Beter goed gejat dan slecht verzonnen laten we maar zeggen.

Pikmin 3

5. snoep gezond

Eet een appel, of een druif, of een citroen. You get the point: Fruit is van levensbelang, en zoals ik eerder al vermeldde verbruik je elke nacht een flesje fruitdrank. Dat zou eigenlijk iedereen moeten doen, vraag maar aan mensen met een blender thuis. Probeer dus zo vroeg mogelijk in de game zoveel mogelijk fruit te verzamelen. Dat vermindert de tijdsdruk, en maakt de story mode een stuk relaxter.

 

Als je tien verschillende soorten fruit verzameld hebt, dan wordt op je radar ook verborgen fruit aangegeven. Niet alle vruchten liggen namelijk in het zicht. Soms zijn ze begraven of iets dergelijks. Nu is het maar de vraag hoe lekker een sinaasappel is nadat hij twaalf dagen in de grond heeft gezeten, maar de ergste honger maakt zelfs rauwe bonen zoet toch?

Pikmin 3

Nu hef ik een glas Coolbest Mango Dream op nooit meer sterven en een immens leger aan flamboyante, maar enorm stomme plant-achtige helpers! Ik zou willen dat ik er een stuk of tien had, voor wanneer de afstandsbediening net buiten handbereik ligt of zo.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord