Openbaar vervoer in games 

Openbaar vervoer in games 2017-08-08T15:09:46
We zeiken graag over openbaar vervoer. Ergens is dit ook heel logisch. De trein is bijna altijd te laat en mocht dit eens niet het geval zijn, dan kan je er niet van genieten want dan staat je metro stil. Tingle heeft even een kijkje genomen hoe dit in games in zijn werk gaat. Misschien voelen we ons dan toch een stuk beter over onze eigen situatie.

De metro in GTA V

Los Santos staat niet bepaald bekend om veiligheid. Zelfs in de metro ben je mogelijk de Sjaak. Wanneer Trevor (want het is altijd Trevor) zijn bui niet heeft, kan er van alles gebeuren. Misschien probeert hij wel granaten naar binnen te werpen of de metro om te duwen met een vrachtwagen. Met een beetje pech steelt hij een helikopter van de legerbasis en begint 'ie met raketten te knallen. Gelukkig begrijpt Trevor niet dat de metro's onverwoestbaar zijn. Dus wat dat betreft hebben ze het veel beter voor elkaar in Los Santos dan in Los Hollandos wat betreft het OV: deze metro's zullen altijd blijven gaan, nooit te laat komen en nooit ontsporen. Deze metro's zijn niet klein te krijgen. Het is OVOV: onverwoestbaar openbaar vervoer.

go home

Silt Striders in Morrowind

Zeker wel één van de meest unieke manieren om je te verplaatsen. Lekker ontspannen op de rug van een enorm insect dat zich met een hoge snelheid verplaatst. Toch zijn ze verrassend comfortabel èn compact. Van nature zit er namelijk een gat in het schild van de Silt Striders. Daar hebben reizigers voldoende ruimte om hun bagage kwijt te kunnen en zelf te zitten. Je moet het alleen wel durven, want deze beesten zijn ongeveer 18 meter groot. Het gerucht gaat dat ze ook nog als oorlogsvoertuigen gebruikt kunnen worden. Tamriel heeft dus zijn eigen AT-ATs. 

Dusty

Shy Guy’s express in Mario Party 8

Ik heb toch wel medelijden met alle passagiers die rustig proberen te reizen in de Shy Guy Express. Zit je daar lekker in de trein, op weg naar Delfino Island, heb je continu vier malloten door je trein rennen. Er wordt niet alleen door de cabines gehuppeld, maar ook nog eens op het dak. Dat maakt me een partijtje een pokkeherrie. En dan maar hopen dat niemand op een vraagteken terecht komen. Dan komt Kamek opeens je cabine optillen en dumpt je weer achteraan de trein! Neem voor de zekerheid maar een paar kotszakjes mee.

I like trains

Bus in The Sims (specifiek in Bustin Out want die heb ik veel gespeeld)

Op het eerste gezicht lijkt de bus in The Sims een zegen. Hij komt elke dag speciaal naar je huis toe, zodat jij met je luie reet alleen maar de voordeur hoeft uit te lopen. Klinkt ideaal! Jammer genoeg is niks in het leven perfect, ook niet in het geSimuleerde leven. Die bus stopt wel mooi voor je deur, maar is dat niet een beetje opdringerig? Als je niet opschiet gaat hij nog naar de toeteren ook; nogal asociaal! Hoe weet die eikel überhaupt waar je woont? Bedenk je trouwens eens dat die bus een uur op je wacht. Als hij dat overal doet kom je nooit op tijd op je werk?! Drie uur later en je bent nog steeds je straat niet uit! Waarom neem je eigenlijk niet gewoon je eigen voertuig?

Bussie komt zo

Crazy Taxi

Een taxi klinkt als een superieure manier van transportatie. Je zit lekker alleen (op de bestuurder na dan) en niemand valt je lastig (op mogelijk je bestuurder na dan). Gewoon een rustig ritje naar je bestemming… tenzij je op de achterbank zit van een Crazy Taxi-chauffeur. Deze hebben schijt aan verkeersregels, richtingsverkeer, snelheidslimieten, voetgangers, wegen, zwaartekracht, physics etc. Om nog niet te spreken over de vreselijke muziek en de overenthousiaste gast die tegen je loopt te schreeuwen. Je weet niet wat hij gerookt, geslikt, of gespoten heeft, maar je vreest voor je leven. Het wordt een rit die je nooit meer van je leven vergeet. Voortaan misschien toch maar weer overgaan op de Uber.

Yo Dawg smell you later

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord