Ontucht en boerderijen - Esport Hitjes 

Ontucht en boerderijen - Esport Hitjes 2019-01-28T00:58:54
Terwijl Brutus nog na geniet van een mooie voetbalmiddag, heeft hij weer een Esport Hitjes klaarstaan. Deze editie begint met verdrietig nieuws over een speler die ontslagen is wegens een ontuchtzaak. Vervolgens komt er een weg in positiviteit met een lange verwachte esport-game, robots die ons verslaan en een mooie planning voor Nederlandse esport-fans.

FIFA-speler ontslagen wegens ontucht

Twee jaar lang was Mitchel D esporter van Ado Den Haag, maar anderhalve week werd hij plots ontslagen. Dit zorgde voor veel verbazing, maar nu bekend is waarom is dat helemaal weg. De voormalig FIFA-speler van Ado heeft namelijk een rechtszaak lopen omtrent ontucht met een minderjarig meisje.

Ado Den Haag zelf wilde geen reden geven waarom Mitchel D. ontslagen werd, de Haagse voetbalclub hield het op ‘een vertrouwensbreuk’. Wat me overigens ook vrij logisch lijkt wanneer je esporter een aantal jaar geleden als negentienjarige een relatie had met een veertienjarig meisje. Ado vond het niet goed om hem als uithangbord voor de club te hebben.

Mitchel D

De rechtszaak loopt al een tijdje, want de ontucht was in 2013 en 2014. Mitchel D. kreeg een taakstaf van 80 uur, maar ging hier niet mee akkoord. Hijzelf praat het goed door te zeggen dat de relatie wederzijds was. De openbare aanklager eist een jaar cel voor de voormalig FIFA-speler, die overigens niet bij zijn eigen rechtszaak was, omdat hij een FIFA-toernooi moest spelen.

Dit is de tweede keer dat Ado Den Haag op een bizarre wijze afscheid neemt van een FIFA-speler. Twee jaar geleden trok de voetbalclub voormalig wereldkampioen Andries Smit aan. Daar waren de fans echter niet heel gelukkig mee, want hij was een groot fan van rivaal Ajax.

Ado

                     

Farming Simulator komt ein-de-lijk met esport competitie

EINDELIJK IS HET ZO VER! Door de jaren heen zijn er gigantisch veel games gekomen en gegaan. Dota 2? LoL? CS:GO? Allemaal nietszeggende titels in vergelijking met deze aankondiging: Farming Simulator krijgt een esport-competitie! Het is geen 1 april. Nope. Dit jaar staat er 250.000 euro op het spel.

Wat je doet tijdens boerderij-esports? Natuurlijk hooibaalstapelen. Wat nog meer? Dat is nog niet bekend, wel weten we dat het om teams van drie spelers gaat. De gameplay moet zo veel mogelijk bewaard blijven, al komen er hier en daar wel wat elementen om het allemaal wat competitiever te maken.

Ondanks dat er nog niet veel over geschreven is, zijn er sinds 2017 al toernooien in het stapelen van hooi. Binnen een korte tijd moet je dus zoveel mogelijk hooibalen op elkaar stapelen. Degene met de hoogste toren wint. De verliezer? Die zal natuurlijk hooi-balen.

Farming Simulator

          

StarCraft 2-pro’s worden verslagen door AI

Zijn jullie al klaar voor de robot-overlords? Twee professionele StarCraft 2-spelers niet. Zij dachten onze toekomstige leiders weerstand te kunnen bieden. Niets is minder waard, zelfs in StarCraft 2 worden we namelijk al verslagen door AI.

Google Deepmind is zo geavanceerd dat het kon winnen van twee spelers van professionele esportorganisatie Team Liquid. Allereerst was Dario ‘TLO’ Wünsch aan de beurt. Na vijf games stond er een 5-0 score op het bord. Vervolgens was Grzegorz ‘MaNa’ Komincz aan de beurt. Ook hij stond na vijf potjes op nul overwinningen.

Hoe dit werkt? Makkelijk gezegd is de StarCraft 2-AI van Google Deepmind een groep van honderden AI’s die ieder uniek zijn, genaamd AlphaStar. Gezamenlijk hebben zij 200 jaar getraind, dit gebeurde in een eerste fase door de analyse van replays en vervolgens door AlphaStar  tegen zichzelf te laten spelen. Binnen een week had je zo 200 jaar aan trainingstijd. De tien beste AlphaStar-versies werden vervolgens gekozen om tegen Team Liquid te spelen.

AlphaStar is qua organiseren van units of fysieke reactietijd trager dan de esporters. Ook het aantal beelden per minuut en ook het proces in het maken van beslissingen is iets trager. Wat is dan het grote voordeel? AlphaStar is niet gelimiteerd aan een klein deel van de map. De AI kan al zijn troepen tegelijk zien en managen. In een elfde game, weer tegen MaNa, waarin AlphaStar hetzelfde zichtveld als een mens heeft, won MaNa, maar wel met alle mogelijke moeite.

AlphaStar

                   

Rotterdam esport-hoofdstad van Nederland

Ahoy Rotterdam is booming in de wereld van esport. Drie jaar geleden vond het lentekampioenschap League of Legends plaats in de grootste zaal van Rotterdam. Dat evenement komt dit jaar weer terug. Dat is nog niet alles, want in het najaar is er ook voor het eerst een Dreamhack variant in Nederland: Dreamhack Rotterdam.

In de lente komen de beste League of Legends-spelers dus weer naar Nederland. Drie jaar geleden hadden we twee Nederlandse kampioenen: Glenn ‘Hybrid’ Doornenbal en Joey ‘Youngbuck’ Steltenpool. Ook Fabian ‘Febiven’ Diepstraten was er toen bij, hij werd derde door de troostfinale te winnen. Dit jaar maken Febiven en Youngbuck beide weer kans. Die eerste speelt voor Misfits, terwijl Youngbuck voor zijn zevende Europese titel gaat met Fnatic.

Hybrid

                  

Ook Dreamhack komt dus voor het eerst naar Nederland. Op 18 tot en met 20 oktober, tijdens de Rotterdam Game Week, is Ahoy een gameparadijs. Er is dan onder andere een Counter-Strike: Global Offensive-toernooi met een prijzenpot van 100.000 dollar. Daarnaast zijn er ook de gebruikelijke Dreamhack-dingetjes als cosplay-competities, game panels en natuurlijk de LAN-party.

Het snelle nieuws

Alle kleine nieuwtjes in vogelvlucht.

Team Secret eerste grote winnaar 2019

Team Secret heeft als eerste team van 2019 een groot toernooi op haar naam geschreven. De Dota 2-organisatie won namelijk de Chongqing Major, wat ze 350.000 dollar opleverde. In de finale won het team van Virtus.Pro dat zo’n 170.000 mee naar huis nam.

Team Liquid verslaat Astralis eindelijk

In 2018 ontmoetten Team Liquid en Astralis elkaar zes keer in de finale van een groot toernooi. Zes keer won Astralis die ontmoeting, maar het nieuwe jaar is wat meer Liquid-gezind. In de eerste onderlinge ontmoeting , namelijk tijdens iBUYPOWER Masters, won Team Liquid namelijk van het Deense wonderteam.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord