NPC leven – Elder Scrolls Online 

NPC leven – Elder Scrolls Online 2018-09-26T10:53:10
De willekeurige figuren die je gamewereld bevolken, wat bezielt ze en wat spoken ze de hele dag uit? Dat zoekt Alie uit in deze Serial over het leven van NPC’s. Dit keer kijken we of de inwoners van de MMORPG Elder Scrolls Online eigenlijk zelf wel eens wat doen.

Na zes super leuke delen mag ik NPC leven-Serial overnemen van Sven. In dit vervolg richt ik me specifiek op de NPC’s in MMORPG’s. In dit derde deel ga ik voor je kijken wat de NPC’s in Elder Scrolls Online allemaal uitspoken.

Elder Scrolls Online
     

Het leven van NPC’s in Elder Scrolls Online

De wereld van Elder Scrolls Online (ESO) wordt bevolkt met praatgrage NPC's. Alleen de NPC's die puur ter beeldvulling dienen, hebben niets te zeggen. De personages die een quest voor je hebben, die een marktkraam beheren of anderszins een rol van betekenis vervullen, kun je echter allemaal aanspreken.

Zoals ik in mijn feature laatst al schreef, is ESO een bijzonder verhalende MMORPG. Alle quests worden vergezeld door een uitgebreid gesprek met een NPC. Je kunt hen (optioneel) ook nog eens allerlei vragen stellen. Persoonlijk heb ik geen moeite met het lezen van quest-teksten, maar ik geef toe: het is wel vele malen interessanter en vooral memorabeler als de NPC's daadwerkelijk gevoice-act zijn.

Elder Scrolls Online

In de vijf (zelfgemonteerde) filmjes hieronder zien jullie verschillende non-player characters uit ESO voorbij komen.
      

De eerste quest in Summerset

Summerset is het nieuwste ESO-hoofdstuk. Dat betekent dat je bij het aanmaken van een nieuw personage meteen in deze content gedropt wordt. Nadat je ietwat ruw bent ontwaakt, loop je richting de stad Shimmerene. Daar kreeg ik meteen mijn allereerste quest. Samen met Razum-dar ging op onderzoek uit om te kijken wat er precies gebeurt met alle nieuwkomers in de stad. Het feit dat de koningin haar eiland open heeft gesteld voor deze nieuwkomers is namelijk niet bij iedereen in goede aarde gevallen.


     

Muzikaal intermezzo met Orninlusea

Ik sta niet per se bekend om mijn goede concentratievermogen. Terwijl ik eigenlijk druk doende zou moeten zijn om de hierboven beschreven nieuwkomers te redden, wordt mijn gehoor getrokken door een heuse straatartiest. Ik dacht dat dit ver beneath die High Elves zou zijn, maar blijkbaar is het gewoon oké om je centen als bard te verdienen. Luister mee naar een nummertje van Orninlusea.


      

De Anchors Aweigh Inn bezocht

Oké, als ik toch lekker productief bezig ben, kan ik net zo goed meteen even een kijkje nemen in de lokale taveerne. De Anchors Aweigh Inn wordt niet heel drukbevolkt, maar kent toch een handjevol NPC's om een kort gesprekje mee aan te knopen. In de kamers boven zie ik trouwens ook nog twee spelers. Ik ga er maar even vanuit dat ze braaf aan het questen waren... Of kent ESO toch ook RP-servers?


      

Mother of Rats in het riool

Mijn tweede quest begint met een moeder die haar zoon zoekt. Deze Arathel wordt verdacht van het beramen van een moord. Hij heeft zichzelf aangegeven, maar is daarna weer gevlucht. Daar moet een luchtje aan zitten... Geen wonder dat ik uiteindelijk in het riool beland. Daar ontmoet ik de Mother of Rats. De quest eindigt in een spectaculair gevecht, maar hoe dat precies afloopt, laat ik jullie zelf ontdekken.


       

Random NPC's stalken

Tijdens mijn heen en weer geren door Shimmerene valt het me op dat er toch ook vrij veel NPC's zijn waar ik niet per se directe interactie mee heb. Ze maken de stad echter wel levendig. Ze zijn "druk" aan het werk, spelen een spelletje of gaan effe snel lunchen. Als je er snel voorbij loopt, met je gedachten alweer bij je volgende quest, zie je slechts flarden van hun gedrag. In mijn laatste filmpje neem ik echter uitgebreid de tijd om ze te observeren.


      

Ook ditmaal ben ik weer benieuwd naar jullie favoriete ESO NPC's. Wie zijn het, wat maken ze mee en waarom zijn ze zo memorabel? Laat dat en meer weten in de comments!
     

De NPC Leven-Serial

Woensdag 1 augustus – NPC Leven: World of Warcraft

Woensdag 26 september – NPC Leven: Black Desert Online

    

Eerder in deze Serial

NPC Leven - The Witcher 3: Wild Hunt

NPC Leven - GTA V

NPC Leven - Assassin’s Creed Origins

NPC Leven - The Elder Scrolls IV: Oblivion

NPC Leven - Horizon Zero Dawn

NPC Leven - Kingdom Come: Deliverance

     

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord