NPC leven – Black Desert Online 

NPC leven – Black Desert Online 2018-08-29T13:06:29
De willekeurige figuren die je gamewereld bevolken, wat bezielt ze en wat spoken ze de hele dag uit? Dat zoekt Alie uit in deze Serial over het leven van NPC’s. Dit keer kijken we of de inwoners van de MMORPG Black Desert Online eigenlijk zelf wel eens wat doen.

Na zes super leuke delen mag ik NPC leven-Serial overnemen van Sven. In dit vervolg richt ik me specifiek op de NPC’s in MMORPG’s. In mijn eerste deel stalkte in de bewoners van World of Warcraft. In dit vervolg ga ik voor je kijken wat de NPC’s in Black Desert Online uitspoken.

Black Desert Online
     

Het leven van NPC’s in Black Desert Online

De wereld van Black Desert Online (BDO) zit tjokvol gepropt met NPC's. Sommige hebben een quest voor je, met andere kun je een praatje maken en de overige zijn er (eigenlijk simpelweg) ter beeldvulling. Ik heb me zelfs laten vertellen dat je tegenwoordig kunt flirten en een romance kunt aangaan met de NPC's. Kort gezegd is het een gezellige, rommelige boel, waarin ik zomaar vijf NPC's had gevonden.

In de vijf (zelfgemonteerde) filmjes hieronder zien jullie wat deze non-player characters in Black Desert Online zoal uitspoken.

Black Desert Online
    

Sady en haar kat

Je begint je avontuur in Black Desert Online in het dorpje Olvia. Een van de inwoners aldaar is Sady. Deze kleine dame verkoopt allerlei materialen en heeft een kat. Dat laatste weet ik omdat ik de kat in kwestie tijdens een quest moet zoeken. Deze blijkt zich nog geen 10 meter verderop te bevinden. Aangezien Sady natuurlijk niet zomaar weg kan lopen bij haar koopwaar, is haar laksheid haar vergeven. Als ik het dier terugbreng, besluit ik ook nog even gezellig te roddelen met Sady. Dat is namelijk goed voor de bonding. Net als even netjes wuiven voordat je afscheid neemt.


     

Roddeltantes in BDO

Als ik Sady achter me laat, zie ik een klein stukje verderop twee NPC's in een veelzeggende houding. Het is zelfs van een afstandje duidelijk dat ook zij niet vies zijn van een potje roddelen. In een poging wat dirt over de dorpelingen te weten te komen, knoop ik een gesprekje aan. Helaas willen de smiechten aan mij echter geen details kwijt. Ze doen zelfs alsof ze niet eens van roddelen houden. Maak dat de kat van Sady maar wijs.


     

De herberg van Olvia

Ondanks dat Olvia echt een klein ieniemini dorpje is, staat het dus wel vol met NPC's. Op straat lopen soldaten, in de velden zie ik boeren en in de herberg bevinden zich dronkenlappen. De lokale herberg blijkt echter ook de werkplek van Nadia Rowen. Na een kleine inspectie leer ik dat ze het enige nog levende lid van haar familie is. Ze zwierf op straat totdat ze leerde koken en daarmee haar huidige baantje scoorde. De pot smurrie waar ze driftig in staat te roeren, trekt mij echter weinig aan. Ik neem afscheid en verken de rest van de kroeg. Daarbij beland ik ook in de kamer van een willekeurige speler.


     

De questlijn van Hervano Tito

Voor mijn volgende filmpje besluit ik weer een quest op te pakken. Ik zie dat ik me moet melden bij ene Hervano Tito. Op het eerste gezicht lijkt Hervano een rechtvaardige man. Hij vraagt me af te rekenen met een aantal rebellen. De questlijn eindigt met het verzoek om de leider van deze groepering (Al Rhundi) een kopje kleiner te maken. Ik wil al wegsnellen, maar leer dan dat het verhaal niet zo zwart-wit is. PS Dat zwarte spookje is je main questgiver. Af en toe duikt hij weer op om je verder te leiden door BDO.


     

Random NPC stalken

De questlijn met Hervano Tito leidt je naar de volgende questhub. Onderweg stuit ik echter op deze random NPC. Ze heeft geen nameplate, maar lijkt in ieder geval wel ergens onderweg naartoe te zijn. Ik besluit haar achterna te lopen. Een paar keer lijkt de vrouw iets te willen zeggen of te willen kopen. Niets is echter minder waar; zelfs haar doppelgänger en een verliefde soldaat brengen haar niet van de wijs. Stoïcijns vervolgt de NPC haar eindeloze rondje. Aangezien ik naar haar niet kan wuiven, neem ik in gedachten afscheid.


      

Aangezien Black Desert Online daadwerkelijk talloze NPC's kent, ben ik wel benieuwd naar jullie favoriete personages. Wat maken zij mee en waarom zijn ze zo memorabel? Laat dat en meer weten in de comments!
     

De NPC Leven-Serial

Woensdag 1 augustus – NPC Leven: World of Warcraft

Woensdag 26 september – NPC Leven: Elder Scrolls Online

    

Eerder in deze Serial

NPC Leven - The Witcher 3: Wild Hunt

NPC Leven - GTA V

NPC Leven - Assassin’s Creed Origins

NPC Leven - The Elder Scrolls IV: Oblivion

NPC Leven - Horizon Zero Dawn

NPC Leven - Kingdom Come: Deliverance

     

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord