Next-gen: welke franchises missen we nog? 

Next-gen: welke franchises missen we nog? 2014-01-20T12:55:21
Destiny, The Order: 1886, Thief, Uncharted 4, The Elder Scrolls Online, TitanFall, een nieuwe Hitman - zomaar wat next-gen games die aantonen wat voor mooie toekomst we tegemoet gaan. Toch kan het volgens Graddus nóg mooier. Want waar blijven de gameseries uit deze feature?

Ik heb al sinds launch een Xbox One. Maar naast héél véél FIFA 14, afgewisseld met zo af en toe wat Ryse, Dead Rising 3 en Forza 5, is het voorlopig toch vooral nog even wachten op de échte next-gen kicks. Tuurlijk, gaat goedkomen dit jaar, met een trits aan toppers in het verschiet. En dan hebben we uiteraard ook de E3 nog, waar hopelijk een shitload aan nieuwe next-gen aankondigingen op de rol staat.

Wat dan allemaal? Nou eh, wat dacht je van onderstaande, momenteel 'in limbo' verkerende franchises!

Resident Evil 7

Nee, Resident Evil 6 was zeker niet het beste deel uit Capcom's horrorserie. Teveel actie, te weinig jezus-christus-ik-schrik-me-helemaal-het-leplazerus momenten. Toch heb ik nog altijd groot vertrouwen in Resident Evil als reeks. Revelations voor de 3DS liet immers zien dat Capcom zijn magic touch nog niet verloren is. En kom op, met deel vier als gameplay-/sfeermatige blauwdruk kan Resident Evil 7 voor de next-gen toch alleen maar een ouderwets angstaanjagende instant-klassieker worden?

resident evil 7

 

Far Cry 4

De eerste twee delen Far Cry waren goed. Het was echter het derde deel dat de serie definitief op de kaart zette als één van de beste first-person sandbox-shooters in de bizz. Niet voor niets werd het Power Unlimited's game van 2012! Sindsdien gonst het in de wandelgangen vanzelfsprekend over Far Cry 4, want zo gaat dat nu eenmaal met populaire series. En die shit gaat er absoluut komen. Misschien zelfs al eerder dan je denkt. Ubisoft wil het, het publiek wil het en de bond voor zonvakanties op tropische eilanden zegt: wij willen het ook!

far cry 4

 

LittleBigPlanet 3

Sinds LittleBigPlanet 2 begin 2011 verscheen, is het stil rondom Sackboy. Sure, we zagen een versie voor de Vita, alsook LBP Karting de revue passeren. Maar wat pas echt een glimlach op mijn knappe gezicht tevoorschijn zou toveren, is een knisperend vers next-gen platformavontuur van Sony's schattige mascotte! Dusse, waarom is LittleBigPlanet 3 verdomme nog niet aangekondigd? Is het omdat het genre een beetje op zijn gat ligt? Omdat Sackboy inmiddels is ingehaald door Nathan Drake, Joel, Ellie en al die andere Sony-iconen? Wie het weet, mag het zeggen...

littlebigplanet 3

 

Gears of War 4

Gears of War was natuurlijk de game die liet zien wat er allemaal mogelijk was op de Xbox 360. Azijnpissers zullen zeggen dat de serie nadien een beetje is gestagneerd. Teveel van hetzelfde en daarmee eigenlijk elk deel minder, met als 'dieptepunt' het natuurlijk nog altijd prima pruimbare GoW: Judgment. Toch ben ik van mening dat Epic's blockbuster een system-seller voor de Xbox One kan zijn. Ga gewoon terug naar wat Gears of War in eerste instantie zo vet maakte: een trage, logge maar daarmee ook heerlijk taktische shooter, die geweld op een geweldige manier propageert.

gears of war 4

 

Metroid: Wii U

Metroid is nou één van die series waarvan ik al jarenlang naar een nieuw deel snak. En dan niet zo'n halfbakken sequel als Other M, maar een volvette ervaring zoals de onvolprezen Prime-trilogy. Denk je ook eens in hoeveel profijt deze first-person adventure kan hebben van Wii U's GamePad. Oh yeah! Technisch gesproken is Metroid voor de Wii U nog niet aangekondigd. Het moet echter raar lopen wanneer dat dit jaar niet gaat gebeuren, zeker gezien Big N's Reggie een Samus Aran-speldje droeg tijdens de afgelopen VGX. Of is de man gewoon alleen maar excentriek?

metroid wii u

 

Fallout 4

Fallout 4. Het is de game die nog niemand heeft gezien, maar waarvan iedereen weet dat-ie bestaat. Ik denk dat ik weinig woorden vuil hoef te maken aan deze spellenreeks: de kwaliteit van Fallout deeltje 3 en New Vegas spreken boekdelen. En nu de nieuwe The Elder Scrolls een MMO wordt, is de komst van een epische singleplayer RPG natuurlijk helemaal topprioriteit. De enige vraag aan Bethesda is dan ook: wanneer komt die shit?!?!?

fallout 4

 

James Bond next-gen

Uhu, ik weet dat de laatste paar James Bond-spellen absolute middelmaat waren. Wat ik echter ook weet, is dat de voor die broddelwerkjes verantwoordelijke studio Eurocom inmiddels niet meer bestaat. Het maakt de weg vrij voor potentiële kopers om de franchise bij de lurven te grijpen, en de Britse spion weer naar het niveau van de hoogtijdagen van GoldenEye 007 te stuwen! Wordt het TellTale met een meer verhalend epos? Of toch stiekem EA, dat James de 'Battlefield'-treatment geeft en er een zenuwslopende achtbaanrit van maakt? Hoe dan ook, Bond moet back!

james bond next-gen

 

Grand Theft Auto VI

Ha, of het nu gaat om een port van GTA V of zelfs maar de kleinste hint naar het onvermijdelijke deeltje zes: Grand Theft Auto móet naar de next-gen komen!

grand theft auto vi

REACTIES (109) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord