Netflix-tips van augustus 2019: Mindhunter, The Dark Crystal: Age of Resistance en IT: Chapter One 

Netflix-tips van augustus 2019: Mindhunter, The Dark Crystal: Age of Resistance en IT: Chapter One 2019-07-21T13:18:14
Yes, vanavond ga je een avondje Netflixen. Je weet alleen nog niet wat je gaat kijken… Om je wegwijs te maken in het aanbod van Netflix, zet Alie 15 tips voor je op een rijtje, met voor augustus 2019 onder meer IT, Mindhunter en The Dark Crystal: Age of Resistance.

1. Pacific Rim – 20 juli

In Pacific Rim wordt de mensheid met uitsterven bedreigd door de supermonsters uit de oceanen, The Kaiju. De oplossing is natuurlijk om nog grotere robots in te zetten om de monsters in elkaar te meppen en daarmee de wereld te redden. Deze lekker popcornfilm is van de hand van Guillermo Del Toro.
     

2. IT: Chapter One – 24 juli

In de zomer van 1989 komt een groepje gepeste kinderen samen om een shapeshifter te vernietigen. Het monster verschijnt aan hen als clown. It (tegenwoordig met subtitel Chapter One) is natuurlijk de tweede filmversie van het gelijknamige boek van Stephen King. Deze verfilming is misschien minder eng dan het origineel, maar het is in ieder geval een van de betere Stephen King-adaptaties ooit.

IT: Chapter One
      

3. Mindhunter (S02) – 16 augustus

In Mindhunter interviewen twee FBI-agenten zware criminelen. Het doel is om hun motieven te achterhalen. Daarmee introduceren ze ook meteen de psychologie bij de FBI. Hun onderzoek levert bijvoorbeeld de term seriemoordenaar op. De confrontaties met deze zieke geesten eist echter ook zijn tol op de agenten zelf.
     

4. Blade Runner 2049 – 7 juli

Blade Runner 2049 speelt zich dertig jaar na de eerste film af. In deze sequal zie je een nieuwe Blade Runner (Ryan Gosling), die op een langbewaard, duister geheim stuit. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de maatschappij. Om het geheim te ontrafelen, roept de Blade Runner de hulp in van zijn voorganger Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

Blade Runner 2049
    

5. The Fresh Prince Of Bel-Air (6 seizoenen) – 1 juli

In west Philadelphia born and raised, on the playground is where I spent most of my days. Chillin' out maxin' relaxin' all cool and all shootin' some b ball outside of the school. When a couple of guys who were up to no good, started makin' trouble in my neighborhood. I got in one little fight and my mom scared and said you're movin' with your auntie and uncle in Bel-Air. Ondanks dat je bovenstaande waarschijnlijk al woordelijk mee kon zingen, heb je vast wel weer eens zin om zes seizoenen van The Fresh Prince Of Bel-Air te bingen! 
      

6. The Big Bang Theory (11 seizoenen) – 1 juli 

Netflix vond zeker dat we wel wat te lachen konden gebruiken. Naast The Fresh Prince Of Bel-Air knalde de streamingdienst ook meteen elf seizoenen (oftewel 255 afleveringen!) van The Big Bang Theory online. Hopelijk zien we het twaalfde, laatste seizoen van deze populaire comedyserie binnenkort ook verschijnen.

The Big Bang Theory
     

7. Snow White & The Huntsman – 15 juli

Snow White & The Huntsman vertelt het (aangepaste) verhaal van Sneeuwwitje. In deze duistere versie zie je hoe de jager de opdracht krijgt om Sneeuwwitje mee te nemen en haar vervolgens te vermoorden. Dat loopt echter iets anders: hij wordt namelijk haar mentor, zodat ze uiteindelijk de boze koningin kan verslaan.
      

8. The Last Czars (S01) – 3 juli

The Last Czars vertelt het historisch accurate verhaal van de laatste tsarenfamilie van Rusland. Tussentijds komen historici (kort!) aan het woord om de gebeurtenissen in het juiste kader te plaatsen. Een formule die helemaal verkeerd uit het kunnen pakken, maar in The Last Czars meer dan uitstekend werkt!

The Last Czars
     

9. Easy A – 14 juli

Scholiere Olive Penderghast besluit een klein leugentje te vertellen aan haar beste vriendin. Ze vertelt haar over een spannende one-night-stand, die in werkelijkheid nooit plaats heeft gevonden. De geruchtenmolen begint te draaien en Olive is al snel beroemd én berucht op haar school. Iedereen wil iets van haar. Maar of dat nou zo leuk is…
       

10. Minions – 4 juli

Na Despicable Me wilde iedereen weten waar de hulpjes van Gru toch vandaan kwamen. In Minions krijg je het antwoord op die vraag. Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden. In hun geschiedenis hebben ze al verschillende slechteriken gediend, van T. Rex tot Napoleon. Helaas raken ze echter meestal al snel weer werkeloos… Totdat ze Scarlet Overkill ontmoeten.

Minions
      

11. Point Blank – 12 juli

Point Blank is een ouderwetse buddy movie. Zo wordt een verpleger voor het karretje gespannen van een stel onfrisse types. Hij moet een moordverdachte het ziekenhuis uitsmokkelen. Deze verdachte beweert echter slachtoffer te zijn van corrupte agenten. Het duo probeert de situatie voor hen beiden tot een goed einde te brengen.
      

12. The Dark Crystal: Age of Resistance – 30 augustus

The Dark Crystal: Age of Resistance is een prequel voor de Jim Henson-film The Dark Crystal uit 1982. De Netflix-serie telt tien afleveringen, waarin de wereld van Thra verkend wordt. Drie Gelfling ontdekken het gruwelijke geheim achter de macht van de Skeksis. Vervolgens zit er niets anders op dan een epische reis te ondernemen en te rebelleren!

The Dark Crystal: Age of Resistance
     

13. Queer Eye – (S04) – 19 juli

Daar waar sommige make-over-programma's toch een beetje vals kunnen zijn, staat Queer Eye in het teken van positiviteit. Het is oprechte feelgood-tv, waarbij de heren er alles aan doen om hun kandidaten meer zelfvertrouwen mee te geven. Geen beledigingen, maar een heel nieuw leven. De subtitel van het programma is natuurlijk niet voor niets: "more than a makeover".
     

14. Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein - 16 juli

Een rare titel voor een net zo rare ‘documentaire’. Je ziet hierin hoe David Harbour III (van Stranger Things) in de geschiedenis van zijn vader, David Harbour Jr., duikt. Zijn vader speelde 40 jaar geleden namelijk een rol in een vreemde Frankenstein-film. In deze nep-documentaire ontdekt Harbour het ene na het andere merkwaardige familiegeheim.

Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein

     

Redactietip van Wouter: Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers

Als je mijn broer vraagt wat de deal is met aliens, dan vertelt hij je graag dat ze hier allang rondhangen en dat de Amerikaanse regering dit gegeven al decennia in de doofpot douwt. Nee, hij gaat niet Area 51 bestormen op 20 september, maar ik denk ook niet dat hij het een slecht idee vindt. Of je het nou eens bent met zijn denkwijzen over dit onderwerp of niet, het kan natuurlijk geen kwaad om te kijken waar het überhaupt vandaan komt. En daar is de docu over Bob Lazar best wel geschikt voor. Deze fysicus, die naar eigen zeggen heeft gewerkt aan buitenaardse propulsiesystemen, vertelde de wereld al in 1989 over wat er gaande is in Area 51. Helaas is er in deze docu weinig meer dan zijn woord als bewijs en wordt het verhaal van Lazar regelmatig onderbroken door zweverig gelul van Mickey Rourke, vergezeld door vage animaties. Toch, het is lastig om Bob Lazar niet te geloven, aangezien zijn kalme manier van uitleggen en z'n nuchtere instelling bijna het summum van redelijkheid lijkt. Sowieso is het mooi om te zien dat een docu als dit op Netflix staat, want als je mijn broer mag geloven dan zijn we nu weer een stukje dichterbij Disclosure...

Bob Lazar
      

Eerdere Netflix kijktips

Netflix kijktips juli 2019

Netflix kijktips juni 2019

Netflix kijktips mei 2019

 

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord