14 tips voor Monster Hunter World 

14 tips voor Monster Hunter World 2018-02-09T15:35:45
Monster Hunter World is een geweldige, intimiderende game. Het is al een stuk toegankelijker ten opzichte van zijn voorganger, maar je wordt alsnog wel aardig het diepe in gegooid. Gelukkig is Tingle al een doorgewinterde veteraan en heeft een aantal handige tips voor je!

Monster Hunter: World heeft enorm veel van m’n tijd opgeslokt. De game is nog geen twee weken uit en ik heb er al zestig uur in weten te steken. En wanneer ik met andere zaken bezig ben, kan ik niet wachten tot ik die epische game weer kan opstarten. Daarom leek het me wel leuk om wat tips voor Monster Hunter: World met jullie te delen als jullie de game ook hebben of van plan zijn om hem te kopen (lees anders meteen de review van Simon!). Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Monster Hunter: World tip 1 - Duik de opties in

In de opties (Options-knop op PS4, Menu-knop op Xbox One) kun je een paar handige aanpassingen maken voordat je op jacht gaat. Zo kun je de camera verder van je personage positioneren, zodat je alles beter in de gaten kan houden. Superhandig wanneer sommige monsters nauwelijks op je scherm passen! Je kunt hier ook instellen welke voorwerpen je als sneltoetsen wil gebruiken en je kan de volgorde van je voorwerpen rechts onderin aanpassen. Vooral dat laatste is wel handig, want de game maakt er zelf best wel een rotzooitje van. Deze kleine aanpassingen zullen je jachten een stuk soepeler laten verlopen.

Monster Hunter World
     

Monster Hunter: World tip 2 - Snel geld verdienen met de Bandit Mantle

In het begin lijkt het alsof je geld nooit op zal gaan. Je krijgt veel zeni wanneer je een quest voltooit en alles wat je koopt kost amper iets. Maar naarmate je verder komt zul je al snel merken dat je alles steeds duurder wordt en voor je het weet ben je blut. Gelukkig is hier een oplossing voor! Op een gegeven moment zul je de side quest ‘Power Couple’ ontvangen van de Armory. Voor deze quest moet je een Rathalos en een Rathian verslaan. Zeker geen makkelijke opgave, maar wel de moeite waard. Voor deze quest ontvang je namelijk de Bandit Mantle. Trek dit ding aan wanneer je tegen monsters vecht en ze zullen continu gouden objecten laten vallen als je ze genoeg mept. Al deze voorwerpen zijn goed geld waard en kunnen nergens anders voor gebruikt worden. Met deze methode kun je makkelijk op z’n allerminst tussen de 5k en 7k bijverdienen. Dat loopt wel lekker op als je dit tijdens elke quest doet! Hiermee ben je dus binnen de kortste keren de rijkste jager in Astera!

Monster Hunter World
     

Monster Hunter: World tip 3 - Maak de delivery-quests een eitje met de Ghille Mantle

Delivery-quests zijn altijd vervelend geweest in Monster Hunter-games, maar toch laat Capcom ze ieder deel terugkomen. Je moet een zwaar voorwerp tergend langzaam terugsjouwen naar je kamp, terwijl het kleinste vleugje wind ervoor zorgt dat je alles kapot laat vallen. Gelukkig kun je deze quests in Monster Hunter: World een stuk minder frustrerend maken. Dit doe je door de Ghille Mantle (die je vanzelf krijgt voor de main quest) om te doen net voordat je het zware voorwerp oppakt. Dan ben je namelijk helemaal onzichtbaar voor alle monsters! Nu zal niemand je lastigvallen op weg terug naar je kamp!

Mantle
     


Monster Hunter: World tip 4 - Normale (raw), of elemental damage?

Is het beter om een wapen te maken met veel raw damage, of is het slimmer om te focussen op een bepaald element? Raw Damage houdt in dat je alleen ‘normale’ damage doet en bij elemtal damge maak je gebruik van een wapen met bijvoorbeeld het vuur-element. Een uitgebreid antwoord op deze vraag is super ingewikkeld en daar komt een heleboel wiskunde bij kijken. Laten we het daarom even een beetje simplificeren. Het ligt voornamelijk aan het wapen-type dat je gebruikt. Elemental damage is effectiever als je het monster vaak slaat, dus voor snelle wapens heeft het zeker toegevoegde waarde. Dus wanneer je met Dual Blades,  Sword of Shield, Lance of Longsword vecht, heeft elemental damage zeker meerwaarde! Wapens die rekenen op weinig, grote klappen hebben er een stuk minder baat bij. Dus als je liever met een Greatsword speelt, is het een beter idee om op raw damage te letten.

World
      

Monster Hunter: World tip 5 - Blijf scherp

Het is natuurlijk essentieel dat je ten alle tijden op je hoede bent, want zelfs de zwakste monsters maken er met alle liefde misbruik van wanneer je eventjes niet oplet. Maar het ook heel handig om je wapen ten alle tijden zo scherp mogelijk te houden met whetstones. De scherpte van je wapen bepaald namelijk waar je een monster kan slaan, zonder dat je wapen van hem afketst. Er zit ook een damage multiplier aan de kleur van je scherpte verbonden. Probeer dan ook nooit onder gele scherpte te komen, want dan worden je aanvallen opmerkelijk minder effectief. Hieronder de exacte getallen:

Multiplier scherpte normale (raw) damage:

 • Rood: 0,50
 • Orange: 0,75
 • Geel: 1,00
 • Groen: 1.05
 • Blauw: 1,20
 • Wit: 1,32
 • Paars: 1,45*

Multiplier scherpte elemental damage:

 • Rood: 0,25
 • Orange: 0,50
 • Geel: 0,75
 • Groen: 1,00
 • Blauw: 1,0625
 • Wit: 1,125
 • Paars: 1,20*

Paarse scherpte zit vooralsnog niet in Monster Hunter: World, maar kan wellicht worden toegevoegd in toekomstige updates.

Monster Hunter World
     

Monster Hunter: World tip 6 - Handige zooi om altijd in je zak te hebben

Met het enorme aantal voorwerpen in Monster Hunter: World, is het lastig om te bepalen wat je allemaal mee moet nemen. Daarom is hier een lijst met alle voorwerpen die handig zijn om bij je te hebben, met uitleg:

 • Potions - Geneest een beetje health.
 • Mega Potions – Geneest een stuk meer health
 • Max Potions – Geneest altijd je volledige health
 • Ancient Potions – Geneest je volledig en maakt zowel je levensbalk als stamina bar zo groot mogelijk.
 • Well done Steaks – Om je stamina te verhogen
 • Antidotes – Voor als je vergiftigd wordt
 • Nulberries – Geneest je van bijna alle Status Ailments, behalve vergiftiging
 • Dung Pods – Als je dit op een monster schiet, zullen ze de omgeving verlaten. Perfect voor wanneer je overweldigd wordt door twee monsters tegelijk.
 • Might Seeds en Adament Seeds – Verhogen tijdelijk je attack en defense
 • (Mega) Demondrug en (Mega) Armorskin - Doet hetzelfde als de zaden, maar langer en ze stacken
 • Shock Trap en Pitfal Trap - Om monsters tijdelijk te verlammen en te vangen als je dat wil. En als je een monster wil vangen, moet je niet vergeten om minstens 2 tranq bombs mee te nemen. 
 • Large Barrel Bombs - Handig wanneer het monster vast zit in een val. Nog handiger wanneer een monster slaapt, want dan doe je meer damage
 • Small Barrel Bombs – Om de grote bommen te laten ontploffen
 • Farcaster – Teleporteert je direct naar een kamp voor als je moet vluchten

Als je dit standaard bij je hebt zal je aardig ver komen. Je kunt je arsenaal natuurlijk altijd aanvullen met sterkere potions.

Monster Hunter World
      


Monster Hunter: World tip 7 - Let op Armor Skills

Wanneer je je armor gaat selecteren, ben je waarschijnlijk snel geneigd om alleen te kijken hoe goed het je tegen potentiele klappen van monsters verdedigt. Maar stiekem is dat verre van het belangrijkste. Het is een beter idee om op je Armor Skills te letten! Deze geven je namelijk verschillende buffs in zo’n beetje alles wat je kunt bedenken: je wapen sneller verscherpen, meer voorwerpen vinden wanneer je op speurtocht gaat, niet meer schrikken wanneer monsters schreeuwen en meer. Later in de game zul je waarschijnlijk volledige sets samenstellen voor verschillende monsters. Hier vind je een paar skills die handig zijn voor beginnende spelers:

 • Health Boost – Meer health
 • Attack Boost – Meer attack
 • Defense Boost – Meer defense
 • Critical Boost – Verhoogt de schade van critical hits
 • Divine Blessing – Vermindert met enige regelmaat damage wanneer je geraakt wordt
 • Earplugs – Zorgt ervoor dat je niet meer reageert wanneer monsters schreeuwen
 • Evade Extender – Laat je verder rollen, waardoor je makkelijker kunt ontwijken.
 • Evade Window – Verhoogt de tijd waarin je onsterfelijk bent tijdens je rol
 • Fortify – Verhoogt je attack met 10% en defense met 15% elke keer als je verslagen wordt
 • Handicraft – Verbetert de scherpte van je wapens.

Monster Hunter World
     

Monster Hunter: World tip 8 -Gebruik de Bone Hunting Horn om monsters te spotten

In het begin kan het best lastig zijn om een monster te vinden in de nieuwe, enorme omgevingen. Gelukkig heb je scoutflies, die je kunnen helpen. Maar voordat je scoutflies ook maar enig idee krijgen waar je naartoe moet, heb je eerst sporen nodig. Gelukkig kun je deze stap overslaan met bepaalde Hunting Horns, zoals de Bone Hunting Horn, die je gemakkelijk kunt kopen bij de armory. Wanneer je op quest gaat, moet je drie keer achter elkaar de driehoek + cirkel noot spelen en dan op r2 drukken (dus y + b en dan rt op de Xbox One). Hiermee activeer je het scoutfly-lied en wordt je direct naar je bestemming geleid. Dan stap je gewoon je tent in om het wapen te pakken wat je echt wil gebruiken en dan kan je op pad!

Monster Hunter World
       

Monster Hunter: World tip 9 - Doe investigations

Wanneer je een monster gaat farmen voor z’n materialen, ben je misschien geneigd om een sidequest steeds opnieuw te doen waarin je het monster in kwestie moet verslaan. Wat je echter beter kunt doen, is een investigation. Dit is namelijk praktisch hetzelfde, alleen dan af en toe met een wat strengere tijdslimiet, wat vaak betere beloningen oplevert. Dit zal het farmen van moeilijk te krijgen materialen een stuk minder tergend maken, waardoor je eerder het armor van je dromen kunt samenstellen!

Monster Hunter World
       

Monster Hunter: World tip 10 - Vang monsters

Het vangen van een monster is een kleine moeite en levert veel betere resultaten op. Om een monster te vangen moet je met hem vechten, tot je merkt dat hij bijna dood is. Indicaties hiervan zijn wanneer monsters beginnen te strompelen of wanneer ze slapen. Dan moet je ze tijdelijk vastzetten in een shock trap en vervolgens twee tranq bombs tegen hem aangooien. Gefeliciteerd, je hebt een monster gevangen! Wat is hier het voordeel van? Ten eerste mag je het monster een tijdje bewonderen in Astera, waar hij lekker ligt te pitten. Daarnaast ontvang je meer materialen voor het vangen van monsters én je krijgt er meer research points mee, waardoor je sneller alles over een monsters leert. Zeker handig om ieder monster dus minstens een keer te vangen!

Als je veel monsters gaat vangen is de ‘Capture Master’ armor skill erg handig. Hiermee krijg je namelijk meer rewards voor het vangen van monsters.

Monster Hunter World
       

Monster Hunter: World tip 11 - Maak item en equipment sets

Natuurlijk kun je elke keer na je quest weer alles in je doos doen en vervolgens pakken wat je nodig hebt. Het kan alleen stukken praktischer. Je kunt namelijk ook je item sets opslaan. Als je dus één keer je favoriete items bij elkaar raapt en het vervolgens opslaat, hoef je daarna alleen nog maar de set te selecteren. Dit stopt ook meteen alle voorwerpen terug die je bij je hebt, dus dan hoef je dat ook niet meer handmatig te doen. Op den duur scheelt dit je gewoon een heleboel tijd die je beter kunt besteden met het jagen op monsters!

Monster Hunter World
      

Monster Hunter: World tip 12 - Koop de Power- en Armor Charm

Houd de stockpile in de gaten wanneer je nieuwe items ervoor vrijspeelt. Uiteindelijk zal hier namelijk de Power Charm en Armor Charm te koop zijn. Het zijn dure voorwerpen: de ene kost 36.000 zeni en de ander 24.000, dus bij elkaar ben je 60k kwijt. Nogal een investering, maar ze zijn het zeker waard. Zolang je deze items bij je draagt, krijg je een permanente verhoging van je attack en defense. Later kun je deze voorwerpen ook combineren met Bazelgeuse-Talon, een materiaal dat je krijgt van het monster genaamd Bazelgeuse. Dan heb je een Power- en Armor-talon, die beide stats nóg verder verhogen. Je wil deze voorwerpen dus ten alle tijden op zak hebben zodra deze mogelijkheid beschikbaar is!

Monster Hunter World
       

Monster Hunter: World tip 13 - Help je medemens

Je hoeft zeker niet elke optionele quest te doen als je hier geen zin in hebt. Maar wanneer een dorpeling je om een gunst vraagt, is het zeker een goed idee om ze te helpen. Dit zorgt voor allemaal verbeteringen in Astera die weer mooi zijn voor jou! Help de botanist en je kunt steeds meer verschillende plantjes groeien. Help de kok en hij zal meer ingrediënten voor je om je nog sterker te maken voordat je op pad gaat. En zo zijn er nog wel andere die voor handige upgrades zorgen (Zie: Bandit Mantle.) Zeker even doen dus, je wordt rijkelijk beloond!

Monster Hunter World
      

Monster Hunter: World tip 14 - Rust je Palico uit met de Plunderblade

Tijdens al je avonturen heb je uiteraard je stoere en schattige metgezel bij je: je kat! Deze wil je zo optimaal mogelijk uitrusten en dat doe je met de Plunderblade. Met dit wapen kan je kat namelijk onderdelen van monsters stelen. En meer onderdelen zijn nooit mis! Om deze gadget te ontvangen moet je op expeditie gaan in de Rotten Vale. Ga hier naar omgeving 13, waar een Grimalkyne (kat) staat. Deze zal voor je vluchten naar omgeving 15.

Eenmaal hier merkt je Palico op dat de Grimalkyne honger lijkt te hebben en dat je terug moet komen met raw meat. Dit heb je vast en zeker wel in je tent en zo niet kun je er gemakkelijk een krijgen. Versla gewoon een willekeurig zwak monster, die droppen dat best vaak. Wanneer je dit doet krijg je als bedankje een Plunderblade voor je kat en kun je aan de slag! 

Monster Hunter World

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je weer zorgeloos op jacht naar enorme en gevaarlijke monsters. Mocht je nog een andere vraag over de game hebben mag je die gerust stellen. Veel plezier met jagen! Oh, en check trouwens meteen even de geweldige review van deze game, geschreven door Simon!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord