Monster Hunter WorldE3 2017 mini-preview 

Monster Hunter World – E3 2017 mini-preview 2017-06-17T16:27:49

WAT IS HET?

Het nieuwste deel van de ongekend populaire Monster Hunter-reeks, waarin je het als dappere jager opneemt tegen enorme wezens die flink wat klappen en tactiek nodig hebben om verslagen te worden.
   

WAAROM IS HET VET?

Monster Hunter World valt vooral op door de ‘living, breathing world’ waarin het zich afspeelt, iets dat niet alleen op de fauna, maar ook op de flora slaat. Zo zullen er naast de grote monsters die uit allerlei kostbare elementen bestaan, ook een heleboel kleinere beesten rondrennen en –vliegen, allemaal deel uitmakend van een daadwerkelijk ecosysteem. Zo zag ik tijdens de demonstratie een hagedis-achtige die een kleiner beest opvrat, z’n slachtoffer bewaarde in z’n krop en het vervolgens meenam naar z’n nest om het daar tussen z’n jongen weer uit te kotsen. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien in een game! En aan een wild juichende Monster Hunter-nerd voorin de zaal te horen, hij ook nog niet.

Monster Hunter World

De planten en dieren in Monster Hunter World zijn echter vooral bedoeld voor de jacht. Zo kan je monsters laten verstrikken in lianen die over de grond lopen, zorgen bepaalde planten voor debuffs en kan je zelfs hele grotten laten instorten op je prooi. En waarom het beest niet naar het territorium van een veel groter monster lokken zodat die je een handje meehelpt? De mogelijkheden lijken eindeloos, maar dat zijn ze natuurlijk niet. De ontwikkelaar die de demonstratie gaf is gewoon verdomd handig.
   

WAAROM IS HET NIET VET?

Monster Hunter World is grafisch niet heel bijzonder, maar dat maakt voor zo’n game niet heel veel uit. Het draagt echter wel bij aan de hoge instapdrempel van deze serie. Je speelt niet zomaar even een Monster Hunter-deel als je geen fan bent, want meestal hebben deze games een traag, saai begin en moet je door heel wat kutgevechtjes heen om tot de echt interessante content te komen. Als je geen idee hebt hoe vet een Monster Hunter later wordt, helemaal als je samen met anderen gaat spelen, dan moet je haast wel vrienden hebben die het ook spelen om je door de eerste uren heen te sleuren. Maar misschien is Monster Hunter World wel een ander geval en wordt dit een van de eerste delen die je sneller de levende wereld intrekt.
   

WANNEER MOET JE DIT SPELEN?

Geef Monster Hunter World een kans als je heel geduldig bent of als je vrienden hebt die het spelen. Of natuurlijk als je fan bent van de serie, maar dat had je natuurlijk allang begrepen.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord