De engste Minecraft creepypasta 

De engste Minecraft creepypasta 2017-06-26T14:11:58
Minecraft is ontspannend, toch? Lekker een beetje bouwen aan je kasteel, lekker een beetje graven aan je tunnel, of lekker een beetje je map verkennen. Sommigen hebben echter minder gezellige ervaringen in de game... Alie koos in deze feature een aantal van deze Minecraft creepypasta voor je uit.

Een creepypasta is in principe een kort horrorverhaaltje. De naam is afgeleid van copypasta, dat zoveel betekent als een tekstblokje dat steeds gekopieerd en geplakt (van copy en paste, dus) wordt op verschillende fora. Het creepy in creepypasta slaat op het feit dat het gaat om enge, veelal paranormale verhalen.

Er zijn ontelbare creepypasta, ook als het games betreft. Een aantal van de bekendste enge verhaaltjes zijn geïnspireerd op Minecraft. Voor deze feature over Minecraft creepypasta koos ik er drie uit.

Disclaimer: creepypasta zijn verzonnen en vaak niet eens heel eng... Tenzij je dit helemaal moederziel alleen in je slaapkamer in het pikkedonker leest. En je nu net beneden een gek geluid hoort, terwijl die schaduw in de hoek lijkt te bewegen...

Minecraft creepypasta Herobrine
    

Herobrine

De allerbekendste Minecraft creeppasta is die van Herobrine. Het verhaal gaat dat de auteur lekker bomen omver aan het hakken was in zijn singleplayer wereld. Het was erg mistig, maar dat was hij vanwege zijn trage PC en lage render settingen wel gewend. Terwijl hij bezig was aan zijn werkbank dacht hij echter iets te zien in de mist. Hij vermoedde dat het een koe was en ging op onderzoek uit.

Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat het om een ander personage ging. Hij zag er op het eerste gezicht normaal uit in zijn default skin, maar bleek bij nadere inspectie compleet witte ogen te hebben. De auteur checkte voor de zekerheid snel of hij toch niet in multiplayer modus speelde. Het mysterieuze personage ging er na opgemerkt te zijn snel vandoor.

De auteur bleef verbaasd achter, maar speelder verder. Er begonnen hem gaandeweg steeds meer gekke dingen op te vallen. Perfecte tunnels, piramides van zand en hele groepen kale bomen. Hij dacht ook steeds de andere speler te zien, maar kon nooit dichtbij genoeg komen.

Hij besloot navraag te doen op het forum, maar niemand was bekend met de speler met witte ogen. Hij maakte daarom zelf een topic. Zijn post werd echter na een paar minuten verwijderd. Hij probeerde het een tweede keer, maar ook deze post verdween. Vlak daarna kreeg hij een PM van een Herobrine met daarin maar een enkel woord: “Stop”. Toen de auteur het profiel van deze Herobrine wilde bekijken, kreeg hij een 404-melding. 

Later die dag ontving hij een e-mail van een andere forumgebruiker. Deze beweerde dat de mods inzicht hadden in de privéberichten, zodat mailen veiliger was. Hij liet weten een bestand te hebben met andere spelers die de mysterieuze verschijning ook gezien hadden. Hun beschrijvingen kwamen precies overeen met die van de auteur. 

Een maand later nam de mailer weer contact op. Een aantal spelers was erachter gekomen dat de naam Herobrine veel gebruikt werd door een Zweedse speler: de broer van Notch. De auteur besloot contact op te nemen met Notch om te vragen of hij een broer heeft. Het duurde een poosje, maar Notch reageerde uiteindelijk toch. Hij liet weten een broer gehad te hebben, maar dat deze overleden was.

De auteur heeft Herobrine nooit meer gezien. Een screenshot van de eerste ontmoeting is het enige bewijs van diens bestaan.

Op 31 mei 2011 plaatste Notch een aantal nieuwe patch notes. Het laatste punt laat het volgende lezen: “Removed Herobrine”. Of Notch daarmee bedoelt dat Herobrine geen echt personage is, of dat hij wat glitches en bugs weg geeft gehaald, is niet bekend...

Minecraft creepypasta Herobrine
    

He Follows You Everywhere

De auteur van deze Minecraft creepypasta had al twee weken geen toegang tot de server van zijn vriend. Het lukte hem maar niet zijn vriend te bereiken. Misschien was deze te druk met school? Of wellicht speelde hij een andere game?

Heel erg vond hij het eigenlijk niet eens. Hij speelde namelijk ook graag Minecraft op zijn Xbox 360. Hij vond het best wel chill om languit op de bank te liggen. Daarnaast hoefde hij op zijn console niet bang te zijn voor hackers... Althans, zo dacht hij.

Op een avond vertrok zijn familie naar een bruiloft. Ze zouden rond middernacht terug zijn. De auteur kon dus lekker de tijd nemen voor een avondje gamen. Hij plofte neer op de bank en zette zijn Xbox 360 aan. Gek genoeg waren er echter helemaal geen Minecraft-werelden om mee aan de slag te gaan. Zijn lijst was leeg, op een uitzondering na. Hij selecteerde de wereld en het laadscherm vloog gek genoeg in een fractie van een senconde voorbij.

Hij bevond zich plots in een donkere mijn en het enige object in zijn inventory was een diamond pickaxe, geplaatst in het eerste slot in zijn hotbar. Hij besloot te graven, als in een trance, alsmaar vooruit. Hij moest ook wel, want toen hij zich omdraaide, merkte hij dat de tunnel achter hem volledig afgesloten was.  

De auteur bleef graven... Steeds verder en verder en verder zonder echt doel. Met elk blok dat hij brak, werd zijn beeldveld donkerder en raakten zijn zintuigen steeds verder afgestompd. Na wat wel uren leken, was hij volledig een geworden met zijn personage. Voordat hij flauwviel, zag hij nog net twee paar witte ogen naar hem staren vanaf het scherm.

Hij werd een paar minuten later wakker. Op zijn beeld was het home screen van zijn Minecraft 360 Edition te zien. Hij snelde naar de tv om deze uit te drukken. Aangezien verder alle lichten al uit waren, stond hij in het pikkedonker. Hij ging naar bed; hij geloofde zelf maar amper wat hij gezien had. Hij was vast oververmoeid. 

Vlak voordat hij de woonkamer uitliep, zag hij in een flits een zwarte figuur langs de ramen snellen, onopgemerkt door het beveiligingssysteem.  

Minecraft creepypasta
        

Frost Girl

De auteur van deze Minecraft creepypasta speelde Minecraft met een groepje vrienden op een private multiplayer server. Ze was het enige meisje in de groep. Althans, tot erop die bewuste dag plots een ander meisje verscheen. 

Een van haar vrienden vroeg haar wie dat meisje naast haar was. Ze draaide zich om en stond oog in oog met een nieuwe gebruiker. De auteur herkende de skin van de nieuwkomer als Frost Girl. Het nieuwe meisje had haar naam daar blijkbaar ook op gebaseerd: frostgirl. Aangezien niemand buiten de vriendengroep op de hoogte was van de server schrokken ze in eerste instantie van de verschijning van frostgirl. Ze bleek echter best wel aardig en flirtte zelfs met de jongens. Een van de jongens bleek gevoelig voor haar charmes. Zijn naam was Max.

Max en frostgirl werden een stelletje. Hun relatie leek perfect, maar gek genoeg weigerde frostgirl haar echte naam te geven, zelfs niet aan Max. De vriendengroep noemde haar buiten Minecraft daarom Catfish. 

Een paar maanden later spraken de auteur en Max af om samen studeren. Van studeren kwam echter niets: Max wilde haar iets vertellen. Hij opende een map met daarin alle Skype-gesprekken tussen hem en frostgirl. Hij had alles bewaard: de eerste keer dat ze spraken, de eerste keer dat Max haar zijn vriendin noemde, en de eerste keer dat frostgirl zei dat ze van hem hield.

Hun relatie bleek dus behoorlijk serieus. Dusdanig zelfs dat ze er samen vandoor wilden gaan om te trouwen. Max had de vliegtickets al besteld. De auteur vroeg Max of hij in ieder geval de echte naam van frostgirl al kende. Max besloot nog een laatste poging te wagen en startte Minecraft op. Frostgirl was online. Max legde uit dat hij na al die maanden haar echte naam simpelweg moest weten. Ze gaf antwoord: “Mraz”. Daarna logde ze uit.

De volgende ochtend werd de auteur gebeld door de moeder van Max. Zijn moeder was bezorgd en vroeg zich af of Max bij haar was. Dat was hij niet... Hij werd nooit meer gezien. 

Vind je Mraz trouwens ook een gekke naam? Je hebt helemaal gelijk...

Minecraft creepypasta Frost Girl
    

Zin om de hoofdrol te spelen in je eigen Minecraft creepypasta? Dan hoef je niet per se te wachten tot je een gedaante in de mist ziet of wordt versierd door een frostgirl. Er zijn namelijk gewoon mods te downloaden.

Kennen jullie ook nog creepypasta? Of hebben jullie oprecht wel eens iets geks meegemaakt in Minecraft? Je kunt al je verhalen hierbeneden ter lering en vermaak kwijt. Andere comments zijn uiteraard ook altijd welkom.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord