Memorabele momenten in Final Fantasy-games 

Memorabele momenten in Final Fantasy-games 2020-03-11T11:27:35
Er zitten een hoop memorabele momenten in Final Fantasy VII en met de komst van FFVII Remake vond Florian het tijd om eens terug te kijken naar de meest memorabele Final Fantasy momenten uit de hele serie. Alleen dan zonder de Final Fantasy VII momenten! Huh?

FFVII Week

Ja, want weet je wat het is, ik kan wel in geuren en kleuren gaan vertellen over wat er precies allemaal gebeurt in Final Fantasy VII, maar de kans is uiteraard groot dat ik daarmee een hoop ga spoilen voor nieuwe spelers van FFVII Remake, die het origineel nooit hebben gespeeld. Laat het daarnaast duidelijk zijn dat er nog veel, veel, VEEL meer memorabele momenten zijn in alle Final Fantasy games, dit zijn slechts een paar voorbeelden. Oh, en uiteraard maar 1 moment per game toegestaan, anders zitten we hier morgen nog. Kupo!


Final Fantasy: Eerste ontmoeting met Bahamut

In de allereerste Final Fantasy game voor de NES uit 1987, zat een heel vet moment, waarin je voor het eerst oog in oog staat met Bahamut, de koning van de draken. Je moet een Token of Courage zien te bemachtigen in de game en zodra je die laat zien aan Bahamut, geeft hij je party de kracht van de Warriors of Light. Kort gezegd veranderde Bahamut je van een stel kinderen naar ultieme vechters met veel sterkere magic en spells.


Final Fantasy IV: You Spoony Bard

Final Fantasy IV kwam uit in 1991 voor de SNES en was de eerste Final Fantasy game die buiten Japan werd uitgebracht. Dit was uiteraard goed nieuws voor de fans van JRPG’s over de hele wereld, maar bracht ook het probleem met zich mee dat de games vertaald moesten worden naar het Engels. In Final Fantasy IV zit dan ook een gekke vertaling, dat na de release van de game een eigen leven ging leiden.

Tijdens de game kom je in een verhit gesprek terecht met een Bard (dat eigenlijk een verkleedde bekende character is) en worden er wat Japanse scheldwoorden naar elkaar gegooid. In de vertaling ontstond toen de legendarische zin: “You Spoony Bard!”

Spoony

Ondanks dat het een foute vertaling was, is het nooit uit re-releases van de game gehaald en zit de zin inmiddels zelfs in een hoop andere Final Fantasy games als geintje, waaronder FFX, FFXI, FFXII en FFXIV.


Final Fantasy V: Galuf’s Last Stand

In Final Fantasy V zaten maar 4 main characters, waarvan er 1 doodgaat en wordt vervangen. Het slachtoffer is Galuf, een oude vent met een opgewekte persoonlijkheid. Hij maakt grapjes en door zijn levenservaring zit hij vol met prachtige verhalen. In de eerste helft van de game steelt hij de show en de schok is dan ook groot als Galuf een oppermachtige oude koning blijkt te zijn, die tijdens een battle tegen Exdeath, de ultieme badguy in de game, alles op alles zet om de andere 3 characters en zijn kleindochter te redden van de dood.

Galuf offert zichzelf op in een epische battle, waarin hij zelfs als zijn HP verliest, maar gewoon door blijft vechten. Uiteindelijk verslaat hij Exdeath, maar overleeft de battle zelf ook niet. De andere characters proberen Galuf nog te helpen met een Phoenix Down, maar tevergeefs.


Final Fantasy VI: Opera scene

Muziek is altijd een hoogtepuntje geweest in de Final Fantasy games en in Final Fantasy VI speel je letterlijk zelf in de muziek, door een rol te spelen in de Maria and Draco opera. Het verhaal van de opera is verspreid over 4 prachtige nummers, geschreven door Nobuo Uematsu en Yoshinori Kitase, waarin je als speler de juiste tekst moet kiezen. Dit moet je op de maat van de muziek doen, anders faal je en moet je het opnieuw doen. 4 keer achter elkaar de opera verpesten resulteerde in Game Over.

Daarnaast zat er een mini-game in, waarin je een character, die is veranderd in een bloemenboeket, precies op het juiste moment en met de juiste snelheid over het balkon moet gooien in het dramatische einde van de opera en het verhaal. De hele opera scene is super cool.


Final Fantasy VII: ???

Aaarrgghhh, in Final Fantasy VII zit naar mijn mening het meest memorabele moment uit alle Final Fantasy games ooit gemaakt, maar door de komst van FFVII Remake moet ik er m’n mond over houden. Voor nieuwe spelers zou het te kut zijn als ik dit ga spoilen en gamers die het origineel hebben gespeeld weten dondersgoed over welk moment ik het heb. Zucht… zo benieuwd hoeveel impact dit moment gaat hebben in FFVII Remake, maar ik reken nu al op een klein traantje.

FFVII


Final Fantasy VIII: Ballroom scene

Final Fantasy VII stond bekend om zijn vette CGI filmpjes, maar FFVIII deed er nog een schepje bovenop. Het meest memorabele filmpje was de Waltz for the Moon scene, waarin Squall Leonhart voor het eerst kennismaakt met zijn toekomstige liefde Rinoa Heartilly. Volgens vele slaat de dans op de relatie tussen beide, waarin het op het begin stroef en onhandig gaat, maar na een tijdje samen steeds soepeler. Het was een magisch moment.

De dans tussen Squall en Rinoa was zo goed dat Square Enix de scene zelfs nog een keer gebruikte als tech demo, om aan te tonen wat de studio met de kracht van de PS2 kon doen.


Final Fantasy IX: Pandemonium

In Final Fantasy IX zit een meesterlijk stukje verhaal en gameplay, waarbij main character Zidane zijn schepper ontmoet, genaamd Garland. De scene speelt zich af in Pandemonium, het kasteel van Garland, waar Zidane achter zijn ware levensdoel komt als Angel of Death. Zidane raakt daar zo van in de war dat hij in een soort trance terechtkomt en verschillende battles moet doen. Pas na een aantal battles wordt hij weer een beetje normaal, door de hulp die hij krijgt van de andere characters. De hele scene duurt ruim een half uur en zit vol met emoties.


Final Fantasy X: De kus

Final Fantasy X was de eerste Final Fantasy game voor de PS2 en had voor die tijd adembenemend mooie graphics en CGI filmpjes. In de game heeft het mooiste liefdeskoppel uit de Final Fantasy historie, Tidus en Yuna, een prachtige moment samen, waarin er wordt gepraat over de toekomst van Yuna. Als Yuna door alle emoties in huilen uitbarst delen de characters een kus in nu nog steeds een van de mooiste filmpjes in Final Fantasy ooit. Zo prachtig en hartverwarmend!

Bonus! Fuck de regels, ik kan het niet laten… Dat een memorabel moment niet altijd een goed ding is, bewijst de ‘laughing scene’ in Final Fantasy X. Deze scene staat bekend als een van de meest cringeworthy momenten uit de hele Final Fantasy serie.


Final Fantasy X-2: A Thousand Words

Final Fantasy X-2 viel niet bij iedere Final Fantasy fan in de smaak, maar er zit een heel bijzonder muzikaal moment in de game, waarin Yuna het nummer A Thousand Words zingt. Tijdens haar optreden op het Thunder Plains Concert krijgt ze flashbacks van de laatste momenten tussen 2 andere characters, Lenne en Shuyin, dat Yuna doet denken aan haar relatie met Tidus in FFX. De game was dan misschien niet zo boeiend, maar de muzikale performance van Yuna was zeer memorabel!


Final Fantasy XIII: Return to Cocoon

De Final Fantasy XIII serie was absoluut cool, maar echt memorabele momenten? Oh jazeker, de cutscene aan het begin van chapter 12, waarin Lightning and friends op spectaculaire wijze terugkeren naar Cocoon, is van absolute wereldklasse!


Final Fantasy XV: Het laatste kampvuur

Spoiler alert! Mocht je Final Fantasy XV nog willen spelen, moet je dit lekker overslaan. Tijdens de game zit je met de characters regelmatig rond een gezellig kampvuurtje, maar helemaal aan het einde van de game zit nog 1 kampvuur die me nog lang bij zal blijven. Ik weet nog goed dat ik me toen pas realiseerde hoe sterk de band was die ik had opgebouwd met Noctis, Gladiolus, Ignis en Prompto. Oh man, the feels!

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord