LJ’s Romantische Gamehoekje - Towerfall, Halo en Rayman Legends 

LJ’s Romantische Gamehoekje - Towerfall, Halo en Rayman Legends 2018-06-22T10:39:26
Lekker samen de hele zondag hangen op de bank of in bed: er is weinig beter dan dat. Tenminste, als dat 'niks doen' betekent dat je keihard gaat gamen. Met elkaar, tegen elkaar, als het maar niet alleen is. In LJ’s Romantische Gamehoekje laat LauraJenny je weten welke games enorm geschikt zijn voor legendarische romcom-gamemomenten met je lief.

dino
  

TowerFall Ascension

Misschien is je lief inmiddels geen gamer meer, maar vroeger wel. Vroeger waren de pixels dik, de beats simpel, maar de games in hun eenvoud oh zo doeltreffend. TowerFall is een moderne game die helemaal inspeelt op dat nostalgische gevoel. Het is een actie-arena schietspel waarin je met maximaal vier boogschutters tegelijk tegen allerlei gespuis of elkaar moet strijden. Een vette twist is dat je niet een ontelbaar aantal pijlen hebt: je moet die paar pijlen die je hebt ook steeds oppakken op de plek waar je ze heen schoot. Dat zorgt ervoor dat er veel actie in het scherm is: lekker hectisch!

Wanneer kun je hem of haar vol overgave zoenen? Als je samen net weer even een arena verder komt dan de vorige keer. Dit is een game die je makkelijk oppakt, maar waar een zware leercurve inzit. Het is op een gegeven moment een grote hoop chaos voor je ogen en als je allebei het hoofd lang genoeg koel weet te houden, dan kun je het na afloop van het level elkaar even warmen door de ander een veelbetekenende winnaarsblik te schenken.

Pas op dat je wederhelft niet arsenicum door je cola roert wanneer: je steeds de pijlen voor zijn of haar neus weg kaapt en je lieverdje daardoor met lege handen staat.

towerfall
  

Halo

Je hoeft niet altijd in dikke pixels te duiken samen, je kunt ook de intergalactische oorlog opzoeken in Halo. Het is bepaald niet schattig, maar dat hoeft ook helemaal niet. Jij bent haar Master Chief, zij/hij is jouw Cortana (of andersom): samen kunnen jullie elkaar uitlachen om welk wapen favoriet is (de needle gun natuurlijk) en om de dommigheid van sommige buitenaardse vrinden. Jullie zijn een dynamisch knalduo, hebben altijd elkaars rug en samen vechten jullie jezelf op de gekste locaties naar het einde toe.

Het perfecte moment waarop je jullie harten samen voelt smelten: als je je lief complimenteert omdat hij of zij een heel fijne rij aan kills achter elkaar maakt. Dat moment dat je voelt dat je je samen door slijmerig alien-bloed werkt is verrassend romantisch.

Moment waarop de scheidingspapieren mogelijk tevoorschijn komen: als je elkaar voor de zoveelste keer kwijt bent. Soms lijken de omgevingen erg op elkaar en als je respawnt op een heel andere locatie, dan is het wel eens vervelend om elkaar weer vlug te bereiken.

halo
  

Rayman Legends

Het is misschien wel een van de meest toegankelijke games om samen te spelen, zonder daarbij in moeilijkheidsgraad te dalen naar LEGO-niveau. Rayman Legends is door zijn sidescrolling platform-genre erg herkenbaar voor mensen die niet gamen: immers was Super Mario van hetzelfde soort. Rayman Legends ziet er ook nog eens hartstikke grappig en origineel uit, met gezellige personages, rare beestjes om te verzamelen en eindbazen om op te vreten.

Goed punt om even keihard te voetjevrijen: Wanneer je samen het epische level Castle Rock hebt doorgesprint. Een enorme overwinning is het niet, maar het catchy Black Betty dat op grappige wijze dit level leidt is zo vrolijkmakend dat je gemakkelijk doorslaat in een privé bam da lammetje.

Wanneer begint je schatje weer met zijn/haar ex te appen? Als je weer eens vooraan rent in een van de chase levels. Het is bijna niet te doen om daar tegelijkertijd met zijn tweeën doorheen te gaan, waardoor de beste gamer meestal het voortouw moet nemen en je poppetje zich natuurlijk zwaar achtergelaten voelt.

rayman  

Dit waren de tweede reeks games uit LJ’s romantische gamehoekje. Gameliefde is er om te delen.


PowerUnlimited kan niet aansprakelijk worden gesteld voor:
-scheidingen
-kosten voor bruiloften
-afgebroken zwangerschappen
-fysiotherapie na iets te hard knuffelen
-psychische en lichamelijke problemen na het vechten om wie Player1 mag zijn

In deze serial heb je al een eerste deel kunnen lezen. Op 20 juli verschijnt het derde deel.

drake

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord