LJ’s Romantische Gamehoekje - Borderlands, Lara Croft en Don’t Starve Together 

LJ’s Romantische Gamehoekje - Borderlands, Lara Croft en Don’t Starve Together 2018-07-20T12:16:14
Zelfs de lonely gamer is heel af en toe liever together gamer en speciaal daarvoor hebben we LJ’s Romantische Gamehoekje in het leven geroepen. In deze laatste editie van deze zoetsappige rubriek duiken we in drie geweldige co-opgames voor die lieve gamemomenten met je Player2.

love
  

Borderlands 

Samen in een shooter een wereld ontdekken vol buitenaards gespuis, dat klinkt als Halo. Echter zijn er veel meer games die dat een geweldige co-op-ervaring maken, zoals Borderlands. Borderlands doet het namelijk net even anders. De game neemt zichzelf niet al te serieus, bevat schattige robotjes als Claptrap en een bijzonder cell-shaded cartoonstijltje.
Momentje waarop je lief je vingers lospulkt van je controller voor een zoet handkusje: als je je poekie eindelijk kan bijbenen in de auto. Rijden in Borderlands is een uitdaging en dat verdient een beloning.
Controleer of al je gameconsoles nog niet op straat liggen wanneer: je iets te hard lacht om Claptrap die uitroept ‘"Hey everybody! Check out my package!"

borderlands
  

Lara Croft and the Temple of Osiris

Een gamepersonage dat je niet zo snel zou verwachten in een co-opgame, dat is Lara Croft. Toch heeft onze avonturier een paar co-op-uitstapjes gemaakt die zeer vermakelijk zijn. Je kunt het alleen spelen, je kunt het met zijn drieën spelen, maar het beste is om Lara Croft and the Temple of Osiris met zijn tweeën te doen. Samen door alle tombes struinen, op zoek naar oplossingen voor puzzels, met wat schietactie hier en daar: het is heerlijk. De moeilijkheidsgraad ligt wat laag, waardoor het verzamelen van diamanten voor betere gear eigenlijk niet helemaal nodig is. Dat maakt het spel echter ook toegankelijk voor niet-gamers en dat legt de focus ook meer op het puzzelen, en dat is waarin het spel floreert omdat daarin samenwerken essentieel is.
Dit is wanneer je favo sidekick je in de armen neemt voor een dikke overwinningszoen: als je poekie een puzzel weer eens veel eerder door heeft dan jij en zonder betweterig te doen vertelt wat jij moet doen om jullie dichterbij de oplossing te brengen.
Check op Facebook of je lief zijn of haar relatiestatus heeft geupdate als: als je poekie een puzzel weer eens veel eerder door heeft dan jij en juist op extreem betweterige manier (met zuchten tussendoor) vertelt wat jij moet doen om jullie dichterbij de oplossing te brengen.

osiris
  

Don't Starve Together

Het moet een hel zijn om honger te hebben en daar ook nog van te sterven. Die gedachte maakt Don’t Starve dan ook zo verslavend: het is fijn om je personage te helpen overleven. Zeker als je dat met zijn tweeën kan doen in Don’t Starve Together. Waar de originele game juist inspeelt op dat eenzame gevoel, is dit juist een variant die er alles aan doet om je te laten zien dat samenwerken je veel meer brengt dan alles alleen willen doen. Terwijl de spelwereld er alles aan probeert te doen je helemaal kapot te maken, slaan jullie jezelf er doorheen. Als je dacht dat elkaar kussen onder de Eiffeltoren romantisch was, dan heb je duidelijk deze game nog niet ervaren.
Je Romeootje of Juliaatje krijgt waarschijnlijk een flinke stoot oxytocine wanneer: hij of zij merkt dat jullie samen in deze trial and error-game ook echt progressie maken. De eerste paar keer spelen houd je het namelijk nog geen minuut vol, maar juist door doorzettingsvermogen (sexy!) kun je het samen steeds beter voor elkaar krijgen te overleven.
Er zit waarschijnlijk een controller in je televisie of op een andere pijnlijke plek als: je alsnog veel te veel op je eigen houtje bezig bent. Natuurlijk ben je dat gewend uit het origineel, maar in deze co-opversie is samenwerken de essentie van overleven. Doe je dat niet, dan laat je je partner eigenlijk voor dood achter.

starve
  

Hiermee is LJ’s Romantische Gamehoekje aan het einde gekomen. Check hier en hier de eerdere delen. Blijf vooral toffe, romantische, bijzondere en uitdagende co-opgames met me delen. En nog belangrijker, met elkaar. Verspreid de gameliefde!

kusjes

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord