Legendary Pokémon - vroeger en nu 

Legendary Pokémon - vroeger en nu 2013-10-12T16:54:01
Roy is blij, want de dag na zijn verjaardag komt er eindelijk weer een goede Pokémon game uit! Hij kan niet wachten om zijn groepje monsters klaar te stomen voor de gevechten tegen de legendary pokémon uit X en Y. Want legendary pokémon zijn awesome.

Ik vraag me af of het überhaupt nog mag op je 27e verjaardag; een Pokémon game vragen als cadeau. Maar zelfs op mijn leeftijd kijk ik er enorm naar uit om die legendary pokémon weer in mijn knuisten te mogen houden. Dus daarom even een terug- en een vooruitblik naar de oude en nieuwe legendarische zakmonsters!

Zapdos

Voor het eerst te zien in: Pokémon Blue en Red

Holy shit! Deze vogel vliegt op een wolk van nostalgie. Het was een van de eerste legendary pokémon en eigenlijk was het hele gevederde trio super bruut. Articuno, Zapdos en Moltres waren voor Lugia en Ho-Oh heer en meester van het luchtruim. Zapdos zal door zijn elektrische lading eigenlijk al meerdere Pokédexen vernietigd moeten hebben, maar toch valt dat mee. Dat deze jongen überhaupt kan vliegen met die stijf uitziende vleugels is een godswonder by the way, maar het doet niet af aan zijn badassheid!

Zapdos

Mewtwo

Voor het eerst te zien in: Pokémon Blue en Red

Deze heel erg geslaagde kloon van superschattige Mew heeft hier en daar voor wat problemen gezorgd. Mewtwo is zelfs zo’n leipo dat de eerste film van Pokémon volledig om hem draaide. Dat ik een limited edition Pikachu trading card bij een bioscoopkaartje kreeg, heeft verder niet zoveel (maar wel een beetje) te maken met hoe tof ik Mewtwo vind. Met zijn leipe stem en telepathische krachten heeft hij zelfs een rolletje ontvangen in Super Smash Bros Melee! Nu krijgt hij zelfs nog twee verschillende mega evoluties, eentje voor X en eentje voor Y. Reden genoeg om deze pokémon weer de mijne te maken!

Mewtwo

Entei

Voor het eerst te zien in: Pokémon Silver en Gold

“A Pokémon that races across the land. It is said that one is born every time a new volcano appears.” Als je zo wordt omschreven in de Pokédex, wil dat toch wel iets zeggen. Het enige minder toffe aan Entei was dat het een bitch was om hem te vangen. Je kwam hem lukraak tegen in hoog gras, en altijd net als ik en Kakuna aan het levelen was of zo. En voor ik het wist was hij weer weg. Toen ik hem uiteindelijk gevangen had, rende ik schreeuwen de straten op: “ik heb je bitch!” Waarna ik vriendelijk door mijn buren werd verzocht me weer naar binnen te begeven.

Entei

Rayquaza

Voor het eerst te zien in: Pokémon Ruby, Saphire en Emerald

Als jij de Pokémon bent die als een soort scheidsrechter fungeert tussen de twee legendarische wezens die het land en de zee geschapen hebben, dan ben je best wel het mannetje. Rayquaza is de bemiddelaar tussen Groudon en Kyogre, twee andere legendaries die het niet zo heel goed met elkaar kunnen vinden. Alle drie bazig, maar ik vind Rayquaza het bazigst, voornamelijk door zijn naam.

Rayquaza

Zekrom

Voor het eerst te zien in: Pokémon Black

Na de gloriedagen van Silver en Gold zijn er ondertussen meer legendary pokémon verschenen dan normale. De glans is er voor mij dan ook een beetje vanaf. En die verloren glans wordt perfect gesymboliseerd door de enorm donkere Zekrom. Zekrom is wat je krijgt als een Jurassic Park alleen in zwart-wit zou worden uitgezonden. En als er een paar dino’s heel hard tegen elkaar aan zouden rennen/vliegen. Maar dit monster heeft behoorlijk krachtige bliksemaanvallen waar Pikachu, iedereens favoriete proefdier, nog een puntje aan kan zuigen.

Wisten jullie trouwens dat Zekrom een anagram is voor Morkez en absoluut niks betekent?

Zekrom

Heatran

Voor het eerst te zien in: Pokémon Diamond en Pearl

Kijk Nintendo, dit is nu wat er gebeurt als je zonder inspiratie toch nieuwe pokémon bedenkt... Heatran is een soort kruising tussen een Houndoom en een Politoed waar een Muk overheen is gevallen. Het is een legendary pokémon die niet mooi is, of cool, of beangstigend. Het is eigenlijk een beetje een debiel. Maar dat maakt hem dan weer schattig. Zelfs zijn pokédex entry is niet stoer: “It dwells in volcanic caves. It digs in with its cross-shaped feet to crawl on ceilings and walls.” Heel goed jongen! Je kan klimmen. Daarom zet ik hem in dit lijstje, dan heeft hij het idee dat hij ook eens wat bereikt heeft.

Heatron

Xerneas

Voor het eerst te zien in: Pokémon X

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder de nieuwe legendarische pokémon uit Pokémon X en Y. Xerneas siert de cover van X in al zijn elegante glorie. De eerste officiële legendarische Fairy type pokémon. Het is nieuw en gedurfd. Het is als Rosa Parks die weigerde achterin de bus te gaan zitten, maar dan met een veeeel kleinere impact op de geschiedenis van dingen die er daadwerkelijk toe doen in de echte wereld. Er is nog niet veel over Xerneas bekend, maar wel dat hij de ability ‘fairy aura’ heeft. Deze ability maakt alle fairy type aanvallen van zowel je eigen als je tegenstanders pokémon sterker.

Xerneas

Yveltal

Voor het eerst te zien in: Pokémon Y

Als je het nog niet had geraden aan zijn dreigende look en kleurenpatroon; Yveltal is een dark type pokémon, met een vleugje flying. En het is natuurlijk geen toeval dat deze jongen zijn spanwijdte mag showen op het doosje van Pokémon Y. Op elke afbeelding waar hij op te zien is, zie je duidelijk dat zijn lichaam de vorm heeft van een Y. Subtiel Nintendo. Yveltal heeft de ability Dark Aura, en maakt alle dark type aanvallen van zowel je eigen, als je tegenstanders pokémon sterker.

Yveltal

 

Zoals jullie in de review misschien al gelezen hebben, gaat Nintendo met Pokémon X en Y weer de goede kant op. Na een paar inspiratieloze delen (ik kijk naar jullie Black en White 2) worden de monstertjes eindelijk weer tof. Ik bereid me alvast voor op een gevecht met Yveltal, want Xerneas vind ik teveel lijken op dat ene hert uit Princess Mononoke, en daar krijg ik soms nog nachtmerries van.

Princess Monoko

 

REACTIES (76) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord