Koopt de PU redactie PS VR en PS4 Pro? 

Koopt de PU redactie PS VR en PS4 Pro? 2016-10-12T15:51:03
Vanaf morgen is PlayStation VR eindelijk beschikbaar voor iedereen en over een klein maandje ligt de PlayStation 4 Pro al in de schappen. Is de PU redactie een beetje hyped voor de releases en rennen we massaal naar de winkels? Florian zocht het uit.

Het is op het moment aardig gekkenhuis wat betreft releases en aankondigingen van nieuwe hardware. PlayStation VR ligt vanaf morgen in de winkels, PS4 Pro vanaf 10 november en Xbox Scorpio over een jaar en dan krijgen we ook nog ondertussen ergens de Nintendo NX. Mooie tijden, maar al die grappen doen ook pijn in de portemonnee. Zeker als je ook nog eens een nieuwe TV moet kopen om het maximale uit de PS4 Pro en Xbox Scorpio te halen. Is de PU redactie hyped voor de release van PS VR en PS4 Pro en zijn ze bereid om een nieuwe TV aan te schaffen?

VR


Florian

FloorGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Dit klinkt heel raar, maar nee. Niet omdat ik niet wil, maar omdat ik simpelweg in een vliegtuig zit richting Las Vegas! Anders had ik zeker bij openingstijd bij de winkel gestaan. Laat het geen geheim zijn dat ik fan ben van VR, me al maanden gruwelijk vermaak met de Oculus Rift en HTC Vive en niets minder verwacht van PlayStation VR. Technisch niet de vetste headset, maar ik heb vertrouwen in Sony, die VR gaming als geen ander kan gaan pushen.

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Ja, natuurlijk! Nieuwe, krachtigere hardware kan ik als liefhebber alleen maar toejuichen, al snap ik heel goed dat gamers het ook een rare situatie vinden, zo’n tussentijdse upgrade. Ik zie het zelf meer als een high-end PS4 en dat klinkt me als muziek in de oren. Daarnaast is dat ‘checkerboard upscaling’ systeem dat Sony gebruikt erg indrukwekkend en voegt HDR een shitload toe, dus ik heb er zin in!

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Jazeker en sterker nog, ik ben al aan het sparen. De combo van 4K en HDR kan ik het best omschrijven als next-gen TV en ik moet zo’n oversized state of the art unit in mijn leven hebben. Het ding is, ze zijn nog veel te duur, zeker in de maat waarin ik aan het kijken ben. Ik gebruik al 5 jaar een 65 inch, dus de volgende moet minimaal 75, liefst zelfs 85 inch worden. Ik ga de komende 5 jaar inderdaad niet op vakantie. Fock it, worth it!


Graddus

GraddusGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Ik ben lang sceptisch geweest ten opzichte van VR. Maar na een paar vette ervaringen (o.a. door het Adam Jensen's appartement wandelen in Deus Ex: Mankind Divided), ben ik inmiddels semi-overtuigd. Dat, gecombineerd met het 'zachte' prijsje van de PlayStation VR, maken dat ik misschien niet direct, maar toch zeker binnen nu en een jaar een VR-bril in huis haal.

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Ja! Ik kalk gewoon het woord 'Pro' op m'n oude PS4, verkoop hem voor 400 euro aan een of andere sucker uit Schubbekutteveen en maak zodoende gratis de upgrade.

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Mwa, het moet dan maar... Weet jij niet nog een fijn, betaalbaar modelletje, Floor?

Box


Marvin

MarvinGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Nou, nee. Ten eerste ben ik nog niet helemaal overtuigd van PS VR - zeker niet in vergelijking met een Rift of HTC Vive - ten tweede heb ik überhaupt nog geen PS4. Let op het woordje ‘nog’…

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Waarschijnlijk wordt het niet 10 november omdat Dishonored 2 een dag later uitkomt en de console als gevolg stof zou happen (de PC houdt altijd mijn voorkeur), maar ik ga zeker een PS4 Pro halen. Ik wil al maanden een PS4 halen voor de exclusives en bepaalde bank-games die ik liever niet in mijn bureaustoeltje speel, en was ook al van plan om een nieuwe tv aan te schaffen voor het kijken van films en series. De aankondiging van de PS4 Pro kwam daarom als geroepen voor mij; zo kan ik nét even iets meer uit de nieuwe tv halen (al moet ik nog een uitkiezen) en tegelijkertijd voor het eerst games als The Last of Us spelen - plus, ik heb al even gespaard. De dagen na de launch wacht ik nog even af of mijn hype niet met de grond gelijk wordt gemaakt, maar als de PS4 Pro naar behoren werkt is hij mijn eerste current gen console!

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Zoals ik al zei wilde ik hoe dan ook een nieuwe tv voor het kijken van mijn blu-rays, Netflix en dat soort ongein. Hoewel ik het super jammer vindt dat de PS4 Pro geen 4K Blu-ray speler bevat, scheelt dat weer in de kosten van de console. Later haal ik wel een betere Blu-ray speler, eentje waar zelfs de Xbox One S niet tegen op kan. Of het een 4K-tv wordt, moet ik nog even bekijken. Aangezien mijn budget niet in de duizenden euro’s ligt wil ik niet al te veel kwaliteit inleveren voor de hoge resolutie, maar HDR-ondersteuning moet minstens te halen zijn.  


Tjeerd

TjeerdGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Nee, ik ga hem niet halen, omdat er nog niet genoeg games zijn die interessant genoeg zijn voor mij en ik hem momenteel nog te onstabiel vind. Hij lijkt gedurende het gamen te ‘dekalibreren’ waardoor het midden wegdraait en is regelmatig twitchy waardoor je een beetje misselijk wordt.

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

2: Ik ga hem niet halen op release, ik ben nog te boos dat de cyclus van onze ‘nieuwe’ PlayStation ineens verkort is en bovendien groeit het geld me niet op de rug.

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

3: Ik ga wel binnenkort een nieuwe TV halen, aangezien mijn oude scherm echt niet meer kan en ik toch wel weer klaar moet zijn voor de volgende generatie.


Sven

SvenGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Ik heb het geprobeerd en ik ben mega hyped, maar aaaargh, ik twijfel nog steeds! Er ligt er donderdag eentje voor me klaar, maar of hij ook mee naar huis gaat is nog de vraag. Ik bedoel, hoe lang blijven die te dure launch 'games' leuk? Waar blijven de baanbrekende titels en hoe snel wordt ik zeeziek in dat ding? Maar vooral: hoe ga ik deze volslagen irrationele maar onvermijdelijke uitgave thuis uitleggen aan mijn (niet-gamende) vriendin? Tips zijn welkom.

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Neuh, eerst maar eens afwachten hoe groot het verschil echt is en wat het voor PS VR betekent. Ik val wel binnen de doelgroep, want ergens diep in mij schuilt een rasechte graphics-hoer, maar ik stoor me momenteel nog niet genoeg aan het gebrek aan kracht van de standaard PlayStation 4. Bovendien zijn mijn arme peasant-ogen toch niet beter dan 30 fps gewend. Ik spaar denk ik liever voor een dikke PC, om zo tegen het einde van deze consolegeneratie het master race te joinen, en me dan lekker te gaan ergeren aan hoe PC-games worden tegengehouden door die zwakke consoles...

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Uiteindelijk wel, denk ik. Een nieuwe monitor in mijn geval, ik game bijna altijd aan mijn bureau. Maar hoe dan ook, shit is duur. Floor, zoek jij ff een mooi 28" 4K Oled HDR schermpie voor mij uit? Dan beroof ik vast een bank.

Pro


Peter Koelewijn

PKGa je PlayStation VR halen morgen? Waarom wel/niet?

Voorlopig niet. Ik ben niet echt een early adopter voor optionele console hardware, heb de VR-bril nog niet eens geprobeerd maar de games an sich weten me amper te overtuigen.

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Niet. Mijn PS4 doet het nog prima en de scherpere beelden die Sony toonde met de Pro zagen er amper beter uit. Al kwam dat misschien ook door de crappy Twitch resolutie en het feit dat ik nog geen 4K scherm in huis heb.

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Niet direct. Het is pas 2 jaar geleden dat ik met mijn game-tv de overstap van 720p naar 1080p heb gemaakt en daar geniet ik nog iedere dag van. Ik ga geen duizenden euro's stukslaan op wéér een nieuwe tv en waarschijnlijk kunnen mijn ogen die 4K goodness niet eens aan. 


Jan

JanGa je PlayStation VR halen donderdag? Waarom wel/niet?

Jazeker! Ik heb er gewoon zin in, al snap ik als mensen nog even de kat uit de boom kijken. Qua launch games mis ik nog een paar echte knallers, maar in 2017 komt er nog veel aan. 

Ga je PS4 Pro halen op 10 november? Waarom wel/niet?

Ik ga Sony net zo lang stalken tot ze me er een geven en als dat niet lukt ga ik hem toch wel halen. Ik wil gewoon de laatste / beste consoles thuis hebben staan, al snap ik heel goed dat consumenten afwachten. 

Het is mijn werk en ik vind dat ik professioneel gezien een update moet realiseren om er iets van te vinden. Bovendien zorgt HDR grafisch wel voor een meerwaarde, vooral qua sfeer. Al verwacht ik niet dat mensen massaal hun PS4 gaan inruilen. Het is echt voor de techsavy early adopters.

Ben je bereid om een nieuwe TV te kopen voor PS4 Pro (en volgend jaar Xbox Scorpio)?

Ja, maar om dezelfde reden als hierboven. En anders heeft die PS4 Pro ook niet zoveel zin. Vergeet echter niet dat je van alle games ook gewoon nog op de PS4 kunt genieten. Laat je niet gek maken door die technologische ratrace, niks moet alles mag. Als je het geld ervoor (over) hebt, haal je t allerbeste in huis maar als je nog even wacht blijf je gewoon lekker kunnen gamen. De games worden niet inhoudelijk beter van een hogere resolutie of HDR. Ik weet gewoon van mezelf dat ik graag aan het front sta van technologische vernieuwing, en dat ik graag het nieuwste van het nieuwste wil hebben, maar ik ben verre van doorsnee.

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord