Japatrees' Helpdesk: Top 5 foute Japanse games 

Japatrees' Helpdesk: Top 5 foute Japanse games 2013-05-14T14:17:11
Ook in de lente opent JapaTrees met plezier de deuren van haar Helpdesk en snuift al die onwetendheid van onschuldige gamertjes op. Vandaag gaat ze ons onderwijzen in de allerfoutste Japanse games ooit...

Ik ga jullie een extreem belangrijke theorie bijbrengen; het herkennen van een té foute Japanse game. Okay, misschien is het niet zo heel essentieel in het leven, maar het bespaart je wel enige hartverzakkingen en misschien zelfs onnodige bloedtoevoer naar het lagere deel van je lichaam.

Omdat deze vermijdingstechniek erg moeilijk uit te leggen is, geef ik jullie ter illustratie mijn persoonlijke top 5 aan foute Japanse games. Kunnen jullie de algemene deler ontdekken?
 

5. Gal*gun

Gal*gun is een typische rail shooter, alleen is er een klein verschil met ‘normale’ games; je schiet niet op zombies of soldaten, maar op verliefde schoolmeisjes. Enige uitleg is misschien wel vereist:

Jij speelt een of andere dude, die op een doodnormale dag per ongeluk door een cupido een overkill aan liefdespijlen in z’n aars geschoten krijgt. En patspadaboem, alle meiden op jouw school worden hoteldebotel van je. Vanaf dat moment rennen ze op je af in alle extase en tenzij je vertrappeld wil worden onder al die smoochies, moet je ze op een afstand houden. Dit doe je door ‘feromoon shots’ op ze af te vuren, waardoor ze flauwvallen. Nu klinkt het allemaal een stuk logischer en aannemelijker, toch?

Wat kun je verder met deze game? Nou je kunt inzoomen op sommige meiden, waardoor je intieme plekjes prima kunt bezichtigen en een van de bosses is een reusachtig tentakelmonster die een van je geliefdes heeft verstrengeld. Koowl.

Waarom fout: Laat ik het zo zeggen. Als de Japanners een ‘kijk uit, mama komt de kamer binnen’ paniek-knop hebben toegevoegd, dan kun je ervan uitgaan dat deze game vrij dubieus is.

4. Hatoful Boyfriend

Een dating-sim.. met duiven.. ‘nuff said.

Nee serieus. Jij speelt een meisje op een school met alleen maar doffers en voor het geval jullie n00bs niet weten wat dit zijn; ik heb het over mannelijke duiven. Ja, je probeert duiven te versieren, met al hun excentrieke persoonlijkheden. De game heeft een English patch, dus hij is ook voor jullie speelbaar.

Waarom fout: Seksueel gefrustreerd raken van duiven is niet echt een toekomst waar je op zit te wachten, of wel dan? Roekoe.

3. Senran Kagura

Deze game werd een tijd geleden al voorgesteld voor de Helpdesk door een paar bezoekers, dus het spelletje zal wel in trek zijn. In principe gaat het om vrouwelijke ninja’s die aars kicken. Nog vrij normaaltjes allemaal. Mijn foutheid-sensor gaat dan ook pas af zodra een deel van de toch al skimpy outfits scheurt of dat hun tieten groeien na een of andere vage transformatie.

 
Waarom fout: Het is gewoon niet logisch! Waarom zou je dikkere tetten en dus extra dead weight willen tijdens combat?! Of hun ninja-powers zitten daar in opgeslagen.. Nee, that makes perfect sense. En nee, ik ben niet jaloers ofzo.
 

2. Monster Monpiece

Is dit het spel wat de PS Vita uit het slop trekt? Misschien, maar ik denk niet dat deze game een grote hit gaat worden hier in het westen. Een beetje met je vettige vingertoppen over geile monstergirls wrijven, daar is toch niks aan!

Maar effe serieus. De gameplay bestaat echt onder andere uit het ophitsten van schattige meisjes met hoorntjes en staartjes. Blijkbaar moet je elke keer jouw gekozen monstergirl opladen met seksuele energie, waardoor haar seals loslaten en ze dus sterker wordt. En natuurlijk, surprise surprise, deze seals komen in de vorm van kleding. 

Waarom fout: In plaats van echte meisjes een plezierige tijd te laten beleven, geef je al je liefde en wrijvingskracht aan virtuele, uit-de-proporties-getrokken schepsels. Fouter en nog meer 'just plain wrong' dan dit kan het bijna niet.

1. Dream C Club Zero Portable

Ik had ongelijk, het kan weldegelijk fouter. In Japan heb je meerdere hosts clubs, daar waar je heen kunt gaan om eens lekker verwend te worden door bijzonder geklede vrouwtjes. Zie het niet als hoeren, maar als ietwat meer classy en sexy entertainmentmeisjes. De game-industrie in Japan zag hier goud in en ontwikkelde een spel dat zo’n host club perfect zou simuleren en zelfs een stapje verder gaat.

Jij speelt dus een klant van een van de verscheidene dames; je speelt mini-games zoals insecten van hun welgevormde borsten afplukken en bananen voeren, je gaat met ze op awkward dates en aanschouwt dans –en zangshows van de hostesses.

Waarom fout: Nog nooit zijn er zulke lamme excuses verzonnen om aan vrouwelijke rondingen te zitten of om fallus-achtige objecten in monden te duwen. Bovendien; dit is geen gameplay, mensen. Dit is bezigheidstherapie voor nutjobs.

Je hoeft geen genie te zijn om de foutheid van deze games in te zien, maar wie heeft de algemene deler gevonden waar ik het eerder over had? Zijn het bananen, handjes zonder ledematen of duiven? Of toch maar grootogige meisjes met een gat als neus? Weet je, vermijd voor de zekerheid AL die elementen maar gewoon, dan weet je zeker dat je Japanse foutheid misloopt.

Geen van deze games kent vooralsnog overigens een Europese release. Maar ach, als Catherine onze grenzen kan overschrijden, dan is het einde vast nog niet in zicht...

Vergeet niet jullie vragen en suggesties aan te melden bij de Helpdesk, want zonder jullie geen JapaTrees’ Helpdesk natuurlijk!

REACTIES (66) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord