Jan in Montreal – Dagboek Deel 1  

Jan in Montreal – Dagboek Deel 1 2012-09-17T12:54:11
Ja, lieve kijkbuiskinderen van PU.nl, Jan vertoeft momenteel in Montreal. En zeg je Montreal, dan zeg je natuurlijk Ubisoft. De komende dagen krijgt hij de top of the bill van de najaar line-up van de Frans-Canadese uitgever uitgebreid te spelen. Nu zitten daar weer allerlei embargo’s op maar daar kan Jan wel een beetje omheen schrijven. Tenminste, sommige zaken die hij te zien en te spelen krijgt, zijn al bekend maar speelt hij voor het eerst. Het leeuwendeel zal echter wel brand new zijn en daar zal je in de papieren PU over lezen.

Deze trip begon sowieso al goed doordat ik op de vlucht van Amsterdam naar Montreal werd ge-upgrade van Economy Plus naar Businessclass. Yeah baby! Een stoel die je kan omtoveren tot bed, een drie gangenmenu, een shitload aan films (ik pakte Prometheus en Snowhite and the Huntsmen mee, die ik beide een 7,8 zou geven) en stewardessen die zo vriendelijk zijn dat het een beetje ongemakkelijk is. 

Aangekomen in Montreal was het allesbehalve ongemakkelijk aangezien het hier nog gewoon hartje zomer is. Met 25 graden was het aangenaam slenteren door de stad waarna de culinair verantwoorde steak van restaurant Deville zich goed liet smaken.

De dag erna had ik vrij, maar zo ook heel Montreal. Het was namelijk Bank Holiday dus alles was dicht. Helaas dus geen shopping spree voor ondergetekende maar des te meer tijd om de charmes van de stad met een lekker zonnetje te ervaren. Weer eens wat anders dan met 10 graden onder nul, he Tjeerd?

Iedere keer dat ik in Montreal ben, vallen de twee gezichten van de stad me weer op… op verschillende niveaus. De Europese en Amerikaanse invloeden, het oude en nieuwe gedeelte, moderne, kunstzinnige delen en oude, verpauperde delen. Het ene moment staat je voor een fraaie fontein met op de achtergrond een arty glazen gebouw in allerlei kleuren, een straatje links en je hebt het idee dat je je in het gebied van een lokale bende bent beland. 

Tot slot nog een bizar voorval waarvan je het altijd hoort, maar nooit denkt dat het echt gebeuren kan. Het is mij hier overkomen in het hotel. A) ik had net gedoucht, b) ik had niet het “niet storen”- bordje aan mijn hotelkamerdeur gehangen c) ik sta dus in mijn blote reet mezelf af te drogen met de badkamerdeur open als d) het kamermeisje pontificaal de kamer binnen komt lopen en zich een hoedje schrikt. Ik weet niet wie er meer opgelaten was, zij of ik… dat moet er ongeveer zo hebben uitgezien (alleen dan zonder de telefoon). 

Tenslotte, voor welke games ik hier ben? Wat dacht je van 4 uur handson singleplayer Assassin’s Creed III, handson AC: Liberation voor de PS Vita, handson multiplayer AC III met onder andere de nieuwe co-op mode Wolfpack en een hele dag handson met Far Cry III? Dat bedoel ik! Stay tuned voor deel 2 en 3!

Cheers Jan

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord