Interview met Fnatic-sterspeler Fabian 'Febiven' Diepstraten 

Interview met Fnatic-sterspeler Fabian 'Febiven' Diepstraten 2016-04-23T10:09:12
Nederland is een aardig eSports-land; we hebben een goede Counter-Strike speler, mogelijk de beste Hearthstone speler en een aantal aardige Starcraft-spelers. De grootste ster is toch wel Fabian 'Febiven' Diepstraten, de League of Legends-speler in dienst van Fnatic.

Toen bekend werd dat de finale van de EU Spring Final in Rotterdam werd gehouden, leek het een droom te zijn; Febiven, de beste League of Legends-speler van Nederland, die de trofee aan het publiek toont. Die droom werd vorige week verstoord door G2 Esports, toen zij Fnatic uit het toernooi knikkerden. Ondanks dat ze niet voor goud spelen, was Febiven wel aanwezig op het toernooi. Hij pakte namelijk ten koste van H2k de derde plek.

Voor het eerst in zijn nog prille carrière moest de Nederlander vorige week dus een harde klap verwerken. Ondanks dat wist hij weer een sterke indruk achter te laten tijdens de strijd om de derde plek. Na de wedstrijd van zaterdag had hij nog even tijd om met ons een woordje te spreken voordat hij met de rest van zijn team de overwinning van de derde plek ging vieren.

Febiven

Hoe is het eigenlijk om in Nederland voor je eigen fans te spelen?
Febiven: Hartstikke vet. Ik dacht niet dat ze zo erg zouden juichen, maar toen ik mijn naam hoorde was het vet.


Bracht dat geen extra druk met zich mee? Spelen in eigen land, voor eigen fans?
Febiven: Ik zet mezelf altijd onder druk om goed te spelen. Ik doe natuurlijk altijd mijn best en wil het best presteren. Vooral omdat het in Nederland is wil ik meer van mezelf, beter spelen en niet weggaan met een verlies.


Voelde het raar toen heel het publiek jouw naam scandeerde?
Febiven: Ja tuurlijk. Als iedereen mijn naam roept dan begin ik gewoon te trillen. Ik weet niet echt hoe ik het moet uitleggen, het is onbeschrijfelijk.

Hoe kon het zijn dat jullie na twee goede games opeens zo ver terugvielen?
Febiven: We speelden gewoon slecht als team. We hadden te veel lanes die we niet wonnen en we gaven twee kills weg en toen pakten ze alles. Het was te slap.


In de vijfde game begin je veel moeilijker als je net twee potjes weggeeft en jullie stonden op een gegeven moment ook achter. Toch wonnen jullie, hoe ging dat mentaal?
Febiven: We denken er niet echt over na dat we achter staan. We moeten nooit opgeven en altijd vrijuit spelen. We hadden geleerd van de twee potjes daarvoor en deze keer was in het ons voordeel. We maakten wel een grote fout met de laatste game maar wonnen wel.

Febiven


Was er bij de 2-0 niet het gevoel dat je binnen was?
Febiven: Ja ik dacht dat we 3-0 zouden winnen. Maar ja ze kwamen met een andere tactiek en we hadden niet echt een antwoord op wat ze deden.


Na de laatste teamfight was het duidelijk dat jullie zouden winnen, wat gebeurde er toen met het team?
Febiven: Iedereen werd gek en begon te juichen. Ik dacht: Ja we hebben gewonnen en toen gingen we de basis slopen en waren we blij.

Ondanks dat je niet hebt gewonnen, ben je toch een beetje tevreden over het afgelopen seizoen?
FebivenJawel. Het voelde goed om te winnen hierzo. Het was wel moeilijk voor mij en het team om niet naar de finale te gaan. Vorig jaar heb ik twee keer de finale gehaald en twee keer gewonnen... Ik kon het nu accepteren, maar ik kon het niet geloven dat we om de derde plek spelen. Van G2 hadden we kunnen winnen, toen dat niet lukte, zaten we er mentaal wel een beetje doorheen denk ik.


Ondanks die moeilijke games tegen G2 wordt je voor eigen publiek wel derde, voelt dat dan toch lekker?
Febiven: Het voelde net alsof ik de finale had gewonnen.

Afgelopen zaterdag en zondag waren de Europese Spring Split Finals in Ahoy in Rotterdam. Mocht je een verslag willen lezen dan kan je hier terecht. Deze week hebben wij ook nog interviews gehad met Sjokz en Europees kampioen Hybrid. Mocht je zelf aan de slag willen me de game, dan vindt je hier de ultieme gids voor beginners..

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord