Interview met Europees League of Legends kampioen Hybrid 

Interview met Europees League of Legends kampioen Hybrid 2016-04-19T16:30:24
Het is moeilijk te geloven, maar een jaar geleden speelde hij nog in het tweede team van Copenhagen Wolves League of Legends. Nu is alles anders, Glenn 'Hybrid' Doornenbal is een geweldig talent en dat bewees hij afgelopen weekend toen hij met zijn team G2 Esports de beste van Europa werd.

Binnen een half jaar van de tweede divisie naar kampioen van League of Legends Europa, voor veel eSporters een droom, voor onze landgenoot Glenn 'Hybrid' Doornenbal de realiteit. Hij won afgelopen weekend met zijn team G2 Esports de Europese titel tijdens de League of Legends Spring Split Finals. In de Rotterdamse evenementenhal Ahoy versloeg hij voor een uitzinnig publiek team Origen.

Met die titel was G2 Esports in één klap 50.000 dollar rijker. Daarnaast kan het team nog veel meer verdienen, de winstpartij in de finale leverde namelijk ook een ticket voor het internationale Mid Season Invitational op. Tijdens dat toernooi levert elke grote regio (China, Korea, Noord-Amerika, Taiwan en Europa) een team en die vechten het tegen elkaar uit voor een hoofdprijs van 250.000 dollar.

Maar voordat dat toernooi begint, mag hij nog even genieten en gaat hij veel trainen. MSI begint namelijk pas op 4 mei en duurt tot de vijftiende. Een kwartier nadat Hybrid de trofee in zijn handen had konden wij hem kort spreken.  

League of Legends

Het is nu een kwartier na je grote overwinning, wat is je eerste gedachte?

Hybrid: Uhm, mijn gedachte... Ik ben natuurlijk heel blij dat ik eerste ben geworden. Dit is mijn eerste split en het is onbeschrijfelijk om voor zoveel mensen te spelen en eerste worden en dat mensen mijn naam roepen enzo. Dat is echt gekkenhuis, maar ik ben wel blij.

Stond er niet extra druk op, omdat je in Nederland speelde?

Hybrid: Je moet overal presteren natuurlijk, maar als ik in Nederland ben dan doe ik extra mijn best. Ja het is echt niet normaal, ik heb er geen woorden voor. Ik was wel zenuwachtig op het begin, toen iedereen ons toejuichde enzo, maar als je eenmaal in de game zit is het goed. 

Je hebt nu de top twee teams van het vorige seizoen achter elkaar verslagen. Welke games waren moeilijker?

Hybrid: Ik denk dat ze allebei wel even goed zijn op zich en je moet toch van iedereen winnen natuurlijk om de beste te zijn. Ik ben gewoon heel blij dat we gewonnen hebben.

Binnenkort sta je op MSI en moet je tegen teams uit bijvoorbeeld China en Korea. Heb je daar al ervaring mee?

Hybrid: We hebben nog nooit tegen Koreanen gespeeld, wel tegen een Chinees team, QG Reapers, we hebben heel vaak tegen ze gescrimd [soort oefenwedstrijden red.] en ook heel vaak gewonnen. Tijdens IEM. Ik heb nog niet tegen Koreanen gespeeld en die zijn natuurlijk favoriet, maar ik denk dat we goed Europa gaan vertegenwoordigen.

Jullie spelen een stuk agressiever dan andere Europese teams, hoe denk je dat dat gaat werken tegen andere regio's?

Hybrid: Ik denk dat onze speelstijl goed gaat uitpakken, want normaal spelen Europese teams heel passief en met hele aparte teams, maar nu zijn wij het team dat actie onderneemt. Wij pressuren het andere team heel goed. Ik weet niet precies hoe het gaat lopen, maar ik heb er wel vertrouwen in dat we het goed gaan doen.

Er is een grote rivaliteit tussen Europa en Noord-Amerika. Willen jullie daarom extra graag van het Amerikaanse CLG winnen?

Hybrid: We willen van iedereen winnen.

Hybrid

Terugkomend op het afgelopen half jaar, toen jullie promoveerden deden jullie dat met een ander team. Spelers SmittyJ en Jesiz vertrokken. Was je bang dat jij ook vervangen zou worden, aangezien je geen reputatie had?

Hybrid: Ik was er ook zelf voor om een beetje changes te maken in het team. Kikis had toplane gespeeld en we gaven hem de kans om zichzelf te bewijzen en dat heeft hij natuurlijk goed gedaan. Met twee imports, twee Koreanen die gewoon goed zijn, kon het niet fout gaan. Dus ik ben gewoon blij dat ik de fout niet gemaakt heb om te gaan. 

Hadden jullie toen het team compleet was meteen als doel om Europees kampioen te worden?

Hybrid: Begin van het jaar was het heel nieuw, twee Koreanen die geen Engels kunnen praten en Kikis die nu top speelt. Dus ik denk dat onze doelstelling op het begin van het jaar top zes was, in ieder geval play-offs halen. Dus het is wel heel mooi dat we eerste zijn geworden. Wel jammer dat we nog een game hebben verloren, maar dat maakt uiteindelijk niets uit.

Heb je nog tips voor andere spelers? Hoe ben jij bijvoorbeeld bij G2 Esports terecht gekomen?

Hybrid: Ik begon als een noob met heel low elo [rating red.]. Ik heb gewoon heel veel matches en solo queue gespeeld en uiteindelijk kwam ik in een team en zijn we Challenger Series gaan spelen. Toen kon ik mezelf bewijzen en toen ben ik G2 gaan joinen.

GamingTotaal

Behalve met Hybrid spraken we ook met host Sjokz en Fnatic midlaner Febiven. Deze interviews komen in de loop van de week op de site, dus houd PU.nl goed in de gaten.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord