Interview met Eefje 'Sjokz' Depoortere 

Interview met Eefje 'Sjokz' Depoortere 2016-04-21T12:15:29
Ondanks dat ze zelf geen League of Legends op professioneel niveau speelt, is Eefje 'Sjokz' Depoortere misschien wel het gezicht van de Europese LCS. De Belgische presentatrice is al enkele jaren een vast gezicht bij de LCS en is ook favoriet bij publiek. Wij spraken haar zaterdag.
Afgelopen zaterdag vond in Ahoy de strijd om de derde plek voor de Europese League of Legend Spring Split plaats. Behalve de teams, was ook Eefje 'Sjokz' Depoortere van de partij in de uitverkochte hal. De Belgische presentatrice had na de games tijd om een woordje met ons te spreken. 
Sjokz

Voelt dit een beetje als een thuiswedstrijd?

Sjokz: Eigenlijk wel, natuurlijk ben ik van België en is er rivaliteit in de voetbal enzo, maar ik vind het heel leuk om ergens te komen waar iedereen Nederlands praat. Tof dat ik gewoon zo met fans kan praten. Ik was ook heel benieuwd om te zien hoe actief de fans zijn in het roepen enzo en ik ben wel aangenaam verrast. Misschien ook omdat jullie een groot sport- en voetballand zijn, maar het was zeker luid.

     

Het helpt natuurlijk ook dat Febiven van Fnatic erbij is.

Sjokz: Ik ben heel blij voor de sfeer dat we in de strijd om de derde plek Fnatic hebben. Misschien was het natuurlijk wel beter geweest in de finale, maar zo zijn die dingen nu eenmaal. We hebben ook een hele mooie finale met Hybrid en Youngbuck. Hybrid is misschien nog wel niet zo'n grote ster, maar ik denk dat hij toch wel zal voelen dat hij hier voor iedereen speelt.

  

Is het niet raar dat je nu in één keer Nederlands kan praten?

Sjokz: Het is leuk, het is heel fijn ja. Tuurlijk je moet altijd Engels praten en in het dagelijkse leven praat ik ook niet zo veel Nederlands meer. Eigenlijk altijd in het Engels. Als ik naar huis ga, gaat het soms niet zo eenvoudig om Nederlands te praten, nee.

Hoe is het als caster voor zo'n evenement? Wat kom je allemaal tegen voor de wedstrijden beginnen bijvoorbeeld?

Sjokz: Het is heel druk natuurlijk, er zijn altijd visage en make-up en repetitie. Mensen denken soms van: 'oh repetitie alles wat je zegt is live', maar is zowel gas- en de lichtinstallatie, audio, video alles moet een keer geoefend worden. In de arena komen er altijd speciale dingen, bijvoorbeeld vandaag hadden we dat de audio uit viel. Het publiek juicht dan en wij hadden eerst geen informatie over wat er gebeurde, dus wij hoorden ze juichen, maar we wisten niet waarvoor. Dan krijgen we later meer informatie en hebben we het door. Het is wat meer 'rolling with the punches' in zo'n grote arena, maar dat maakt het ook wel leuk, want altijd hetzelfde is ook maar saai.

  

Was het moeilijk om te verhuizen naar Duitsland?

Sjokz: Ik ben drie jaar geleden al verhuisd, maar ik heb er toen niet zoveel over nagedacht. Ik wilde gewoon achter League of Legends werken, dus dacht ik: oké dan verhuizen we maar. Een fulltime job op een show van Riot, wat LCS is geworden, toen dacht ik wel van oké daar moet ik wel voor gaan.

Sjokz

Aan het eind van 2015 kreeg je veel kritiek, vooral van Reddit. Nu is het platform juist lovend, hoe ben je daarmee omgegaan?

Sjokz: Reddit gaat altijd wel op en neer en ik denk dat het soms moeilijk is om het over te brengen. Wij denken altijd: wat zal het publiek leuk vinden? Bij het All-Star evenement was dat bijvoorbeeld een beetje memes, maar blijkbaar wilde mensen dat dan niet. Je moet het goede level vinden tussen grapjes, banter en serieuze content en je moet natuurlijk volgen wat iedereen zegt. Natuurlijk niet te veel en altijd goed voorbereiden, maar ik ben heel blij als mensen blij zijn met mij.

   

Is het niet moeilijk om met van die jonge gasten om te gaan? Ze zijn nog niet volwassen en hebben geen mediatraining gehad. Dan lijkt het me dat ze toch snel iets zeggen wat niet mag.

Sjokz: We hebben wel mediatraining voor de jongens en ook specifiek broadcast training. Dan gaan we echt dingen van ze bekijken of interviews simuleren ofzo, maar we zeggen altijd tegen hen: "Hey, we willen niet dat je je eigen karakter niet toont". Uiteindelijk willen we hen zien en het is ook goed voor hen als ze hun eigen personage kunnen bouwen. Als ze dan af en toe een keer vloeken of een keer memen, is het ook onze job om dat dan in goede banen te leiden.

     

Het hoort erbij?

Sjokz: Ja, memes horen er wel bij. Grapjes en humor moet er altijd zijn. Het is wel belangrijk de balans te houden, maar ik vind dat dat wel goed gaat. We hebben vandaag echt wel grappige momenten gehad dus dat is ook leuk voor de viewers.

      
Mocht je meer League of Legends interviews willen, kan je morgen een interview met Fnatics midlaner Febiven lezen. Gisteren hadden wij ook al een interview met Europees kampioen Hybrid, dat kan je hier zien.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord