inFamous Second Son: Wie is Delsin Rowe? 

inFamous Second Son: Wie is Delsin Rowe? 2014-01-22T11:07:38
Florian heeft helemaal niks met superhero games. Het is een rare snuiter, want mayhem veroorzaken in een grote open wereld met een overpowered character vindt hij dan wel weer helemaal fantastisch! inFamous: Second Son kan dan ook niet snel genoeg komen, maar hoe zit het met die Delsin Rowe?

Heb je om wat voor reden dan ook inFamous 2 nog niet uitgespeeld? Dan is het misschien niet zo slim om verder te lezen. Nu dat gezegd is, eerst maar eens even een uitleg waarom inFamous: Second Son een nieuwe main character heeft. Cole MacGrath was de hoofdrolspeler in de eerste inFamous games, maar aan het einde van het tweede deel offert hij zichzelf op om de wereld en daarmee de mensheid te redden. Cole MacGrath is er dus niet meer, al zag je aan het einde dat zijn lijk nog even werd geraakt door een dikke bliksemschicht. Misschien dat Cole ooit nog terugkomt, maar eerst is nu de beurt aan Delsin Rowe.

Delsin1

Straatartiest

Delsin Rowe is een 24-jarige dude en is net buiten Seattle geboren, de plaats waar inFamous: Second Son zich afspeelt. In zijn jonge jaren was het een vreselijke etterbak en tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het zetten van graffiti op de muren van bekende gebouwen in Seattle. Hij noemt zichzelf een straatartiest en daar hoort volgens hem ook een vrije levensstijl bij. Hij komt daarbij regelmatig in aanraking met de politie, want de agenten zijn uiteraard niet blij met zijn radicale ideeën en muurversieringen. Om het allemaal nog leuker te maken heeft Delsin Rowe een oudere broer, genaamd Reggie. Deze Reggie werkt nota bene bij de politie en wordt er knettergek van dat hij steeds zijn kleine broertje moet oppakken.

Delsin2

Naast de lokale politie is de Department of Unified protection (DUP) massaal aanwezig in de stad. De DUP is een agency die is opgericht om een ramp zoals die in New Marais en Empire City te voorkomen. Ze zoeken actief naar wat ze de 'Bioterrorists' noemen, oftewel mensen met uitzonderlijke krachten, zoals Cole MacGrath had. De DUP zet ze achter de tralies om te voorkomen dat er op een slechte manier gebruik van deze krachten wordt gemaakt. Delsin Rowe is het hier absoluut niet mee eens.

Bioterrorists

De speelse Delsin Rowe is niet helemaal rebels, want hij heeft z’n hart op de goede plek zitten. Tijdens een transfer van een aantal potentiele ‘Bioterrorists’ vliegt het vervoersmiddel in de fik en Delsin helpt de opgesloten mensen te bevrijden. Na deze reddingsactie heeft hij ineens rare krachten en kan hij rook gebruiken en beïnvloeden. Waarschijnlijk heeft hij deze powers gekregen van een van de mensen die hij heeft gered.

Delsin3

Het nadeel hiervan is uiteraard dat de DUP op hem zal jagen en de relatie met zijn broer wordt ineens wel heel ingewikkeld. Hier begint het avontuur van inFamous: Second Son en daarmee eindigt voorlopig zijn biografie. Laten we wel nog even kijken naar zijn powers!

Powers

Cole MacGrath moest het hebben van de elektriciteit, maar de main power van Delsin Rowe bestaat uit het gebruik van as en rook. Hij kan rook schieten uit zijn handen en geconcentreerde as gooien als granaten, maar hij kan ook een smoke dash doen en zich zelfs verplaatsen via de ventilatoren in gebouwen. Tot slot kan hij net als Cole een beetje zweven door z’n handen te gebruiken als thrusters. Om al deze moves te kunnen blijven gebruiken zal je de powers moeten bijvullen en dat doe je in dit geval door de rook uit schoorstenen, auto’s, putdeksels en zelfs granaten te trekken.

Delsin4

Rook is de main power van Delsin Rowe, maar voor het eerst in een inFamous game kan de hoofdrolspeler meerdere krachten hebben! Zo ontmoet Delsin al snel een meisje genaamd Abigail Walker en hij krijgt neon powers van haar. Hiermee kan hij stralen van neon naar vijanden schieten, die ook nog eens ontploffen bij impact. De verwachting is dat Delsin in zijn avontuur nog meer powers krijgt, maar wat deze powers gaan zijn is niet bekend.

Alsof dat nog niet genoeg is om de DUP te lijf te gaan, heeft Delsin Rowe ook nog een met as besmeurde ketting om zijn arm, waarmee hij om zich heen kan meppen.

Delsin5

Verwachting

Het is soms even slikken als een game serie van main character wisselt. Ook ik vind het ergens wel jammer dat Cole MacGrath niet meer de hoofdrol speelt, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat je al weet dat MacGrath een coole dude is en ass kickt. Het is bekend, maar dat maakt het niet per se beter. Ik heb wel een goed gevoel over die Delsin Rowe en ik kan niet wachten tot ik hem onder de knoppen heb.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord