Hyrule Warriors - Tips & Tricks 

Hyrule Warriors - Tips & Tricks 2014-09-19T17:38:45
Eindelijk ligt er weer een nieuwe Zelda game in de schappen. Soort van dan. Ben je nieuw met dit musou-genre en haal je de missies niet? Dan heeft Roy een stel tips voor je om het makkelijker te maken.

Hyrule Warriors is een titel waar ik al sinds de aankondiging enthousiast over ben. Naarmate de release steeds dichterbij kwam, werd dat alleen maar erger en nu is het dan eindelijk zover! Ik mag met elke goedzak in het Zelda-universum massa’s tegenstanders omver beuken! Gelukkig heb ik in het verleden ooit mogen proeven van een Dynasty Warriors game, want dat heeft me klaargestoomd voor Hyrule Warriors. Delf jij keer op keer het onderspit? Check deze tips dan.

Hyrule Warriors

 

5. Dodge roll

Wanneer je constant op de knoppen aan het rammen bent alsof je Parkinson hebt, lijkt de tactiek soms vergezocht. Dat is natuurlijk ook wel een beetje zo als je een hersenloze menigte van niets voorstellende vijanden lens slaat. Maar er zijn ook genoeg tegenstanders waarbij wat meer techniek en planning vereist is. Tijdens de gevechten met die gasten, is het van groot belang dat je je rol-move gebruikt. Op die manier kan je de grote aanvallen ontwijken en terugslaan wanneer de vijand zijn zwakke plek showt om maximale schade toe te brengen. Dat is het moment dat je weer mag beuken op die knoppen!

Daarnaast is de roll dodge belangrijk om je eigen combo’s te cancelen. Iedereen in Hyrule Warriors heeft namelijk een shitload aan ellenlange combo’s die relatief simpel uit zijn te voeren. Wanneer je deze combo’s loslaat op een baas moet je er rekening mee houden dat die grote unit niet terugdeinst en zijn aanvallen gewoon doorzet. Als je midden in een combo zit terwijl de baas een dikke move oplaadt, ben je mooi de lul, mits je op tijd wegrolt.

Hyrule Warriors

 

4. Laat je niet afleiden

De eerste keer dat je door een map rent in Hyrule Warriors kom je meer vijanden tegen dan in alle andere Zelda games bij elkaar, maar laat dat je niet afschrikken. 90% van die gasten zijn namelijk complete push overs. Sterker nog, vaak is het slimmer om een groepje low level dudes te negeren en rechtstreeks door te rennen naar een ‘keep’ of ‘outpost’ om die te veroveren. Die keeps zorgen er voor dat jouw leger meer versterking krijgt. Laat jouw eigen low level manschappen zich maar druk maken om dat kleine grut van de tegenstander.

Tijdens bazen hoef je helemaal niet te kijken naar die losertjes, want die maai je vanzelf omver terwijl je de dikste aanvallen loslaat op de baas. Het lijkt me best klote om alleen te bestaan in een wereld als kanonnenvoer, maar die moblins en goblins doen het met verve!

Hyrule Warriors

 

3. De kaart is je vriend

Er gebeurt nogal wat in een level van Warriors; aanvallen op verschillende strongholds, allies die het alleen niet af kunnen en speciale gebeurtenissen zijn aan de orde van de dag. Gelukkig wordt alles aangegeven op de kaart die constant in beeld is. Hoor je een of andere Hyrulian Captain zeiken over dat hij overrompeld wordt? Dan zie je op de kaart meteen waar je moet zijn om zijn aars te redden. Het is aan te raden om dit ook te doen, want anders blijf je zelf steeds op en neer rennen om alles op de map te verdedigen.

Be je er wel van bewust dat je keuzes moet maken en niet altijd in de eerste run alles kan halen in een level. Soms mis je een golden Skulltula en soms kon je niet op tijd bij die ‘item carrier’ komen omdat je thuisbasis werd aangevallen. Maar onthoud in welk gedeelte van de kaart deze gebeurtenissen verschenen, en dan kan je de daar de volgende keer rekening mee houden en zorgen dat je dichter in de buurt bent. Planning en time management is een ding in Hyrule Warriors. Had je vast niet verwacht.

Hyrule Warriors

 

2. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Onderzoekers zijn er nog niet over uit of dit helemaal waar is, maar het scheelt je minstens een kwart! Zo ook in Warriors. Na verloop van tijd heb je een flink aantal characters die aan je zijde vechten. Het eerste wat je doet, is de juiste vechtjas kiezen met het juiste elementaire wapen. Wordt vuur aangeraden voor da level? Dan kies je Link met zijn Fire Rod. Water? Dan kies je Impa met haar Giant’s Blade. Ben je niet content met de skills die je wapens hebben? Dan is het zaak om wapens te fusen zodat je én een hoge aanvalskracht hebt én de juiste passieve skills.

Tel daarbij de verschillende badges die je per character kan maken op en dan ben je al snel een dikke tien minuten in menuutjes aan het kloten. Upgrade je ‘attack’, ‘defense’ en ‘support’ badges regelmatig, want daardoor speel je nieuwe combo’s vrij en andere handige power-ups voor in de grootse gevechten. Zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk ‘materials’ oppikt die de sterkere vijanden droppen. Als je een keer een andere character wilt proberen, maak je dan niet te druk om de rupees die je uit moet geven om hem of haar bij te levelen, want je verdient ze als water.

Hyrule Warriors

 

1. Speel Adventure Mode

Adventure Mode is een leuke knipoog naar de allereerste Zelda op de NES, maar is verder helemaal Hyrule Warriors. Tijdens deze modes kan je op enorm veel maps je skills testen door bepaalde challenges te doen. Daardoor vind je niet alleen nieuwe materials en wapens, maar ook pieces of heart, hele heart containers en golden skulltula’s. Met die laatste kan je de Bazaar upgraden, wat je natuurlijk weer de nodige extra's opleverd. Dit alles kan je lekker meenemen naar de ‘Legend Mode’ (wat een mooie term is voor story mode). Dus als je je personages levelt in de Adventure Mode, kan je ze weer meenemen naar Legend Mode en vica versa. Daarbij is het ook simpelweg leuk om je skills te testen door bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd 1000 vijanden om te leggen.

Hyrule Warriors

 

Gameplay-beelden doen helaas geen eer aan de verrassende diepgang die Hyrule Warriors te bieden heeft. En meer dan eens zijn levels moeilijker dan ze op het eerste gezicht lijken, maar als je bovenstaande tips in je achterhoofd houdt, moet het een stuk behapbaarder zijn!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord