Het soapbestaan van de ingame vechtersbaas 

Het soapbestaan van de ingame vechtersbaas 2012-09-17T12:57:00
Soapseries zuigen kont, het zijn jankseries voor emotioneel incapabele huismoeders. Wel, pas maar op, soap is dichterbij dan je denkt. Kijk de gemiddelde ingame vechtersbaas bijvoorbeeld diep in de ogen; wat je dan zult zien, is een knakker die diep verstrengeld zit tussen emotionele interacties, relaties en verschillende verhaallijnen. Precies zoals in een soap. Wees dan ook niet verrast; Street Fighter, Mortal Kombat en Tekken, ze zitten afgeladen met soapies!

Er zijn nogal wat fighting games en er zijn dus nogal wat vechters. Die maken nogal wat mee, zo met z'n allen. Omdat een feature niet eeuwig kan doorlopen, heb ik gekozen vijf vechters uit te lichten. Wie weet, indien jullie deze feature diggen, in de toekomst meer. We beginnen rustig met Zangief, deze beer maakt niet zoveel mee in z'n leven. Vergis je niet, naarmate de feature vordert, nemen de relaties, problemen, verhaallijnen en alle bijbehorende heisa gestaag toe. Kortom, het soapgehalte stijgt met de alinea!

Zangief (Street Fighter)

Wie?!
Grote Russische vent die graag met beren worstelt. Wordt gesierd door ongeveer evenveel vacht als de beren waar ie mee stoeit, alleen dan gecentreerd op de borst.

Wat zich heeft voorgedaan!

 • Toegetreden tot het Street Fighter-toernooi om te laten zien hoe machtig hij en dus de Sovjet-Unie wel niet is. Na dit gedaan te hebben was het de hoogste tijd om weer te worstelen met beren.
 • Tijdens het laatste SFIV toernooi wil Zangief laten zien nog steeds oersterk te zijn.
 • Dat doet hij. Zangief verslaat Seth, zonder veel benul te hebben wie dit eigenlijk is en wat hij voor het gevecht allemaal bazelde.
 • Een mooie foto van Seth in de houdgreep wordt door Zangief zelf gemaakt. Eentje voor de fans.

Hoe zal dit aflopen?!
Kan Zangief zijn huidige kracht en populariteit behouden? Hoe zal Zangief reageren als zijn eerste borstharen beginnen te vergrijzen?!

Faust (Guilty Gear)

Wie?!
Superdokter die even geniaal als geflipt is. Heeft de neiging om mensen genezen en mensen vermoorden met regelmaat af te wisselen. Draagt graag een papieren zak over zijn hoofd.

Wat zich heeft voorgedaan!

 • Faust is een geniale dokter die de ene na de andere patiënt oplapt, tot er een klein meisje overlijdt tijdens een van zijn operaties. Hij flipt hem.
 • Nu is Faust seriemoordenaar, hij moordt er op los, belandt in de gevangenis maar mag er uit om mee te doen aan het Guilty Gear-toernooi.
 • Het overleden meisje uit de operatiekamer kan het niet meer aanzien en stuurt haar stem tijdelijk terug naar het rijk der levenden, om Faust gerust te stellen dat het niet zijn schuld was dat zij nu in het hiernamaals is.
 • Sindsdien is Faust geen seriemoordenaar meer en probeert hij zoveel mogelijk mensen te genezen en leed te voorkomen.
 • Lastige bijverschijning is dat Faust het nog wel erg 'leuk' lijkt te vinden mensen pijn te laten lijden.

Hoe zal dit aflopen?!
Zal Faust niet opnieuw flippen, zal hij mensen kunnen blijven helen in plaats van vermoorden en trekt hij die rare zak nog eens van zijn hoofd?!

Tina (Dead or Alive)

Wie?!
Chick met grote memmen die goed kan worstelen maar ook een ster in Hollywood wil zijn.

Wat zich heeft voorgedaan!
De activiteiten van Tina vallen erg makkelijk per DOA toernooi te bekijken, dus dan doen we dan ook...

 • DOA toernooi 1: Tina doet mee om bekendheid op te doen, om hopelijk zo ooit aandacht vanuit Hollywood te krijgen. Bass, haar worstelende pa, is tegen en probeert haar te stoppen. Ze wint het toernooi niet maar gaat er uiteindelijk wel met het prijzengeld vandoor.
 • DOA toernooi 2: Dit keer heeft ze in haar hoofd model te willen worden, en via het toernooi faam te krijgen. Bass steekt er wederom een stokje voor. Ze verslaat haar pa en wordt daadwerkelijk supermodel op televisie.
 • DOA toernooi 3: Na haar Hollywood debuut als model wil ze toch eigenlijk ook wel als actrice aan de slag. Uiteraard tegen de wil van papa Bass. Tina ramt hem aan de kant en pakt via het toernooi een hoofdrol in een actie-oorlogsfilm.
 • DOA toernooi 4: Tina besluit dat ze nu als rockster aan de bak wil, Bass besluit van niet. Een bekbeuker kan ie krijgen. Ze pakt wederom faam via het toernooi en schittert in een muziekvideo.

Hoe zal dit aflopen?!
Welke droom gaat Tina tegemoet in DOA5, en zal haar pa het goed vinden!?

Heihachi Mishima (Tekken)

Wie?!
Oude bok die zijn hippe kapsel populair heeft gemaakt door het uit te lenen aan The Prodigy. Desondanks zijn leeftijd komt Heihachi er zeer goed mee weg, dat kapsel. De baas staat verder vooral bekend om het organiseren van Tekken-toernooien. Heihachi heeft daarbij nogal wat connecties. Hou je vast: Hij is de vader van Kazuya Mishima en Lars, de adoptievader van Lee Chaolan, grootvader van Jin Kazama en de echtgenoot van Kazumi Mishima. Oh ja, hij is ook nog de 'Commander' van ene Tekken Force Unit.

Wat zich heeft voorgedaan!

 • Heihachi heeft sinds hij het zelf van vaderlief heeft afgepakt, een dagtaak aan het in bezit proberen te houden van het oppermachtige bedrijf, de Tekken Corporation. Deze wordt echter te pas en onpas (terug) afgepakt door vaders en kleinzonen.
 • Heihachi krijgt mot met zoonlief Kazuya. Heihachi besluit dat het een slappeling is. Ze gaan elkaar te lijf tijdens het Iron Fist Tournament. Heihachi wint en flikkert Kazuya een afgrond in.
 • Kazuya overleeft en keert terug, een jaar later staan ze weer te matten op Iron Fist. Kazuya wint en Heihachi wordt de afgrond ingemieterd.
 • Een jaar later, Heihachi keert terug. Iron Fist, Matten, Heihachi wint en flikkert zijn zoon dit keer in een vulkaan. Na al dit gesodemieter krijgt de oude vechter nog mot met kleinzoon Jin en (nep)zoon Lars.
 • Tijdens al dat vechten is Heihachi ook nog eens bezig te klooien met zijn DNA. Hij probeert het te combineren met DNA van andere grote machten als Ogre en het Devil Gene. Waarom precies, dat weet niemand zeker.

Hoe zal dit aflopen?!
Wat spookt Heihachi toch uit met zijn DNA, zal hij zichzelf klonen of onsterfelijk maken? Komt hij zijn (klein)zoon nog eens tegen en wordt er nóg eens iemand in een afgrond of vulkaan gegooid?

Scorpion (Mortal Kombat)

Wie?!
Uit de dood herrezen ninja, die erg goed in ninja zijn is. Doet mee aan alles wat maar riekt naar een Mortal Kombat-toernooi, is bovendien heetgebakerd, ziet er niet al te gezond uit en spuugt graag vuur. Wordt verder altijd besodemieterd door iedereen om hem heen.

Wat zich heeft voorgedaan!

 • Hanzo, zoals Scorpion ooit heette, had een vader die niet wilde dat hij assassin werd. Omdat hij voor zijn gezin moest zorgen, werd hij het lekker toch.
 • Vervolgens werd Hanzo zelf, zijn complete clan en zijn gezin hartstikke dood gemaakt. Nu is de gele, uit de dood herrezen ninja ietwat pissed off.
 • Qua daders weet hij in ieder geval dat Sub-Zero zijn moordenaar is. Scorpion weet Sub-Zero te wreken en dus dood te maken.
 • Sub-Zero keert desalniettemin terug, Scorpion leert ondertussen dat de broer van Sub-Zero zijn echte moordenaar is.
 • Wat dan weer een leugen lijkt te zijn van tovenaar Quan Chi, die Scorpion daarom maar terugaarskickt naar de Neatherealm.
 • Scorpion krijgt met nog meer lui aan de stok, waaronder een groepje Elder Gods die Scorpion hebben weten op te lichten.
 • Voordat hij wraak kan nemen, wordt onze Scopion (wederom) vermoord door Sub-Zero.

Hoe zal dit aflopen?!
Hoe vaak komt Scorpion nog tot leven, en hoe vaak gaat hij nog dood? Zal hij opnieuw worden misbruikt door Jan en alleman en wanneer krijgt Sub-Zero nu eens zijn verdiende loon?

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord