Het Kwaad in gameland 

Het Kwaad in gameland 2013-01-17T13:12:39
Het kwaad is overal aanwezig dus ook in gameland. Meestal verscholen in een duistere uithoek bezig op de achtergrond aan touwtjes te trekken. Soms treedt het kwaad echter ook meer naar de voorgrond en wordt het bijna tastbaar. In uitzonderlijke gevallen zelfs eng tastbaar, de game industrie kent wel een paar voorbeelden!

Het kwaad zit wel degelijk verstopt in en om de game industrie. Dat is ook eigenlijk wel logisch, gamen is hemels. En zoals min plus aantrekt, lonkt het goede naar het kwade. Pure evilness komt zelden in minder pure vorm naar buiten dan de verschrikkingen die in deze feature worden besproken. Aanschouw...

EA

Elk groot bedrijf is wel enigszins geïnfecteerd met het kwaad. Dat is logisch, bij elke verzameling mensen vanaf een bepaalde grote is er strijd om macht en/of geld. Iets wat hand in hand gaat met kwaadaardigheid. Grote bedrijven zijn dus allemaal een beetje evil alleen EA is daar jaren geleden ietwat in uitgeblonken. Ooit maakte ze technisch indrukwekkende spelletjes voor Sega, toen werden ze groter en nam de lust naar macht dermate toe dat ze het ook gingen uitstralen. Ineens werd er niks anders meer uitgepoept dan Fifa, The Sims en andere uitmelktitels. Links en rechts IP's opkopen, ze als prostituees laten uitwonen door lelijk volk om ze daarna de nek om te draaien, dat helpt ook niet. Zelf bakken met geld binnenharken, de als honden werkende ontwikkelaars uitknijpen en daarbovenop de oorlog verklaren met tweedehands games. Het is allemaal niet echt netjes. Maar EA is niet alleen.

EA

Bobby Kotick

Activision, die kan er ook wat van. Het is eigenlijk meer dat EA het uiterlijk er naar heeft evil te zijn. Alleen die letters al, 'EA', ook wel de afkorting voor EVIL ALLES. Activision is echter nog net dat beetje extra evil, zij maken zich schuldig aan dezelfde misdaden en hebben als bonus Bobby Kotick als grote baas. Een gedaante die keer op keer laat doorschemeren geen drol om games te geven, maar enkel zijn bed uitkomt om meer geld te verdienen. En zijn bed uitkomen doet hij. Deze man heeft een onzichtbare slurf (een slijmerige met punten, etterende puisten en zijwaartse tentakels) die hij kan vastklampen aan slachtoffers naar keuze om zo al hun knaken, geluk en hun ziel in één keer op te slurpen. Geld en het lijden van de mensheid is de benzine die Kotick doet voortbewegen.

Bobby

Fanboys

Fanboys zijn een beetje als de Imps uit Doom. Ze laten je nooit met rust, zijn irritant, willen altijd aandacht, maar zijn geen echte bedreiging. Ze zijn over het algemeen ook niet echt slim. De gemiddelde fanboy zou wel bij een groot bedrijf willen werken om daar geld af te troggelen van onschuldige mensen, maarja... Wat overblijft is schreeuwen, schelden, domme dingen roepen om vervolgens met veel bombarie te doen alsof iedereen die het daar niet mee eens is compleet debiel is. Achja, ook het kwaad heeft een onderste laag voor haar maatschappij nodig. 

Fanjok

The Sun

De media is een middel om onrecht aan de kaak te stellen, maar tegelijkertijd een instrument van het kwaad om de mensheid te manipuleren. Vooral in Amerika heeft het kwaad, de duivel, hoe je het ook wilt benoemen, een aardige vinger in de pap. Zoals we allemaal weten zijn ze daar een koning in het aanvallen van games. Het kwaad is in de USA sowieso vrij aardig genesteld, kids die hun leeftijdsgenoten neermaaien, waarna grote mensen vervolgens amusement als muziek, film en games de schuld geven. Satan, onderuitgezakt in z'n luie stoel, vermaakt zich kostelijk daar onder de grond.

The sun

Om even iets concreter te worden, treden we toch buiten Amerika. Het in de UK geproduceerde The Sun is namelijk wel één van de generaals als het gaat om kwaadaardige aanvallen op het hemelse gameland. Deze wansmakelijke krant walst schaamteloos over alles heen wat maar met games te maken heeft. Is er iemand dood, de schuld van games. Worden er kinderen gepest, de schuld van games. Is er ergens een nare ziekte opgedoken, de schuld van games. Is er een oud vrouwtje ergens gestruikeld, de schuld van games! Wat The Sun precies wel en niet heeft gedaan heb ik verder niet nagezocht, doen zij ook niet, bronnen checken. Overigens, als een fanboy zou besluiten journalist te worden en hij wil artikelen maken van hetzelfde niveau als zijn gemiddelde post op het internet, dan zou hij zo bij een krant als The Sun kunnen beginnen. Beetje hetzelfde niveau. Wellicht wordt deze duivelse poephoop ook wel gerund door fanboys, ik vermoed het bij deze.

Jack Thompson

Een nog onovertroffen darmgas uit de anus van satan hemzelf. Deze demonische verschijning heeft jarenlang met man en macht de aanval ingezet op iedereen die vertier wilt beleven aan games. Deze advocaat (van de duivel, gehehehe) heeft jaren lopen opperen dat videogames door jongeren worden gebruikt als "murder simulators". Volgens Thompson is elke ontspoorde tiener die zijn AK47 leegt in een schoolgebouw gedreven door gewelddadige games. Thompson had, toen hij jaren geleden actief was, een rechtstreekse telefoonverbinding met de hel die hem doorgaf wat er uit zijn mond moest komen. Een voorbeeld is zijn reactie op het argument dat spellen deels vallen onder vrije meningsuiting: 

"Murder simulators are not constitutionally protected speech. They’re not even speech. They’re dangerous physical appliances that teach a kid how to kill efficiently and to love it,"

Ook mooi is een andere term die hij voor games gebruikte: "mental masturbation". En moet je deze horen; de dual shock zou plezierige trillingen geven bij ingame kills en daarmee de drang daadwerkelijk te moorden toejuichen. Deze dan nog: Thompson was betrokken bij de veroordeling van een moordzaak. Daar heeft hij daadwerkelijk de volgende boodschap doorgegeven aan de rechter, een boodschap die zogenaamd oprecht van de vader van het vermoorde slachtoffer kwam: “the attorneys had better tell the jury about the violent video game (GTA III) that trained this kid [and] showed him how to kill our daughter, JoLynn. If they don't, I will.” Hoe dwaas wil je het hebben, en dan te bedenken dat al deze evilness nog maar het topje van de ijsberg is.

Devil

Thompons was jaren de arch-nemesis van Rockstar, gamers en iedereen die logisch kan nadenken. Uiteindelijk heeft Thompson zich zo onbehoorlijk gedragen dat hij nu al een tijdje zijn beroep niet meer mag uitoefenen. De eigenlijke oorzaak van zijn vertrek is dat hij via zijn verbinding met het kwade rijk heeft doorgekregen expres dermate te liegen, beledigen en manipuleren dat hij zou worden weggestuurd. Iedereen die zich afvraagt waarom en wat Thompson nu aan het doen is; satan zocht iemand om een pilsje mee te drinken, daarnaast mocht zijn toilet wel weer eens schoongemaakt worden.

Het kwaad is overal

Volgens mij heb ik de grootste dienaars van satan wel benoemd. Zeker weten doe ik dit niet, het kwaad is tenslotte overal. Wellicht ben ik onbewust gemanipuleerd en enkele uit de hel gekropen wezens vergeten. Anders gezegd, aanvullen mag uiteraard hieronder.

Pure evil

REACTIES (68) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord