Gratis spelletjes op Steam, Labo en levensbeschermende hoofddeksels - WeekPUlanning 

Gratis spelletjes op Steam, Nintendo Labo en levensbeschermende hoofddeksels - WeekPUlanning 2018-03-19T16:58:23
PU zal niks zijn zonder zijn getalenteerde groepje freelance-bazen die elke week weer prachtige artikelen aanleveren. Maar wat komt er de komende week voor moois online? Tingle legt het je uit!

Een hele goedemiddag dames en heren. Tingle hier en ik kom jullie eventjes vertellen wat er deze week op PU.nl verschijnt:

Maandag 19/3 Enzio Ruimt z’n Backlog op: Divinity: Original Sin 2

Jullie hebben die arme Enzio een lastige taak gegeven. De laatste maand heeft hij zichzelf beziggehouden met Divinity: Original Sin 2. Zeker geen slechte game, maar wel eentje waar je onwijs veel tijd in moet steken. Vooral als je je bedenkt dat hij vorige maand aan de slag moest met Dishonored, dat is toch een minder tijdrovende onderneming.  Maar Enzio heeft het natuurlijk met een grote grijns op zijn gezicht gedaan voor jullie. Lees snel wat hij ervan vond en stem meteen op de volgende game dit hij moet gaan spelen om zijn Backlog wat te verkleinen.

Divinity

Dinsdag 20/3 De evolutie van Link 

Je zou het haast niet zeggen, maar Link is door de jaren heen aardig veranderd. Van klein 8-bit manneke, tot cel shaded gozertje en alles ertussenin. Om nog maar te zwijgen over alle verschillende soorten Links; er komt meer bij kijken dan je denkt. Gelukkig is onze LauraJenny zo tof om dat allemaal haarfijn voor ons uit te zoeken, zodat jullie morgen weer een stukje slimmer worden! Tot die tijd kan je wat kennis opdoen met het vorige deel van haar serial over Lara Croft.

Woensdag 21/3 De beste F2P games op Steam – Gratis Gamen

Vorige maand had Alie al wat handige suggesties voor je als je een PC-gamer bent die een beetje krap zit. Een lijst van gratis games die dit jaar uit gaan komen (of net uit zijn). Als daar niks voor je tussen zit, heeft ze woensdag weer een lekkere feature voor je klaarstaan. Deze keer focust ze zich op gratis games die gemakkelijk te vinden zijn op Steam. Het aantal gratis games op Valve’s platform is redelijk groot en ook nog eens gevarieerd, dus het belooft zeker een interessante tekst te worden.  

Team Fortress 2

Donderdag 22/3 5 redenen waarom Waluigi zijn eigen game verdient – Waarom lees ik dit?

Door de jaren heen hebben bijna alle loodgieters van het Mario-universum de kans gekregen om te shinen. Allemaal, behalve Waluigi. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, want Waluigi is top. Gelukkig komt hier zijn ridder op het witte paard: PeterKoelewijn! Hij zal iedereen ervan overtuigen dat Waluigi ook gewoon zijn eigen game verdient. Donderdag kan je al zijn argumenten uitgebreid lezen.  

Vrijdag 23/3 Het hete Hangijzer

In Het hete Hangijzer bespreekt Michel een controversieel onderwerp dat speelt binnen de game-industrie. Dit moet echter zo actueel mogelijk zijn, anders verliest het zijn kracht. Daarom bedenkt Michel deze week nog waar hij over gaat schrijven. Voor ons is het dus net zo’n grote verrassing als voor jou. Je leest het vrijdag wel.

Zondag 25/3 Alles wat je moet weten over Far Cry 5

Deze week is het Alie die ons gaat verwennen met twee volledige handgeschreven (op een toetsenbord dan) teksten. De release van Far Cry 5 komt langzaam maar zeker dichterbij en tegen de tijd dat het zondag is, is de game nog minder dan een week van ons verwijderd. Daarom is het wel zo handig als er iemand is die ons even inlicht over alles wat je moet weten voordat je aan Far Cry 5 gaat beginnen. Gelukkig is daar Alie voor die jullie goed gaat leren hoe je moet overleven in Hope County.

Far Cry 5

Videoplanning

Eerder vandaag ging Ed de nieuwe PU met je doorbladeren. Deze PU, die er trouwens nóg beter uitziet dan gebruikelijk, zit natuurlijk weer bomvol vette previews, reviews, features, specials en nog veel meer. Het is ook het debuut van onze nieuwe eindbaas: Eelko. Hij duikt zelfs op in de strip op de laatste pagina. Maar als je deze geweldige stream voor wat voor reden dan ook gemist hebt, kun je morgen de hoogtepunten terugkijken.

Vorige week mocht Martin lief aan de knutsel. Hij was namelijk uitgenodigd door Nintendo om alvast aan de slag te gaan met Nintendo Labo. Hier heeft hij zijn eigen voertuig in elkaar mogen vouwen en decoreren en hij heeft zelfs een diploma ontvangen voor zijn keiharde inzet. Dit zie je allemaal later deze week, een exacte dag weten we echter nog niet.

Nintendo Labo

Op donderdag gaan we uiteraard verder met onze Road to Far Cry 5. Volgende week is het moment dan ook daar om aan de slag te gaan met die game, maar in de tussentijd vermaken we ons prima in de Himalaya ’s als Ajay Ghale. Deze keer zat Martin echter zijn billetjes in de streamstoel laten rusten, want Wouter is dan druk bezig met het zoeken naar professionele PUBG-spelers.

En dan op vrijdag de Op De Redactie. Hier zal je vast en zeker meer zien van alle dwaze avonturen die Wouter, Tjeerd en de gang allemaal meemaken in de PUBG-bus. Daarnaast zal er ook nog van alles op de redactie plaatvinden. We weten hier altijd goede smoesjes verzinnen om even een paar minuten niet te hoeven werken!  

Meme van de week

Vorige week had ik ook al een meme over Infinity War, dus excuses dat ik enigszins in de herhaling val, maar deze is gewoon te leuk om niet met jullie te delen. Thanos komt natuurlijk naar Aarde in de film omdat daar de meeste Infinity Stones zijn en deze heeft hij nodig om het halve universum op te blazen. Een van deze stenen zit niet al te goed verstopt op het voorhoofd van een van onze helden: Vision. Gelukkig heeft iemand een perfecte tactiek bedacht zodat de baddies hier nooit achter zullen komen:

Vision

Perfect! Niemand zal ooit vermoeden dat de vage rode dude mogelijk een opvallende gele steen op z’n kop heeft. Hoofddeksels zijn de perfecte counter voor paarse monsters die de wereld willen vernietigen.

Reactie van de week

Onze felbegeerde top 100 games is vorige week eindelijk op de site verschenen. En, zoals te verwachten, was er aardig wat kritiek. Dit is helemaal prima, discussies zijn helemaal welkom in de reacties. Maar je krijgt wel bonuspunten als je dit op een normale en respectvolle manier voor elkaar krijgt, zoals deze fijne heer:

Comment

Kijk, zo kan het natuurlijk ook. De games die Dreamare benoemt zijn ook goede titels, maar die hebben voor een of andere reden net niet de top 100 gemaakt. Er zijn simpelweg te veel geweldige titels en dus moeten er jammer genoeg een paar aan de zijlijn blijven staan. Maar dat betekent niet dat het geen pareltjes zijn! Stem ook vooral op een game in onze poll waarvan je vindt dat ‘ie een plekje in onze lijst verdient. Zo wordt het langzaam maar zeker een lijst van ons allemaal!

Dat was het weer voor deze week. Hopelijk ben je weer voldoende geïnformeerd. Tot volgende week in de volgende WeekPUlanning! 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord