Graddus doet Battle Royale: PUBG 

Graddus doet Battle Royale: PUBG 2019-05-01T11:49:09
Als een Battle Royale-game 100 spelers heeft, win je gemiddeld 1 op de 100 potjes. Toch? Graddus ontdekt in deze serial dat de harde realiteit toch nét even anders ligt...

Ik volg mijn vaste patroon op de Vikendi-map: ter hoogte van Mount Krezic spring ik uit het vliegtuig, waarna ik snel het grootste huis leeg loot en een paar n00bs afknal. Vanaf daar blijf ik in het midden van de blauwe cirkel om in ieder geval bij de laatste 50 te komen, vervolgens de laatste 20 en misschien wel de top 10. Het is mijn 150e PUBG-match en tot op heden is mijn beste resultaat 4e, maar dit potje voelt speciaal. 

Zou die onbereikbare Chicken Dinner er eindelijk van komen?

 
    

Uit de budgetbak

Eind vorig jaar graai ik PUBG uit de budgetbak. Tot dat moment denk ik dat Battle Royale-games niks voor mij zijn. 'Een hype', noem ik ze. En 'leuk voor mij ADHD-neefje van 12'. Maar als ik PUBG eenmaal gedownload heb kan ik niet meer stoppen. De spanning, de taktiek, de thrills maar ook de frustratie: ik denk dat het sinds GoldenEye 007 voor de N64 geleden is dat ik zó van een multiplayer-shooter genoten heb.

Mijn eerste match scoor ik direct 3 kills en een verdienstelijke 12e plek. Beginnersgeluk, zo blijkt later. Ik denk dat ik de 10 potjes erna niet één keer voorbij de top 50 kom. Dan weer ben ik te ongeduldig, dan weer heb ik pech... Het is altijd wat. Maar door goed te kijken hoe de mensen die mij killen verder spelen, word ik stukje bij beetje beter. Ik ontdek dat de AKM met een 3x scope mijn favo wapen is. Dat je eigenlijk niks aan handguns hebt, en dus ook geen ruimte aan kogels voor die dingen hoeft te besteden. En dat een juiste mix tussen agressief en extreem sneaky spelen het beste werkt.


      

Geen n00bs meer

De eerste keer dat ik de top 10 haal breekt het klamme zweet me uit. 'Man, ik ben zó dichtbij!', denk ik... Inmiddels realiseer ik me dat PUBG vanaf de laatste 10 spelers pas echt begint. Er zijn geen n00bs meer, en elke misstap, hoe klein ook, kan je fataal worden. Je moet een plan hebben, en precies weten hoe het terrein/cover er in het steeds kleiner wordende rondje uitzien.

Andere *kuch* pro-tips van een speler met een niet onverdienstelijke kill/death ratio van 1.04:

 

  • De belangrijkste dingen die je direct wilt vinden zijn: een full-auto machinegeweer (liefst 5.56 of 7.62mm), een rugzak, kogelvrij vest, helm (liefst allemaal level 3) en healing items. Heb je na een paar minuten nog steeds crap? Ga dan voor een kill om de gear van je slachtoffer te jatten.
  • Gebruik de map marker om direct nadat de cirkel naar een nieuwe plek gaat het midden te markeren. Zo loop je nooit je dood tegemoet en weet je ongeveer op welk deel van de map de endgame van het potje plaatsvindt.
  • Heb je nog niet veel vertrouwen in je combatkunsten? Begin dan op een rustige plek. Voor ervaren spelers geldt juist het omgekeerde: land op een drukke plek zodat je alvast een paar easy n00b-kills kunt maken en meteen veel goede items hebt.
  • Spot je een tegenstander die jou nog niet gezien heeft, open dan pas het vuur als je zeker weet dat je hem raakt (het liefst met een headshot). Wordt er op jou geschoten zonder dat je weet waar het vandaan komt, ga dan niet liggen maar ren zizaggend en springend naar cover.
  • Wapen-attachments maken echt een groot verschil. Met name scopes zijn onmisbaar!
  • Zit je 'verstopt' in het het gras? Weet dan dat dit op minder dan 150 meter afstand rendert, terwijl je spelers al van veel verder spot.
  • Kies als meleewapen altijd de pan. Je deelt er niet alleen rake klappen mee uit (ga ook hier voor headshots), maar het ding doet tevens dienst als een klein stukje extra armor!

 
    

Naar het kasteel

Nu wil je natuurlijk weten hoe het verder gaat met dat 150e potje waar ik deze feature mee begon. Nadat ik Mount Krezic achter me heb gelaten trek ik naar het zuiden. Ik blijf zo dicht mogelijk tegen de grens van het blauwe rondje en dat werpt zijn vruchten af. Voor me spot ik tot tweemaal toe een speler die denkt dat hij niemand meer in zijn rug heeft. Pief-paf-poef en de teller staat op 4 kills! Nog 32 spelers...

De cirkel gaat richting kasteel. Ik moet het water ove... DZJIIIOOOEFFF! Een zwaar kaliber sluipschutterskogel mist me op een haar na! Waar de fuck komt die vandaan?! Als een kip zonder kop ren ik naar de dichtstbijzijnde cover. FLATS! Een tweede kogel raakt me vol in mijn body armor. Hij kwam van links! Ik spurt van boom naar rotsblok, en spot de schutter in een Ghillie Suit in een grasveldje. Hij is me kennelijk kwijt want ik kan eenvoudig een AKM-kogel door z'n kop jagen. Yes, nog 14 spelers en ik heb een Ghillie Suit! Bovendien valt het rondje voor mij zeer gunstig: ik sta zo ongeveer in het midden. Vanuit een bosje speel ik de waiting game...

 
     

WTF???

Na nog twee fijne sniper-kills is het bijna zover – er zijn 5 spelers over en ik sta achter een soort balustrade die me prima cover geeft. Ik zie hoe de andere spelers elkaar bestoken. 4 over, 3... holy fuck, alleen ik en een andere speler nog. En ja hoor, ik zie hem! Ik val bijna flauw. Ik ga gewoon een potje PUBG winnen! Vanachter het muurtje neem ik mijn tegenstander onder vuur... Mis! Ik twijfel: moet ik een granaat gooien, of gewoon wachte... WTF WAAROM GAAT ER EEN STUK VAN MIJN HEALTH AF???

Jep, in mijn opwinding ben ik de blauwe cirkel vergeten en nu sta ik buiten de grenzen. Mijn leven gaat in rap tempo omlaag. Het enige wat erop zit is over de balustrade klauteren, wat me een easy target voor mijn tegenstander maakt. Met twee welgemikte 7.62mm kogels leg ik het loodje.

Damn you, PUBG, damn you! Weer geen Chicken Dinner!!!

Oh well, dan maar naar de KFC...

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord