Gamewerelden die de PU-redactie wil bezoeken 

Gamewerelden die de PU-redactie wil bezoeken 2016-05-28T13:08:25
Je zou bijna denken dat er iets mis is met Haarlem… Opvallend veel redacteuren verruilen de hoofdstad van Noord-Holland in ieder geval maar al te graag voor de stranden van Monkey Island. In deze feature lees je welke gamewerelden zij nog meer wel eens een bezoekje zouden willen brengen.

Stel je voor dat je een gamewereld eens in het echt zou mogen bezoeken. Welke zou dat dan zijn en wat zou je daar allemaal willen uitspoken? Dat waren de vragen die de redacteuren voor deze Feature mochten beantwoorden. Ga snel met Graddus mee om in Mass Effect de Citadel onveilig te maken of sluit je aan bij PeterKoelewijn om biertjes drinken met de panda's in World of Warcraft. Check hieronder alle ultieme hotspots van de PU-redactie. 

The Legend of Zelda

      

Sven

SvenBij deze vraag moest ik diep graven, want opvallend genoeg zijn de werelden in veel van mijn favoriete games zwaar ellendige plekken, waar je niet dood gevonden wil worden. Toch heb ik mijn ultieme vakantiebestemming gevonden in een spelletje genaamd The Curse of Monkey Island en dan met name de eerste locatie van die game: Plunder Island! Dit idyllische stukje Caribbean en tevens onderdeel van de beroemde Tri-Island Area lijkt me bijzonder goed toeven. Beetje chillen en frituren bij de Brimstone Beach Club, beetje ouwehoeren met de Voodoo Lady, cultuur snuiven in het theater en smullen bij het beste restaurant van Puerto Pollo: Captain Blondebeard’s Chicken Shoppe. Daarnaast schijnt er een goede kapper te zitten en de avontuurlijke excursie naar Blood Island staat ook erg hoog aangeschreven bij de plaatselijke VVV. Count me in! Wat zeg je? Duivelse kippen en zombie piraten? Hahaha! Nee hoor, die hebben ze hier niet...

   

Graddus

GraddusPoeh, welke gamewereld ik wil bezoeken? En ik heb al zo'n moeite met het kiezen van m'n volgende vakantiebestemming! Maar vooruit: het eerste wat bij me opkomt, is het strand van Super Mario Sunshine, al heb ik het idee dat dat na m'n driehonderdste Bacardi Bowser on the rocks toch wel een beetje saai wordt. Mijn échte keus is daarom Mass Effect. Vanwege de epische, eindeloze spelwereld, sure, maar vooral omdat de vrouwen zo easy zijn!

Mass Effect

   

Bas

BasEr zijn zoveel gamewerelden die ik graag zou willen bezoeken. Lekker weg van deze aardse saaiheid en beginnen te verkennen van de magnifieke werelden als die in Shadow of the Colossus, Monument Valley of Dead Rising. Toch kies ik als bestemming voor mijn enkeltje naar de ultieme gamewereld: Albion uit Fable. Deze sprookjesachtige wereld weet je ziel direct te betoveren en biedt de meest uiteenlopende omgevingen met even bizarre als fascinerende inwoners. Daarnaast is er ruimte voor de grofgebekten en wordt humor gewaardeerd. Ik denk dat ik me al snel thuis ga voelen in deze prachtige wereld, al twijfel ik nog wel over mijn eerste activiteit. Want ga ik eerst werken aan mijn toververmogen of duik ik in het kader van mijn introductie toch liever met iedere inwoner tussen de lakens?

   

PeterKoelewijn

PeterKoelewijnIk ben gauw uitgekeken op gamewerelden zodra de singleplayer campaign voorbij is. Puur op speeltijd afgaand, lijkt de World of Warcraft mij het meest geschikt voor een vakantie. Lekker questen in Azeroth, m’n flying mount in Outland halen, selfies maken terwijl ik op de troon van de Lich King zit te ruften, en tenslotte eindigen bij de gezellige pandaren in Pandaria. Blijkbaar maken zij het beste bier dus ik houd het daar wel uit tot een Horde rogue me ganked. 

World of Warcraft

           

Roy

RoyDe laatste maanden is mijn leven een ware wervelwind van bezigheden geweest; ik heb een nieuwe baan, ben verhuisd, had een soort van vriendin maar toch niet en ik moest 80 scripties nakijken op spelfouten. Allemaal leuk en aardig, maar ik ben echt niet volwassen genoeg om met al deze verantwoordelijkheden om te gaan. Daarom zou ik graag even in de wereld van The Sims willen zitten. Helemaal niks doen en mijn volledige leven laten sturen door een hogere macht. Natuurlijk pis ik dan een keer op de grond, maar dat doe ik na driekwart fles Jägermeister ook. Verder maak ik vrienden door complete nonsens in iemands oor te tetteren, ook dat doe ik met Jägermeister. Nu kan ik alleen hogerop komen met mijn carrière als schilder door die vrienden die ik gemaakt hebt. Het is zonde dat ik waarschijnlijk een vroege dood sterf in een traploos zwembad, maar dan kan ik altijd nog rond gaan spoken bij mijn gezien.

   

Tjeerd

TjeerdIk zou wel eens op vakantie willen op de Cariben van Monkey Island! Sowieso zou ik dan een bezoekje doen aan de Governor’s Mansion op Mêlée Island, Booty Island staat ook op het program en ik zoek het avontuur op als ik de drijvende botsauto neem naar Blood Island en Skull Island. Prachtig weer, goofy personages waarmee je een lekkere pot Grog kunt drinken, natuurlijk een robbertje beledigen en misschien vind ik de Big Whoop ook nog wel!

Monkey Island

   

Florian

FlorianHet universum van Ratchet & Clank lijkt me helemaal de shit! Omdat het ten eerste een heel universum is, in plaats van alleen een stad, maar vooral omdat er in Ratchet & Clank de allervetste wapens van het eeuh, universum te vinden zijn! Ik zou daar alles en iedereen helemaal naar de tyfus knallen met al die over de top wapens! Hoe vet zou het zijn als je in het echt een keer met de RYNO kunt schieten? Sowieso lach ik letterlijk de ballen uit m'n broek als ik live een keer de Groovitron kan gebruiken. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je in de wereld van Ratchet & Clank gruwelijke grindrails, waar ik me dagen me zou vermaken. En als ik het zat ben, pak ik mijn airship en vlieg ik naar de volgende planeet, om opnieuw mayhem te veroorzaken.

   

Wouter

WouterIn de meeste gamewerelden is het nogal ellendig, met kogels die om je kop vliegen, monsters die je aars proberen af te bijten en post-apocalyptische woestenijen. Dus Azeroth, Nirn en The Wasteland vallen sowieso af, net zoals de gitzwarte, doodellendige wereld van Warhammer (40K) of de door aliens overspoelde aarde van XCOM. In een galaxy far, far away, zoals dat van Star Wars of Mass Effect, zou ik me wel prima vermaken. Beetje planeten ontdekken en leuke, eh, gesprekken hebben met blauwe aliens.

Star Wars

            

Alie

AlieIk zou dolgraag het Hyrule van The Legend of Zelda willen verkennen. Die idyllische wereld heeft namelijk alles: van woestijnen tot ijzige vlaktes en zelfs een werkende vulkaan. Ik zie het al helemaal voor me: wandelen in het bos en per ongeluk op een machtig zwaard stuiten, van de watervallen in Zora’s Domain duiken, op de rug van Epona over de graslanden denderen en als afsluiting gezellig samen met prinses Zelda theeleuten. Natuurlijk is het jammer dat de wereld af en toe bedreigd wordt door die nare Ganondorf… Maar goed, ik heb er ondertussen alle vertrouwen in dat Link dat klusje best nog een keertje kan klaren. Nog een bakje, prinses?

         

Nino

NinoPlunder Island uit The Curse of Monkey Island is een heerlijk tropisch eiland met weinig bevolking, een luxe strand, een kiprestaurant en een kapper - wat wil een mens nog meer? Ik zou daar lekker in het dorpje chillen en vooral niet het bos in gaan.

      

Marvin

MarvinIk kies voor Rapture uit BioShock, voordat alles naar de kolere ging. Pre-chaos Rapture is namelijk een adembenemende stad (dat krijg je, honderden meters onder de zeespiegel) die gebouwd is op grond van een mooi maar hopeloos naïef ideaal. Gevuld met tegenstrijdige idealen, interessante mensen - zoals Andrew Ryan, Fontaine, Bill McDonagh, Tenenbaum, Sander Cohen… - politieke spelletjes, overheerlijke muziek, ’s werelds beste artiesten en modderfokking Plasmids. Drank nuttigen in de cafe’s, naar het theater, Sander Cohen én oudejaarsavond ontlopen, het zweet op mijn wenkbrauwen waarderen, ‘Would you kindly’ schreeuwen naar willekeurige voorbijgangers, een goed gesprek over schoonheid voeren met dokter Steinman en natuurlijk ADAM injecteren - met bijbehorende Plasmids, want Plasmids. Waarna ik mezelf een mooi konijnenmasker mag aanmeten. Genieten!

BioShock

   

Aan jullie dezelfde vragen: welke gamewerelden zouden jullie wel eens willen bezoeken en waarom? En eenmaal daar aangekomen, wat zouden jullie dan allemaal ondernemen? Laat dit en meer weten in de comments!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord