Gamereleases van mei 2013 

Gamereleases van mei 2013 2013-05-02T17:05:14
De koninginnedagkater is geheel of bijna verwerkt. Prima, kan de rest van de meivakantie mooi worden gebruikt om de stapel topgames van eerder dit jaar weg te werken. Check daarom welke games je deze maand kunt binnenhalen om de stapel weer aan te vullen.

5. Fuse

Fuse, ik heb er zo mij bedenkingen bij, ik bedoel...

Fuse

Het gevoel dat bovenstaande cover mij geeft komt ook lichtelijk naar boven borrelen als ik beelden van de game zelf bekijk. Ik krijg dan namelijk de neiging mijn schouders op te halen en weg te lopen. Fuse levert ons vier inwisselbaar ogende helden. Het is een beetje achter cover duiken, veel knallen en af een toe een special power. Speel co-op met vier personen of laat je ingame collega's door de computer besturen en switch zelf tussen de personages. Het klinkt, ziet en voelt vooral weinig bijzonder aan allemaal. Waarom dan toch Fuse op de vijfde plek neerplempen? Niks meer of minder dan het feit dat Fuse gemaakt is door Insomniac Games. De vroegere Spyro, Ratchet & Clank en Resistance; het zijn allemaal Insomniac creaties en uitstekende games. Dus vooruit, nog even het voordeel van stevige twijfel, de vijfde plek it is. 

Releasedate: 30 mei 

4. Resident Evil: Revelations

Resident Evil heeft met de laatste twee console-versies nogal wat gemixte recensies binnengesleept. Zelf vond ik RE5 best cool, deel zes staat nog op de eeuwig groeiende to do list. Revelations heb ik eveneens nog niet aangeraakt. Iedereen die wel al de 3DS versie heeft gespeeld, lijkt wel aardig consistent tevreden. Resident Evil: Revelations gaat wat meer terug naar haar roots en schenkt ons een sfeervol survival horror spel waarbij er op een cruiseschip de nodige claustrofobische ruimtes te verkennen vallen. Iedereen die fan is van RE zal zich al snel weten te vermaken met Revelations. 

RE

Des te beter dat deze maand nog veel meer mensen kunnen genieten van Revelations. Gewoon volledig in HD op je PS3, Xbox 360 of PC.

Check de review van Samuel in PU 7.

Releasedate: 24 mei

3. Metro: Last Light

Shooters hebben we op zich genoeg, wat kun je er dan aan doen om toch nog relevant te zijn als game waarin vooral veel kogels worden afgevuurd? Doe het anders als Fuse, en gooi er een pak sfeer tegenaan bijvoorbeeld. Iets wat Metro: Last Light aardig in de smiezen heeft. Net zoals bij Metro 2033 wordt je een depressieve, grauwe, hopeloze wereld ingeflikkerd. Een wereld vol monsters, gedrochten, duisternis, armoede en angst. Prima gameplay ook, lichte stealth is mogelijk, iedereen omver knallen ook. Wees alleen zuinig op je kogels, je hebt ze nodig tegen hardnekkige mutanten.

Metro

Shooters genoeg maar weinig spellen stoppen al hun energie in het aanbieden van een sfeervolle singleplayer vol schietactie, exploratie en survival horror. Nog meer dan Revelations een prima game om je middelvinger bij op te steken richting de zon, de gordijnen dicht te mieteren, het volume op standje extra luid en gamen maar!

Check de review van Graddus op de dag van de launch, hier op PU.nl.

Releasedate: 17 mei

2. Donkey Kong Country Returns 3D

Alweer een game die al uit was. Dit keer is het de 3DS die deze al bestaande Wii game in net iets uitgebreidere versie alsnog aan haar assortiment mag toevoegen. Een zeer goede zaak want Donkey Kong Country Returns is een uitstekende titel. Dat deze binnenkort ook op de 3DS speelbaar is, is zeker reden tot een feestje. De game biedt uitdagende platform actie zoals uitdagende platform actie bedoeld is. Als de timing er maar een fractie naast zit, of als de reactiesnelheid niet goed genoeg is, stort je aap de afgrond in. Des te groter is de voldoening als je een level hebt gehaald. Helemaal als je onderweg alle letters hebt verzameld of, nog uitdagender, een time trial succesvol hebt afgelegd.

Donkey


De review van Jurjen staat in PU 7.

Releasedate: 25 mei 

1. Far Cry 3: Blood Dragon

In Blood Dragon kruip je in de huid van cyborg commando Rex Power Colt. De naam van het hoofdpersonage geeft al aan hoe laat het is; tijd voor actie, fun en dingen niet te serieus nemen. Deze Far Cry is gemaakt alsof het een VHS futuristsiche actiefilm uit de jaren 80 is, en zo speelt ie dus ook. Jij als cyborg commando bent haast onoverwinnelijk, gebruikt vette wapens, oneliners en blaast vooral alles om zich heen op. Meer awesomeness komt in de vorm van de Blood Dragons uit de game; dit zijn dino's die lasers afschieten met hun ogen. Ik zeg het nog maar een keer: dino's die lasers afschieten met hun ogen!

BD 

De review van deze topper vind je hier.

Releasedate: 1 mei

Wie meer releases wil zien, hoeft niet moeilijk te doen of in paniek te geraken maar kan gewoon onze volledige releaselijst checken.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord