Gamereleases van januari 2013 

Gamereleases van januari 2013 2013-01-11T09:51:17
Januari is traditioneel een maand van niks en 2013 is helaas geen uitzondering. Ik adviseer je dan ook om je geld lekker opzij te zetten voor de komende maanden, of die paar gemiste najaarstoppers alsnog aan te schaffen...

Huh, je bent er nog steeds? Je gelooft me niet? Je denkt dat er toch echt wel wat leuke gamepies verschijnen deze maand? Ok, check deze ‘top 5’ januarireleases, jij eigenwijze baklap.

5. Anarchy Reigns (Xbox 360, PS3)

anarchy reignsJa ja, ik weet het. Technisch en kwalitatief gesproken zijn Anarchy Reigns en DmC: Devil May Cry (zie nummer 4) waarschijnlijk de beste games die deze verder bijzonder karige maand uitkomen. Ik ben alleen totaal geen fan van hack ’n slash. De laatste game waarin ik puur en alleen met vuisten, steekwapens en andere ongein tegenstanders te lijf ging, was denk ik omstreeks 1989 met Double Dragon II ergens in een Franse arcadehal.

Niet echt mijn genre dus, dat gehack en geslash. Wat natuurlijk absoluut niet wil zeggen dat deze Anarchy Reigns geen leuke game is. Als spirituele opvolger van MadWorld zit het spel propvol knotsgekke personages, spektakel en een abstract, haast kunstzinning stijltje. Ben je dus fan van dit soort shit? Dan kun je het een stuk slechter treffen dan met Anarchy Reigns.

  • Releasedatum: 11 januari

 

4. DmC: Devil May Cry (Xbox 360, PS3, PC)

Jep, liefhebbers van hack 'n slash zitten deze maand goed. Naast Anarchy Reigns en de Wii U-versie van Ninja Gaiden 3, laat ook de duivelse Dante met DmC: Devil May Cry weer eens van zich horen. Het spel is een reboot, wat nog het beste tot uiting komt in de fysieke metamorfose die Dante is ondergaan. Weg is zijn grijze pruik. Weg is zijn rode cape. Vervangen door een Justin Bieber-achtig kapsel, een schalkse glimlach en een strak, homo-erotisch shirtje. Het mag dus geen verrassing heten dat vooral Samuel helemaal dol wordt van deze game.

Net als Anarchy Reigns, is de release van DmC: Devil May Cry voor mij persoonlijk ongeveer even boeiend als de troonrede op Prinsjesdag. Maarja, in een karige maand als januari staat dit spel ineens op nummer 4 in mijn top 5.

devil may cry dmc

  • Releasedatum: 15 januari

 

3. Agricultural Simulator 2013 (PC)

agricultural simulator 2013

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Toch, als zoon van een Zeeuwse en een Fries, stroomt er minstens 50 procent boers bloed door mijn aderen. Ik heet niet voor niets Graddus. In feite kan ik dus niks doen aan mijn lompe gedrag, alsook het feit dat ik scheten en boeren tot kunstvorm heb verheven. Gewoon iets genetisch. Vermoedelijk is het mijn boerse inborst die van Agricultural Simulator 2013 een titel maakt die mij aanspreekt. Lekker aardappelen, radijsjes en pompoenen rooien.

Srsly? Nee, natuurlijk niet. Deze game staat alleen maar op nummer 3 als een soort statement tegen de maand januari als geheel. Een maand van niks, dat moet je inmiddels toch wel duidelijk zijn...

  • Releasedatum: 25 januari

2. Earth Defence Force (PS Vita)

Door sommige sitebezoekers word ik nog wel eens beticht van anti-Sony gedrag, en dan in het bijzonder wanneer het op de PlayStation Vita aankomt. Uuuhm, wat een onzin! Ik gun die gekke Japanners het beste en hoop dat ze nog vele jaren consoles, games en misschien zelfs nieuwe handhelds blijven bouwen. Is een product echter ruk, dan mag dat wat mij betreft wel gewoon gezegd worden. En ruk, zo presteert de Vita momenteel zeker. Wanneer zelfs blockbusters als Call of Duty worden afgeraffeld, weet je eigenlijk al genoeg.

Ik denk niet dat iemand de illusie heeft dat Earth Defence Force de Vita uit het slop zal trekken. Deze port van de Xbox 360-shooter is wel zó'n vette game, dat ik serieus overweeg om er een Vita voor aan te schaffen. Anti-Sony? Schei toch uit! 

earth defence force vita

  • Releasedatum: 16 januari

1. Painkiller: Hell & Damnation (Xbox 360, PS3)

painkiller hell and damnationHoe Painkiller: Hell & Damnation ooit op de nummer 1 positie van deze lijst is belandt, is ook mij een raadsel. Ik bedoel, een game als Medal of Honor: Warfighter was genoeg geweest om deze matige remake van de PlayStation 2 Painkiller van de hoogste trede af te houden... Maarja, het is nou eenmaal januari en dat is een maand van niks.

Laat ik dus maar eindigen met zeggen dat we gelukkig nog slechts een kleine drie weken hoeven te wachten voordat het februari is en het vuurtje langzamerhand weer een beetje op gang begint te komen. Dead Space 3, Crysis 3, Metal Gear Rising: allemaal zien ze komende maand het licht. En wat dacht je van maart, wanneer onder andere BioShock: Infinite, Tomb Raider en SimCity op de rol staan... Ok, ok, ik hou al op. Het is immers nog altijd januari en zoals je onderhand wel weet, is dat een maand van niks.

  • Releasedatum: 22 januari

Releaseschema van januari

11 januari

Anarchy Reigns (Xbox 360, PlayStation 3) 
- Ninja Gaiden 3: Razor's Edge (Wii U)
- NBA 2K13 (Wii U)

15 januari

- DmC: Devil May Cry (Xbox 360, PlayStation 3)

16 januari 

- Earth Defence Force (PlayStation Vita)

18 januari

- Sing Party (Wii U)

22 januari

Painkiller: Hell & Damnation (Xbox 360, PlayStation 3)
- Arcania: The Complete Tale (PlayStation 3)
- The Sims 3: 70s, 80s, & 90s Stuff Pack (PC)
- The Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles (PC)

25 januari

- Marvel Avengers: Battle for Earth (Wii U)
- DmC: Devil May Cry (PC)
- Agricultural Simulator 2013 (PC)

ninja gaiden 3 wii u

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord