Gamereleases van april 2013 

Gamereleases van april 2013 2013-03-31T15:07:00
Het is bijna april! Beter bekend als niet-maart. Terwijl de meesten van jullie nog stapels vette games moeten wegwerken, bevat de laatste maand van Koningin Beatrix toch nog een paar royale releases.

5. Toki Tori 2

Jup, daar is Toki Tori 2 weer. Maar voordat je gaat zeggen dat we deze game te hard door jullie strot duwen, laat mij dit zeggen: jullie hebben helemaal gelijk. Zie het echter eens van de kant van de Wii U-gamer. Het aantal must-play titels is nog steeds schaars, Super Mario Bros. U was meer van hetzelfde en Rayman Legends is uitgesteld. Voeg daar aan toe dat Toki Tori 2 Nederlandser is dan een tulp in de reet van een hoer en je hebt een game die Wii U bezitters zeker niet mogen overslaan. Een eigenzinnig gameplayelement, kleurrijke visuals, veel gepuzzel én tijdelijke exclusiviteit.

Toki Tori 2

Jan zou ‘Viva Hollandia!!!’ schrijven, maar daar ben ik te verlegen voor.

Releasedate: 4 april

 

4. Dead Island: Riptide

In de eerste Dead Island moest je overleven op een vakantie-eiland vol zombies; in de tweede doe je dat ook, maar hopelijk dan met wat minder bugs. Dead Island: Riptide wordt door Deep Silver niet officieel Dead Island 2 genoemd, omdat daarvoor de veranderingen te klein zijn. Uh… oké, da’s nieuw in marketingland! Vandaar dat de game ‘slechts’ plaats 4 heeft, want ik kon ook niet zo gauw echte gamechangers vinden.

Dead Island: Riptide

Nou ja, misschien een paar. Naast een nieuw personage introduceert Riptide ook een dynamisch weersysteem. Het gebied is bovendien moessongevoelig, dus omgevingen kunnen willekeurig onder water lopen. Klinkt technisch iets te mooi om waar te zijn. Gelukkig is zombies killen naturel al niet gauw vervelend. We zullen zien, later deze maand!

Releasedate: 26 april

 

3. Soul Sacrifice

“Maar PeterKoelewijn, lieverd, schatje, poepie, licht van mijn leven; op de gamepagina van Soul Sacrifice staat dat de game pas 1 mei uit is,” zullen sommigen van jullie nu denken. Welnu, zie het eens van mijn kant: het is een FUCKING PS VITA EXCLUSIVE! Als je een eenhoorn ziet, vraag je je dan eerst af of Equestria echt bestaat? Of hak je het beest z’n kop eraf om z’n bloed te drinken en eeuwig leven te vergaren? Ik wist het wel. Bovendien komt de game 30 april in Amerika uit en is de Vita regiovrij. Dus een beetje importeur heeft de game deze maand nog, maakt niet uit hoeveel koningen er gekroond worden. Is dat eerlijk? Nope!

ps vita

Maar wat is Soul Sacrifice dan? Uhm… goh, hmm, mja, tjonge, iets met een mannetje dat z’n ledematen kan opofferen voor magische aanvallen of zo. Klinkt als een zeer kort spel, maar denk eens… Vita exlusive. VITA EXCLUSIVE! EENHOORNS!

Releasedate: 1 mei. Fuck you.

 

2. Injustice: Gods Among Us

Van de makers van Mortal Kombat komt Injustice: Gods Among Us. Ik herinner me nog goed dat Mortal Kombat vs. DC Universe uitkwam en iedereen ontdekte dat Scorpion zonder extreem bloederige Fatalities toch niet zo leuk is. Ed Boon ziet het waarschijnlijk als revanche om Injustice zo vet mogelijk te maken. Comichelden zijn populairder dan ooit, dus NetherRealm heeft de tijd ook meezitten.

Injustice 

Injustice laat je niet alleen met beroemde DC helden en schurken knokken, het kiezen van de arena’s is net zo belangrijk als het kiezen van je vechter. Omgevingen kunnen helemaal kapot en de DC-personages blijken op bijzonder originele manieren hun tegenstanders pijn te kunnen doen. Of dit een Marvel vs. Capcom 3 beater wordt, is nog te vroeg om te zeggen. Ik ga het zeker uitzoeken!

Releasedate: 19 april

 

1. Fire Emblem: Awakening

Ik kijk al naar Fire Emblem: Awakening uit sinds de eerste seconde footage in de Japanse livestreampjes van Nintendo. Jurjen schrijft lyrisch over de game in de nieuwe PU en beweert dat ie zelfs beter is dan het hebben van een vriendin. Nu heeft de Assenaar iets van 16 kinderen, dus z’n mening zal op dit vlak wel wat gekleurd zijn.

Fire Emblem

Maar iedere keer dat ik iets nieuws hoor over deze 3DS strategiegame, word ik enthousiaster. De art design is meer westers en volwassen, het verhaal wordt via CGI cutscenes verteld, je personages kunnen naar meer klassen dan ooit upgraden, je hoofdpersoon mag zelfs trouwen met een ander personage zodat later je kinderen meevechten in missies! De turnbased battles en permadeath optie, maken dit de XCOM van 2013… tenzij Firaxis opeens een nieuwe XCOM uitbrengt. Oh wacht, bijna vergeten dat Fire Emblem tonnen DLC krijgt in de vorm van nieuwe personages en mission packs. Daar kan zelfs XCOM niet tegenop.

Releasedate: 19 april

 

Wil je weten of ik een blinde vink ben en een paar vette titels in deze Top 5 heb overgeslagen? Check na de klik de volledige releaselijst voor april.

REACTIES (65) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord