Gamerecepten - The Elder Scrolls V: Skyrim 

Gamerecepten - The Elder Scrolls V: Skyrim 2014-07-06T13:59:28
Lekker eten en drinken, daar houden zelfs gamepersonages van. Alie dook daarom ter inspiratie de wondere wereld van The Elder Scrolls in, zodat ze ons in deze Feature de fijne kneepjes van het haute cuisine kokkerellen à la Skyrim kan leren. Recepten volgen op eigen risico...

In veel games kun je door te eten wat van je health terugkrijgen of jezelf buffen met wat extra stats. Best wel realistisch als je er over nadenkt. Nu wil ik niet zeggen dat je door een sandwich te eten een diepe wond of gebroken poot binnen een paar seconden kunt helen, maar zonder voedsel zouden wij het ook niet lang volhouden. Dus waarom zouden we de gamewereld en onze wereld niet nog wat dichter bij elkaar brengen door eens hetzelfde te eten als onze personages?

Skyrim - Foodage 

Skyrim foodies

In deze feature ga ik kijken wat er in de wereld van Skyrim allemaal gegeten wordt. Skyrim is een weidse grote regio in het noorden van Tamriel. Het gebied kent verschillende types terrein, zoals toendra’s, bossen en bergen. Het is het meest onbegaanbare gebied van het continent, niet alleen vanwege de hoge bergpieken, maar ook vanwege de weersomstandigheden en lage temperaturen. Alleen in het westen is er sprake van vlakker land, waardoor hier ook het grootste gedeelte van de populatie woont. De rest van Skyrim wordt gekenmerkt door verticaliteit, bergen, ravijnen en diepe valleien. Er groeit desondanks nog wel het een en ander, zowel graan, bessen en schimmels. Denk bijvoorbeeld eens aan Snowberries en Frost Mirriam.

Dus, vergeet dat het zomer is, we zitten in vreselijk koude Skyrim. We zijn Nords; grote, stoere mannen en vrouwen, die goed tegen de lage temperaturen kunnen. Desondanks hebben we natuurlijk wel voedsel nodig dat ons lekker op zal warmen. Gelukkig kan ik jullie mede dankzij The Gourmet en zijn Uncommon Taste laten zien hoe we een viertal recepten maken. Instructies navolgen op eigen risico.

De voorbeelden

 

Black-Briar mede

Oké, iedereen weet dat koks onder het koken al beginnen met zuipen, dus laten we eens beginnen met een lekker verwarmend drankje, Black-Briar mede.

Benodigdheden: een pan, een zeef en een fles/kruik om de boel uit te serveren.

Ingrediënten (4 personen):
200 ml mede
200 ml droge cider
200 ml troebele appelsap
2 tl honing
3 steranijs
1 tl kruidnagel
1 kaneelstokje

Bereidingswijze: doe alle ingrediënten in een pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Zeef het mengsel en schenk het in de kruik/fles. Kan zowel warm als koud gedronken worden.

Cheers

 

Gegrilde prei

Stoere Nords houden uiteraard van een lekker gegrilde... prei. Zelfs zij weten dat groente het belangrijkste onderdeel van de maaltijd is. 

Benodigdheden: een pot, een schaal gevuld met koud water, en een grilpan.

Ingrediënten (4 personen):
4 preien
1 teen knoflook
Olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze: snij de preien verticaal door de helft en was grondig. Doe vervolgens in een pan water en breng aan de kook. Kook 4 minuten lang, giet af en stop onmiddellijk in het koude water. Hiermee stop je het kookproces. Droog af en wrijf ze vervolgens in met olijfolie, zout, peper en knoflook. Verwarm de grilpan tot een middelhoge temperatuur. Bak een paar preien per keer en draai ze iedere paar minuten om. Wanneer beide zijden en mooie grilstreep hebben, kun je opdienen.

 

Elsweyr fondue

Maar op prei alleen kan een mens uiteraard niet leven. Hierbij dan ook het recept voor een overheerlijke kaasfondue, inclusief bier.

Benodigdheden: een (fondue)pan en een rasp.

Ingrediënten (4 personen):
200 ml (donker) bier
110 g (belegen) Gruyère (geraspt)
110 g Emmentaler (geraspt)
1 el bloem
¼ tl nootmuskaat
1 tl suiker

Bereidingswijze:
Zet je (fondue)pan op het vuur. Schenk het bier in de pan, breng niet aan de kook. Schep de geraspte kaas en het bloem door elkaar. Meng het mengsel beetje bij beetje door het bier. Verlaag de temperatuur. Als de kaas gesmolten is, voeg je de nootmuskaat en de suiker toe. Meng de ingrediënten en rasp er voor het serveren nog een klein beetje nootmuskaat overheen.
Tip: probeer de fondue behalve met brood ook eens met fruit en/of groenten te eten.

Skyrim Foods

 

Sweetrolls

Men zegt dat er altijd ruimte is voor een toetje... Nou, voor wie nog een flink gat over heeft, hierbij een nagerecht waardoor je zelfs de komende week niet meer hoeft te eten.

Benodigdheden: cakevormpjes, twee schalen, een oven.

Ingrediënten (voor 2 stuks):
Voor de cakejes
300 g bloem
100 g suiker
100 ml melk
1 ei
2 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
Snufje zout
2 el kaneel
75 g gesmolten boter

Voor de vulling
75 g boter
75 g bruine suiker
1 tl kaneel
150 g fijngehakte pecannoten

Voor de glazuur
75 g roomkaas
2 el melk
250 g poedersuiker

Bereidingswijze:
Verhit oven tot 180 graden Celsius. Meng de droge ingrediënten voor de cake. Meng de ‘natte’ ingrediënten voor de cake. Mix deze twee mengsels vervolgens door elkaar heen. Smeer je cakevormpjes in met boter. Giet de vormpjes vol met het mengsel. Bak 30 minuten of totdat je er een mes in kunt steken en deze er weer schoon uit kunt halen. Laat de cakejes afkoelen en verwijder uit de vormpjes. Hol de cakejes aan de bovenkant iets uit met een lepel. Mix de ingrediënten voor de vulling en lepel in de cakejes. Mix de ingrediënten voor het glazuur tot het een glad mengsel is en giet over de cakejes.

Sweetrolls

 

Succes en bon appétit! 

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord