Gamepersonages met bizarre stoornissen 

Gamepersonages met bizarre stoornissen 2016-07-27T13:35:17
Graddus is een hele normale jongen. Oké, hij geniet soms van een wansmaakspelletje, alles in zijn huis moet precies recht liggen en hij draagt 's zomers een muts, maar da's niets vergeleken bij de vreemde tics van sommige videogamepersonages...

Francis York Morgan

Tics? - Schizofrenie

Wat up? - Francis York WIE? Tja, het zij je vergeven wanneer je nog nooit van deze excentrieke FBI detective gehoord hebt. De man speelt namelijk de hoofdrol in Deadly Premonition, een culttitel met de hoofdletter C die wereldwijd ongeveer zeven keer over de toonbank ging. 

En da's zonde. Francis York Morgan is immers het meest verfrissende videogamepersonage van het afgelopen decennium! Zo is hij schizofreen als de pest (hij bespreekt alles voortdurend met zijn denkbeeldige maatje Zack) en lijkt alleen de kwaliteit van z'n koffie hem écht te boeien: elk kopje wordt ontleedt met de gewichtigheid van een hartoperatie. Man, wat een weirdo... Geen wonder dat onze ex-huisexcentriekeling Jokko groot fan was.

Francis York Morgan

 

Kirby

Tic? - Eetverslaving

Wat up? - Ah gossie, Kirby. Is het geen schatje? Nintendo's blob oogt cuter dan een pasgeboren biggetje en minstens even roze. Maar vergis je niet! Onder zijn/haar/het zoetsappige uiterlijk klopt het hart van een psychotische maniak. Of, nou ja: in ieder geval dat van een tekenfilmfiguurtje met een eetstoornis.

Want dat Kirby's honger regelmatig ongezonde vormen aanneemt, is duidelijk. Kijk, ik was laatst op de geitenboerderij en moest die beesten daar letterlijk van m'n jas en schoenveters afslaan, maar het ging toch geen moment door m'n hoofd dat ze me misschien met huid en haar zouden verslinden. Bij Kirby daarentegen... 

Kirby

 

Commander Shepard

Tic? - Borderline

Wat up? - Natuurlijk, de keuzevrijheid in Mass Effect is geweldig. Wie heeft er immers nooit van gedroomd een irritante gesprekspartner gewoon op z'n bek te slaan, in plaats van sociaal geaccepteerd blablabla? Precies. Shepard's keuze-opties geven een persoonlijk tintje aan een toch al episch avontuur, waarbij met name full-on Renegade voor de nodige hilariteit zorgt.

Je kunt echter niet ontkennen dat onze intergalactische commandant regelmatig Borderline-trekjes vertoond. Met andere woorden: het is ófwel helemaal geweldig, ofwel helemaal kut. Elke vorm van nuance ontbreekt. Daarnaast switcht de man vaker van humeur dan Samuel van vriendin, en is het dus altijd even afwachten welke Shepard je nou weer in de kuip hebt. Vermoeiend...  

Commander Shepard

 

Princess Peach

Tic? - Komt altijd expres in de problemen

Wat up? - Ze zeggen weleens dat alleen ezels zich twee keer aan dezelfde steen stoten. Welnu, in dat geval is prinses Peach het gemuteerde bastaardkind van een ehm, ezel en een uhm, nog grotere ezel. Want even serieus: hoe vaak is ze nu al gekidnapt? Ik ben de tel kwijt, maar OF mevrouw Perzik is echt oliedom, OF ze is stiekem veel liever bij bad-boy Bowser dan die burgerlijke Mario.

Hoe dan ook, reken er maar op dat Peach de komende honderd jaar gewoon in dezelfde val blijft trappen. Er is simpelweg geen alternatief. Ook niet voor Nintendo – die ene keer dat ze wat anders probeerden met Super Princess Peach, verkocht immers voor geen meter.

Princess Peach

 

Duke Nukem

Tic? - Seksverslaving

Wat up? - Hail to the king, baby! Jep, Duke is een enorme baas. Hij is de man die elke man wil zijn, en de man die alle vrouwen willen. Toch slaat meneer Nukem in dat laatste nog wel eens door. Niet alleen maakt hij voortdurend schunnige opmerkingen als 'this gun is fully loaded, baby' en 'I've got balls of steel', hij flirt ook nog eens met alles wat los en vast zit.

'Oke, maar wat is nu precies het probleem?', hoor ik je denken en gelijk heb je. Vergeet echter niet dat de Duke ook een dagje ouder wordt en hij dus moet oppassen: vieze, oude mannetjes met kwijl in hun mondhoeken eindigen meestal met een elektronisch bandje om hun enkel.

Duke Nukem

 

Tingle

Tic? - Gilles de la Tourette

Wat up? - Fuck Resident Evil, fuck Outlast. Majora's Mask is sowieso de engste videogame ooit gemaakt. Heb je de Happy Mask Salesman wel eens zien lachen? Die vervloekte maan met z'n verkrampte grimas? Of Tingle. Fokking Tingle. Vanaf het moment dat ik die dwerg aan z'n rode ballonnetje zag hangen, wist ik: die spoort niet.

En dat klopt. Gelukkig bleek Tingle uiteindelijk heel aardig; hij heeft gewoon z'n freaky voorkomen niet mee. Daarnaast vermoed ik dat hij aan een milde vorm van Gilles de la Tourette lijdt. Zo heeft hij een onweerstaanbare drang z'n eigen naam te zeggen, en anders wel random woordcombinaties als Koo-Loo Limpah! Schelden? Nee, dat niet. Niet in een Nintendo-game.

Tingle

 

Max Payne

Tics? - Drank- en drugsverslaving, psychoses

Wat up? - Ik weet het, Max heeft het niet makkelijk gehad. Zag z'n vrouw en kind voor z'n ogen vermoord worden door een stel junkies. Kreeg het daarna ook nog aan de stok met z'n oude matties van de popo. En wordt, net op het moment dat hij een nieuw leven wil beginnen, tot overmaat van ramp en buiten z'n wil om betrokken bij een Zuid-Amerikaanse bende-oorlog. Man man man. 

Toch, grijpen naar de pil en de fles is NIET de manier om met je problemen om te gaan, Max! Hoor je me? Niet. De. Manier.

Al zuipt die ouwe wat mij betreft lekker door, zolang het vette games oplevert...

Max Payne

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord