Gamefranchises die we niet op 3DS willen zien 

Gamefranchises die we niet op 3DS willen zien in 2018 2018-01-11T15:58:12
Waarom kwam de laatste Mario Party-game uit op 3DS en niet op Switch? On-the-go-gamer LauraJenny snapt er niets van. En er zijn nog wel meer franchises die eigenlijk nooit naar 3DS zouden moeten komen. Dit zijn de games die LauraJenny in 2018 niet aangekondigd wil zien worden op Nintendo’s handheld.

3ds
   

LEGO-games

Na ruim een decennium van meerdere games per jaar, lijkt ontwikkelaar TT Games het inmiddels wat rustiger aan te doen met de LEGO-titels. Is de rek uit de franchise? Had LEGO Dimensions een groter succes moeten zijn? Daar heeft het ongetwijfeld mee te maken. Maar, TT Games kennende moet er haast wel gewerkt worden aan een nieuwe LEGO-game. Op zich fantastisch nieuws, want het zijn geweldige co-op games. Echter hoeven ze wat mij betreft niet op 3DS te verschijnen. Iedereen die wel eens de fout heeft gemaakt om bijvoorbeeld LEGO Batman of LEGO City Undercover op 3DS aan te schaffen, weet waarom. De games zijn totaal anders op 3DS, wat mede komt door het kleinere scherm. Op zich kan dat alsnog vermakelijk zijn, maar de charme van deze franchise is juist dat je zo lekker samen kunt spelen en dat werkt op deze handheld nou eenmaal niet zo goed als op een gewone console. Om nog maar te zwijgen over de korrelige graphics, die duidelijk ontstaan omdat de handheldvariant worden afgeleid van een game die wel voor grote schermen is bedoeld.

lego city undercover  
  

Telltale-games

Een episodische knaller van Telltale op 3DS? Het is nog niet voorgekomen en ik verwacht ook niet dat het nog gaat gebeuren. Telltale games heeft het kunstje waarschijnlijk afgekeken van TT Games en gerealiseerd dat dat niet werkt. Het zou natuurlijk geweldig zijn om Batman: The Enemy Within on-the-go te spelen, maar dat kun je toch beter doen op Switch of het scherm van je tablet of smartphone. 3DS heeft met bijvoorbeeld Paper Mario laten zien dat tekst op het scherm geen ramp hoeft te zijn, maar de manier waarop dat in Telltale-games zo belangrijk is en nog op snelheid moet ook, dat gaat niet werken op dit kleine apparaat.

Batman
     

Playlink-games

De kans dat Playlink-games naar 3DS komen is natuurlijk niet-bestaand, omdat het gaat om PlayStation exclusieve titels. Ik stop hem er toch in, want het gaat meer om het type game: de party game om gezellig met je vrienden te spelen als ze bij je thuis zijn. Denk bijvoorbeeld aan Knowledge is Power, een spel dat je op PlayStation 4 kunt spelen en waarbij je vrienden op hun smartphone meedoen. Technisch gezien moet dat best kunnen met 3DS, want het apparaat zit op het internet, echter wil je bij zo’n game met zijn allen op een groot scherm kunnen volgen en dat gaat niet op 3DS, tenzij iedereen bij elkaar op schoot kruipt. Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde verhaal als met Mario Party: het is moeilijk een feestje te maken met je 3DS.

knowledge is power
     

Jurassic World-games

Dinosaurussen zijn bekend met de 3DS, want ze kwamen onder andere in Strijd der Giganten: Dinosaurs 3D en LEGO Jurassic World voor. Echter mag de Jurassic World-franchise, waarvan dit jaar Jurassic World Evolution verschijnt, die handheld overslaan. Dit heeft vooral te maken met het type game dat Jurassic World Evolution is. Dat is namelijk niet een actiegame, maar een soort Rollercoaster Tycoon waarin je je eigen dino-pretpark bouwt. En dat type games spelen op een handheld voelt net als The Sims spelen op een console. Bovendien kan het aanraakscherm van de 3DS op zich best goed omgaan met tycoon-games, maar er zijn vaak zoveel keuzes en menu’s om door te ploegen, dat je liever meer overzicht hebt op een groter scherm.

jurassic
     

Bayonetta-games

Gelukkig is aangekondigd dat Bayonetta 3 exclusief voor Switch wordt gemaakt, want ik zou hem niet graag op 3DS willen zien. Sowieso zijn de games van PlatinumGames vaak niet heel geschikt voor dat kleine schermpje, gezien de gestoorde hoeveelheid vijanden (of helden) of de extreem drukke gameplay die zo kenmerkend is aan hun games. Hideki Kamiya heeft ooit gezegd dat hij best een spin-off voor 3DS zou willen maken met daarin Jeanne in de hoofdrol, maar gelukkig is dat tot op heden nog niet gebeurd. Bayonetta is zo’n mooie game, die wil je op een goed en iets groter scherm spelen.

bayonetta

Je leest het; in mijn ogen kan 3DS beter wegblijven van games met te veel dialoog, grote hoeveelheden actie, vijanden of menu’s in het scherm en co-op/partytitels die op het apparaat nou eenmaal niet zo makkelijk te spelen zijn met een groep. Verder natuurlijk alleen maar liefde voor de handheld, die het laatste jaar aanzienlijk minder aandacht heeft gekregen door Switch met zijn on-the-go-mogelijkheden en goede schermkwaliteit. Ik zie graag nog een Phoenix Wright, Layton, Mario-platformer, kartgame of volledige Animal Crossing terug op het apparaat. Zijn er gamefranchises die jij niet op 3DS wil (terug)zien of die je juist mist?

3ds

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord