Gamecomics van de Maand 

Gamecomics van de Maand 2012-09-17T13:13:56
Gamers en comics gaan al jaren perfect samen. Vandaar dat we bij de PU wat meer webcomics in het zonnetje willen zetten. Daarom pakken we deze maand de leukste strips erbij en als gevolg daarvan ontstaat meteen een grappig overzichtje van het nieuws van afgelopen maand. De strip van Jordy is natuurlijk uitgezonderd van deze feature, want dat is áltijd de beste gamecomic van de maand. Heb je nog site suggesties, post ze in een comment, dan zullen we voortaan daar ook checken. CTRL+ALT+DEL versus WII-BESTSELLER
Gamers en comics gaan al jaren perfect samen. Vandaar dat we bij de PU wat meer webcomics in het zonnetje willen zetten. Daarom pakken we deze maand de leukste strips erbij en als gevolg daarvan ontstaat meteen een grappig overzichtje van het nieuws van afgelopen maand. De strip van Jordy is natuurlijk uitgezonderd van deze feature, want dat is áltijd de beste gamecomic van de maand. Heb je nog site suggesties, post ze in een comment, dan zullen we voortaan daar ook checken.

CTRL+ALT+DEL versus WII-BESTSELLER
Vorige week kwam het bericht binnen dat Wii Sports de best verkopende game ooit is. Hiermee verslaat Nintendo de vorige recordhouder… Nintendo! Yup, de Japanners hebben hun eigen record van Super Mario Brothers ingehaald. Met meer dan 40 miljoen ‘verkochte’ Wii Spots dvd-tjes zal het lastig zijn om dit ooit in te halen. De best verkochte games lijst is wel een beeeeetje dubieus: zowel Mario Bros als Sports zaten, behalve in Japan, bij de console zelf. CTRL+ALT+DEL had dit al snel door….

PENNY ARCADE versus HOME
Na de New Xbox Experience volgde de New PlayStation Experience. Maar aangezien NPE niet echt hip klinkt, ging Sony gelukkig voor iets simpelers als Home. Home bleek echter ook weer iets te simpel te zijn. Saai zelfs. Iedereen loopt rond met dezelfde perfecte characters, de kleding is wat beperkt (hebben de Mii’s en Avatars ook last van) en de wereld blijkt zo interactief en boeiend te zijn als een film kijken vanuit een elektrocutiestoel. Penny Arcade verwoorde het nog het beste:

GU COMICS versus PHANTOM
Misschien ken je de Phantom nog als die ultieme gameconsole die jaaaaaaaren geleden werd aangekondigd. Alle spellen van Sony, Nintendo én Microsoft zouden er op te spelen zijn. Misschien zelfs nog die van de PC. In plaats van dat ze het (A) Opgaven omdat het niet haalbaar was of (B) Failliet gingen, bleef Infinium Labs maar dooremmeren dat ze met iets zouden komen. Op een gegeven moment werd de Phantom een Duke Nukem Forever-achtige grap. Maar afgelopen maand kwam het bedrijf daadwerkelijk met een product: een site met dezelfde mogelijkheden als Steam. GUComics kwam met de correcte respons:

VGCATS versus KERST
De blogs en commentaren van de afgelopen weken gingen vrijwel over één ding: het idiote aantal vette kerstreleases. Het leek wel alsof december nog nooit zo druk was geweest. Fallout 3, Fable 2, Gears of War 2, Prince of Persia, LittleBigPlanet, Red Alert 3, Wrath of the Lich King, Mirror’s Edge, Tomb Raider, etc. Het leek alsof niet een inventieve, kleine game tegen dat geweld op kon. Maar één redelijk underground titel bleek een hit te worden: Left 4 Dead. Vandaar dat VGCats deze underdog gebruikte als kerststrip, want hij is uitermate geschikt voor parodieën.

DIGITAL UNREST versus HET NIEUWE EA
De grootste ‘bad-guy’ op gamesgebied van het afgelopen decennium was Electronic Arts. Dat was de grootste, de uitmelker en die verdiende altijd wel een schop tegen de schenen. Maar EA hield zich aan haar goede voornemen om te veranderen. ‘’I can change, I can change’’ zoals Saddam Hussein in South Park altijd zei. En ze deden het nog ook! Ze kwamen met kwaliteit! Niemand kocht het! He??? Tja, dat was jammer met die timing. Als ze games als Dead Space en Mirror’s Edge later hadden uit gebracht hadden gamers vast wel die kwaliteit beloond, toch?

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord