Game drinking games 

Game drinking games 2015-03-07T12:36:53
Zuipen en gamen, is dat een geschikte combinatie? Te beoordelen aan het aantal game drinking games zeker wel. Aan Alie de eer er 10 te selecteren. Of ze deze allemaal getest heeft, weten we niet zeker... Dat er hier geen druppel drank meer te vinden is, is echter een veeg teken.

Deze Feature begon ooit met het onschuldige idee om wat leuke manieren te verzamelen waarop je Mario Party kunt spelen… Vol goede moed ging ik op weg naar de redactie om mijn idee te pitchen. Na een middagje vergaderen was er weinig meer van het originele plan over en kwam ik flabbergasted thuis met de taak een Feature te schrijven over de 10 leukste game drinking games. Zo kan het gaan wanneer Steven en Roy zich met je ideeën bemoeien… Ach, aangezien ik al heb bewezen met gemak de gehele redactie onder de tafel te zuipen, ben ik echter wel dankbaar dat de heren zo wijs waren deze taak aan een expert over te laten.

Enfin, Mario Party komt gewoon nog voorbij in deze Feature over de 10 beste game drinking games, maar daarnaast maken jullie ook kennis met Beerio Kart, Beer Bond en Guitar Beero, en blijken ook GTA en Dark Souls dronken nog het leukst te zijn.

Disclaimer: geniet, maar drink uiteraard met mate!

Game drinking games

Mario Kart

Voor je losgaat, plaats je een biertje aan je voeten. Zodra het licht op groen gaat, start de opdracht je biertje voor het einde de race leeg te drinken. Wanneer je drinkt is aan jou, er geldt slechts een regel… Je mag NIET tegelijkertijd drinken en bewegen. Drinken moet dus geschieden terwijl je compleet stilstaat. Drink je het gehele biertje leeg voordat je überhaupt begint met rijden, neem je een aantal maal tussendoor een slok of at je de boel vlak voor je de finish passeert? De tactiek is aan jou! O, en is het je niet gelukt aan het einde van de race je gehele biertje op te krijgen dan gaat het restant (plus een vers biertje) mee naar de volgende race.

Game drinking games Mario Kart

Dark Souls

Logischerwijs zou je van Dark Souls al een drankspelletje kunnen maken door simpelweg te stellen dat je bij een dood moet zuipen, maar dat is voor deze Feature niet indrukwekkend genoeg! Er is namelijk een website die een geheel gepersonaliseerde drinking game voor je fikst. Je hoeft alleen een paar korte vraagjes in te vullen, zoals over de hoeveelheid zuiplappen die meedoen, of er zich personen in het gezelschap bevinden die neigen naar ragequitten en of zij irritante stopwoordjes gebruiken. Uiteindelijk komt er dan een geheel op jouw situatie gebaseerde lijst met regels uitrollen.

Game drinking games Dark Souls

Goldeneye 007

Ook Goldeneye 007 leent zich uitstekend voor een drankspelletje. Er zijn verschillende regels te verzinnen, die overigens toe te passen zijn op veel meer shooters:

 • Regel 1: Als het je eerste keer is, moet je spelen.
 • Regel 2: Twee personen per match.
 • Regel 3: Elke keer als je tegenstander dood gaat, moet deze drinken. 
 • Regel 4: Als je tegenstander dood is, moet je stil blijven staan tot zijn respawen. Mocht je toch bewegen dan mag je tegenstander beginnen met tellen totdat je weer stopt. Het aantal seconden dat je bewoog, staat gelijk aan het aantal slokken je als vieze cheater moet nemen.
 • Regel 5: Aan het einde van de match moet de verliezer zoveel slokken drinken als het verschil in kills. Dus stel dat de winnaar 10 kills heeft gemaakt en de verliezer 8 dan neemt deze laatste 2 slokken.

Om het nog iets spannender te maken, kun je ook nog losse regels toevoegen, zoals die bij Golden Gun Roulette, waarbij de eerste die de Golden Gun bemachtigt iemand aanwijst die moet drinken en je bijvoorbeeld twee slokken moet nemen als je de Golden Gun kwijtraakt.

Game drinking games Goldeneye 007

Mario Party

Mario Party… De aanleiding voor deze Feature en een game die gemaakt lijkt te zijn voor drankspelletjes. Bij aanvang van een potje (aanbevolen aantal rondes is 35) zet iedere speler 10 biertjes klaar. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk in de gaten te houden hoeveel er al gedronken is. Dit drankspelletje wordt gespeeld aan de hand van munten en sterren. Bij gewonnen munten deel je een drinkbeurt uit en bij verloren munten ben je zelf de sjaak. Het aantal seconden dat er gedronken dient te worden, is afhankelijk van het aantal verloren/gewonnen munten. Zo moet je voor een rood vakje 3 seconden zuipen en mag je bij een gewonnen minigame 10 seconden uitdelen. Wanneer er een ster wordt verdiend, moet de door deze persoon aangewezen persoon de rest van zijn drankje opmaken.

Game drinking games Mario Party

Star Fox

Eigenlijk verbazingwekkend hoeveel Nintendo games zich uitmunted lenen voor een drankspelletje… Neem bijvoorbeeld Star Fox 64, waarbij je simpelweg een slok van je drankje moet nemen wanneer Peppy het heeft over een Barrel Roll. Sowieso dat je binnen de kortste keren van je nuchterheid af bent.

Muziek games

Rock Band, Guitar Hero, het maakt in principe niet uit, zolang er maar iets met instrumenten gedaan kan worden. Hetzelfde geldt overigens voor dansgames, die je met ditzelfde principe heel goed kan omvormen tot drankspelletje. Dus zet de drank koud, sla dat stof van je instrumenten en maak je klaar voor een avondje rocken en zuipen. Wanneer je een rijtje Star Notes mist, moet je drinken. Wanneer het je tegenstander lukt de Star Power te activeren, moet jij tot het einde hiervan drinken. Eindig je vervolgens ook nog eens achteraan, dan moet je je hele biertje leeg tanken. Pas met danspelletjes alleen wel een beetje op met het meubilair…

Game drinking games Guitar Hero

Bomberman

Zoals altijd is het doel van een potje Bomberman om de laatste overlever te zijn en onderweg zoveel mogelijk medespelers uit te schakelen. Om het zo interessant mogelijk te maken, moet je (geheel afhankelijk van je versie) in de options effe zorgen dat de power-ups zoveel mogelijk schade verrichten en de power-downs uitstaan. Vervolgens is het allemaal vrij simpel en zijn er maar 2 regels nodig:

 • Regel 1: Als je doodgaat, moet je drinken.
 • Regel 2: Als je zelfmoord pleegt, moet je een shotje sterkere drank nemen.

Deze laatste regel kun je ook invoeren voor dood door bepaalde bommen, zoals de landmijn. Ook kun je nog een ‘straf’ verzinnen voor de ultieme verliezer. Laat hem de rest van zijn biertje atten of nog een shotje nemen.

Game drinking games Bomberman

GTA

Eigenlijk kun je van elke game een drankspelletje maken. Het is gewoon slim gebruik maken van de mechanics van de game. In GTA krijg je, nadat je de controller hebt gepakt, 30 seconden om een Wanted Star te verdienen. Voor elke Star die je vervolgens nog verdient, moeten je medezuiplappen en slok nemen. De speler neemt een slok op het moment dat hij of zij een Star verliest. Als alle Wanted Stars verloren zijn, heeft de speler wederom 30 seconden er een te verdienden. Wanneer je gearresteerd wordt, doodgaat, of niet binnen die dertig seconden een ster weet te verdienen, drink je de rest van je drankje op en is de volgende aan de beurt.

Game drinking games GTA

Super Monkey Ball

Super Monkey Ball op de GameCube doet me op de een of andere manier altijd denken aan Martini… Voor dit drankspelletje is echter elke versie van de game prima. Het simpele principe is namelijk vrijwel altijd toepasbaar. Het zit zo: elke speler krijgt drie beurten om te proberen een level te halen. Lukt het niet dan zit er niks anders op dan te drinken. Lukt het wel dan moeten je medespelers een teug nemen.

Game drinking games Super Monkey Ball

FIFA

Speciaal opgenomen in deze lijst, omdat zoveel gamers een versie van deze game in huis hebben: FIFA. Ook de toeschouwers spelen een rol in dit drankspelletje. Zij zetten namelijk voor een match in op een van de twee spelers en moeten een slok nemen als de door hun aangewezen persoon verliest. De spelers moeten natuurlijk drinken wanneer ze een doelpunt tegen krijgen, maar er zijn nog wel wat extra regeltjes te verzinnen:

 • 1 slok bij:
  Overtredingen
  Bal buiten de lijn
  Buitenspel
 • 2 slokken bij: 
  Een corner
  Een verwonding van je tegenspeler
 • 3 slokken bij:
  Een gele kaart
  Een goal
 • 4 slokken bij: 
  Een rode kaart
  Een gemiste penalty

Game drinking games FIFA

Oftewel, met een beetje fantasie is van elke game wel een drankspelletje te maken. Zolang jullie maar onthouden en beloven verstandig om te gaan met drank! Kennen jullie nog leuke varianten die komende zaterdag hoogstpersoonlijk uitgetest kunnen worden dan gelieve deze in de comments te droppen.

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord