Forza 6 assists uitleg 

Forza 6 assists uitleg 2015-09-15T13:30:04
Aanstaande vrijdag ligt Forza Motorsport 6 officieel in de winkels voor de Xbox One. Florian beloonde de game al met een mooi cijfer en komt nu nog met de nodige uitleg over de verschillende assists in de game. Heb je die echt nodig om heelhuids over de finish te scheuren?

Assists kunnen de feel van de game totaal veranderen en kunnen er zelfs voor zorgen dat je als noob of professional uitgedaagd kan worden. Niet iedereen is even goed in racegames en door assists kan je de game wat gemakkelijker maken, maar wat betekenen al die afkortingen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Heb je de assists echt nodig om te kunnen ownen? Laten we beginnen met ABS.


Wat is ABS?

ABS staat voor Anti-lock Braking System. Dit systeem is er om te zorgen dat je banden niet blokkeren zodra je vol in de ankers gaat. Je zou denken dat je harder remt als je banden echt stilstaan, maar als je doorslipt rem je juist zachter af als wanneer je nog grip zou hebben met je banden. ABS zorgt dus voor een kortere remweg, maar het belangrijkste komt nog.

Forza1

Als je wielen blokkeren in een noodstop kan je namelijk ook niet meer sturen en met ABS kan dat wel. Omdat je banden blijven rollen, heb je nog steeds invloed op welke kant je opgaat en zonder ABS kan je dat echt shaken. ABS maakt remmen een stuk gemakkelijker. Als beginnende speler raad ik je aan om ABS aan te zetten, maar zodra je een beetje ervaring hebt, merk je vanzelf wanneer je banden blokkeren. Zodra je leert een beetje pompend te remmen is er niets aan de hand.


Wat is TCS?

TCS staat voor Traction Control System. TCS zorgt er voor dat je banden niet slippen, zodra je vol gas geeft. Je maakt dus geen gruwelijke burnouts met je auto, maar in plaats daarvan zorgt TCS er voor dat er iets minder power naar je banden gaan, zodat ze net niet dooslippen. Dit zorgt voor een snellere acceleratie, maar veel belangrijker nog, dat je niet bij elke bocht van de baan slipt.

Forza2

Als je zonder TCS vol gas geeft zodra je de bocht uitkomt, sta je zonder pardon ineens met je neus de verkeerde kant op. Door TCS aan te zetten is het niet mogelijk om te driften door de bocht, waardoor je altijd grip houdt. Voor beginnende spelers is het wel aan te raden om TCS te gebruiken, maar het is ook de eerste assist om uit te zetten na een beetje oefening. Je merkt vanzelf wanneer je achterkant uitbreekt en dus is het vrij goed te doen om zonder TCS te rijden. Vooral in hele snelle auto’s is het aan te raden.


Wat is ESP?

ESP staat voor Electronic Stability Program en is een soort kruising tussen ABS en TCS. ESP zorgt er voor dat je auto altijd stabiel op de weg ligt en kan eventueel zelf aanpassingen doen aan de manier waarop je banden omgaan met de grip. Zodra het ESP systeem merkt dat je dreigt te slippen, kan het alle wielen afzonderlijk van elkaar laten remmen, om de stabiliteit weer terug te krijgen. Net als TCS zorgt ESP er dus voor dat je niet kunt slippen.

Forza3

Net als TCS is ESP een van de eerste assists die je uit kunt zetten, zodra je het gevoel voor de auto’s een beetje onder de knie hebt. Na een tijdje merk je vanzelf wanneer je de auto dreigt te verliezen en kan je zelf aanpassingen maken door een andere kant op te sturen, of zelf een beetje te remmen. Vooral in de wat langzamere auto’s heeft het weinig zin om zowel TCS als ESP te gebruiken.


Automatisch of handmatig schakelen?

Het is natuurlijk heel relaxed dat je kunt instellen dat alle auto’s waarin je rijdt een automaat hebben, zodat je niet zelf hoeft te schakelen, maar erg spectaculair is het niet. Het is prima om aan het begin met een automaat te rijden, maar zodra je de tracks en de auto’s een beetje kent is het aan te raden om zelf te gaan schakelen. Niet alleen omdat het leuker is, maar ook omdat je er sneller mee kunt zijn.

Forza4

Zonder handmatig schakelen, bepaald de game altijd zelf wanneer het tijd is om over te schakelen naar een hogere versnelling. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren, net voor een bocht, zodat je daar toch wat tijd mee verliest. Daarnaast is het chill om zelf voor een scherpe bocht alvast terug te schakelen, zodat je ook afremt op de motor. Gelukkig kan je de motoren niet opblazen in Forza, dus rammen met die versnellingsbak!


Ideale lijn gebruiken?

Je kunt in Forza, net als in een hoop andere racegames, een ideale lijn aanzetten, zodat je altijd ziet waar je exact moet rijden, maar ook wanneer je gas kunt geven of moet remmen. Om de tracks te leren kennen is dat altijd een mooie optie, maar vergeet de ideale lijn na een tijdje niet uit te zetten, want zo ideaal is hij vaak niet!

Forza5

Je moet die lijn meer zien als een indicatie voor waar je moet rijden, maar vooral de rempunten zijn anders dan de ideale lijn je doet vermoeden. Vaak kan je veel later remmen dat de lijn aangeeft, maar vaak kan je ook zelf een betere lijn vinden om te rijden, om bijvoorbeeld bepaalde bochten in te snijden. Zie de lijn meer als een hulpmiddel, in plaats van de perfecte rijstijl.


Brake and steer assist

Als je nou echt nog nooit van je leven een racegame hebt gespeeld, kan ik je de braking en steering assist aanraden, maar anders moet je met een grote boog om deze assists heen rijden. Deze assists zorgen er eigenlijk voor dat je altijd vol gas door kunt blijven rijden en niet hoeft te sturen, want dat doet de game helemaal zelf voor je!

Forza66

Het is bijna onmogelijk om iets fout te doen met deze assists aan en het heeft zelfs verdomd weinig met zelf gamen te maken. Je hoeft alleen maar gas te geven en de rest gaat vanzelf. Zet dit lekker aan als je kleine broertje of oma ook een rondje wil rijden, maar blijf er zelf zo ver mogelijk bij uit de buurt. Een racegame on rails is echt niet cool.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord