Final Fantasy VII Remake character introductie 

Final Fantasy VII Remake character introductie 2020-03-13T05:06:19
Met inmiddels nog minder dan een maand te gaan voordat Final Fantasy VII Remake uitkomt, is het hoog tijd om alle speelbare characters aan je voor te stellen. En geen zorgen als je het origineel nooit hebt gespeeld, Florian houdt rekening met spoilers!

Het ‘probleem’ is dat dit pas het eerste deel is van FFVII Remake, en er in totaal nog veel meer characters in het origineel voorkomen, maar we nog niet precies weten wanneer welke characters worden geïntroduceerd in de remake. Om dikke spoilers te voorkomen ga ik het in deze Feature daarom alleen hebben over de bevestigde speelbare characters in dit eerste deel van FFVII Remake, te beginnen met de main character.

Pimp


Cloud Strife

Cloud Strife is de cocky dude met het Super Saiyan kapsel en gigantische zwaard op z’n rug. Het is de main character in FFVII Remake en zijn verhaal speelt ook een grote rol in de game, buiten de main story. Cloud is een ex-Soldier en is naar Midgar gekomen om een nieuw leven op te starten als huurling. Via Tifa Lockhart, een vriendin uit het verleden, komt hij in contact met een groep rebellen die zich Avalanche noemt. De groep neemt het op tegen Shinra Electric Power Company, die energy opwekt door Mako uit de planeet te trekken met reactors. Als je de demo hebt gespeeld van FFVII Remake weet je precies waar ik het over heb.

Cloud

Cloud is een koele kikker die vooral aan het begin van het verhaal (en dus in deze hele FFVII Remake?) weinig emoties toont en geen fuck geeft om het feit dat de natuurlijke bronnen van de planeet uitgeput worden door Shinra. Hij doet mee met Avalanche puur voor de knaken en heeft geen gevoel bij wat hij doet. Tenminste, dat beweert hij.

In werkelijkheid is dat emotieloze karakter een toneelstukje dat hij gebruikt als masker voor de buitenwereld. Ik zal verder niets verklappen, maar Cloud Strife wordt niet voor niets door vele gezien als de best uitgewerkte character in een Final Fantasy game ooit!


Barret Wallace

Barret Wallace is de boom van een kerel, met het machinegeweer aan zijn arm. Barret is de leider van Avalanche en heeft een behoorlijk aanwezige persoonlijkheid. Hij is heel passievol in wat hij doet, recht voor z’n raap en schreeuwt zijn mening over Shinra van de daken. Hij is wat karakter betreft zo’n beetje het tegenovergestelde van Cloud Strife.

Barret

Het botst dan ook behoorlijk tussen de twee, waarvan we in de demo al wat voorbeelden krijgen. Cloud en Barret hebben een totaal andere kijk op het leven en het heeft aardig wat ingrijpende gebeurtenissen nodig voordat ze een beetje ontdooien voor elkaar. Cloud komt er dan achter dat er veel meer zit achter het rauwe indrukwekkende uiterlijk van de reus. Barret is een typisch voorbeeld van een dude met een grote bek en een klein hartje.

Als ik heel eerlijk ben is Barret de enige speelbare character in FFVII Remake waar ik me een beetje zorgen over maak als het gaat om nieuwe spelers. Barret is namelijk wel echt heel erg stereotype met z’n uiterlijk, lompe gedrag en uitspraken, en ik twijfel of dat nog wel echt werkt in 2020. Als fan van het origineel is het juist cool, we kennen Barret niet anders, maar misschien vinden spelers die de connectie met de character nog niet hebben het juist irritant?


Aerith Gainsborough

Waar ik me dan weer totaal niet druk om maak is Aerith Gainsborough, want dat is me toch een lieverd, niet normaal. Aerith wordt ook wel de Flower Girl genoemd en dat past fantastisch bij haar vrolijke en zorgzame karakter. Aerith is ook heel toepasselijk de White Mage van het stel en focust op het healen en andere ondersteunende magic spells. Het is het type meisje dat je vol trots aan je ouders laat zien, in plaats van de slet die je ongezien je slaapkamer in probeert te sneaken.

Aerith

Aerith woont en verkoopt bloemen in de sloppenwijken van sector 5 in Midgar en komt daar Cloud tegen, net na je de eerste reactor hebt opgeblazen. Dit moment zit dus net niet in de demo. Al snel kom je er achter dat Aerith niet alleen bijzonder charmant is, maar ook heel bijzonder, aangezien ze de laatste van de Cetra is, een oeroud ras met krachtige magische powers. Hierdoor is Shinra erg geïnteresseerd in Aerith en wil haar powers misbruiken.

Kleine tip: doe niet lullig en koop een bloem van Aerith als je haar voor het eerst ontmoet!


Tifa Lockhart

Tifa Lockhart is de schattigste bitch die je ooit hebt gezien. Een echte femme fatale die je hoofd op hol brengt, maar ook dat hoofd er zonder pardon aftrekt als je haar tegenwerkt. Het is een chick met ballen! Tifa is een loyale member van Avalanche, werkt al een tijd samen met Barret en heeft haar eigen bar genaamd Seventh Heaven in de sloppenwijk van sector 7 in Midgar.

Tifa

Ondanks dat ze volledig achter Barret staat en een hekel heeft aan Shinra, is ze niet helemaal overtuigd of het opblazen van de Mako reactors wel de juiste oplossing is voor het probleem. Ze heeft zo haar eigen ideeën over de hele situatie en krijgt onvoorwaardelijke steun van Cloud, een jeugdvriend uit Nibelheim, waar Tifa en Cloud zijn opgegroeid.

Cloud en Tifa gaan op hele jonge leeftijd nog niet met elkaar om, maar groeien later dicht naar elkaar toe na een ingrijpende gebeurtenis. Voordat Cloud Nibelheim verlaat voor Soldier moet Cloud van Tifa nog beloven dat hij haar altijd zal beschermen als dat ooit nodig zou zijn. Of Cloud zich aan zijn belofte houdt gaan we allemaal meemaken op 10 april. Get hyped!

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord