Filmvisie: 10 aankomende gamefilms 

Filmvisie: 10 aankomende gamefilms 2019-03-18T12:08:29
In deze Filmvisie zet Alie 10 aankomende gamefilms voor je op een rijtje. Onze redactrice is namelijk bijna net zo dol op films en series als op games. Het is een pak van haar hart dat die vele uurtjes tv kijken eindelijk ergens goed voor blijken te zijn.

Als mensen vragen wat mijn hobby’s zijn, noem ik altijd eerst games. Vrij snel daarna vul ik echter aan met films en series. Ik vind het daarom super leuk dat ik het Filmvisie-stokje over mag nemen. In dit tweede deel besteed ik aan aandacht aan gamefilms.

10 nog te verschijnen gamefilms. Dat is eigenlijk best wel bijzonder; verfilmingen van games worden over het algemeen niet zo heel goed ontvangen... Toch durft de filmwereld het in de komende jaren nog wel een keertje of 20 aan. Uit deze (waarschijnlijk?) upcoming films kies ik er 10 voor jullie uit.

Pokémon: Detective Pikachu
       

Pokémon: Detective Pikachu

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: er komt een live action Pokémon-film! De film is gebaseerd op de gelijknamige game. De trailers van de gamefilm roepen nogal wat wisselende reacties op… Van “realistische” Pokémon en een pratende Pikachu wordt blijkbaar niet iedereen blij. Bovengetekende echter wel! Misschien komt het omdat ik ook altijd met dieren heb willen praten… Of misschien komt het omdat de voice-actor niemand minder dan Ryan Reynolds is. Anyway, ik zie deze PikaPool-crossover echt extreem zitten.

Releasedatum: 8 mei 2019 in de bioscoop
         

Uncharted

Hebben jullie de Tomb Raider-verfilming uit 2018 al kunnen checken? Op zich een lekker snackje, maar de honger naar een echt geweldige gamefilm wist ie niet te stillen. Ik heb zodoende mijn hoop gevestigd op de Uncharted-film. Dat ik zoveel vertrouwen in deze gameverfilming heb, komt onder meer omdat Tom Holland de rol van een jonge Nathan Drake op zich zal nemen. De opnames van deze origin story moeten nog beginnen, maar ingewijden zeggen dat deze bijna van start kunnen gaan en het script in ieder geval dik in orde is. Eindelijk, aangezien er al sinds 2010 over deze film gesproken wordt!

Releasedatum: TBA

Tom Holland
      

The Division

Met Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain in de hoofdrollen, David Leitch aan het roer en Stephen Gaghan achter het toestenbord, kan het best wel eens wat worden met een The Division-film. Veel meer dan bovenstaande namen is er echter nog niet te vertellen over de verfilming van de gelijknamige game. Het is echter wel de bedoeling om een beetje vaart te maken met de film. Het ligt daarbij in de lijn der verwachting dat de film de premisse van de game volgt. Gelukkig laat Ubisoft zich dus niet uit het veld slaan door de tegenvallende recensies van de Assassin's Creed-film.

Releasedatum: TBA
        

Metal Gear Solid

Er zijn weinig mensen die het verhaal van Metal Gear Solid een beetje lekker beknopt kunnen vertellen. Yours truly heeft het ook eens geprobeerd, maar had er in ieder geval behoorlijk wat woorden voor nodig... In de handen van de juiste persoon biedt het bronmateriaal echter voer voor een fantastische gamefilm. De vraag is echter of Jordan Vogt-Roberts en Derek Connolly de juiste personen zijn. Hun vorige gezamenlijke project (Kong: Skull Island) was namelijk vermakelijk, maar wel een tikje simplistisch... Maar goed, als zelfs Hideo Kojima de verfilming zijn fiat geeft, wie ben ik dan om te twijfelen!

Releasedatum: TBA

Metal Gear Solid-film
       

Naamloze Mario-film

Ik vond de Super Mario Bros.-film vroeger helemaal leuk. Je mag het mijn 8-jarige ik niet kwalijk nemen. Ik zag Mario en was meteen verkocht. Inmiddels is mijn smaak echter iets verfijnder geworden. Het is daarom te hopen dat deze naamloze Mario-film beter in elkaar zit. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in. Shigeru Miyamoto heeft me namelijk nog nooit teleurgesteld. Helaas moeten we nog wel effe op deze gamefilm wachten. Illumination Entertainment en Nintendo hebben inmiddels laten weten dat we rekening moeten houden met 2022. Illumination Entertainment kun je trouwens kennen van Minions en Shrek. Dat geeft de filmliefhebber moed, toch?

Releasedatum: 2022
       

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog moet veel eerder in de bioscopen draaien. Om precies te zijn op 12 december 2019! Ondanks dat een recente filmposter de verwachtingen nogal wat bekoelde, denk ik dat het best wel eens wat worden met deze gameverfilming. Neem de bekende stemmencast met: Ben Schwartz, Jim Carrey en James Marsden. Of misschien komt het wel door het feit dat ik ook nu weer minder moeite dan de meeste mensen heb met een “realistische” Sonic. We kunnen al die gamepersonages toch niet in hun nakie rond laten lopen, die hebben nou eenmaal vacht en textuur nodig! PS Leuk detail is dat Junkie XL de soundtrack voor zijn rekening neemt.

Releasedatum: 12 december 2019

Sonic the Hedgehog
      

Doom

Doom? Hebben we een jaartje of 10 geleden niet ook al eens een Doom-film gezien? Ik hoor het je denken en je hebt helemaal gelijk. In 2005 kroop Dwayne “The Rock” Jonhson in de huid van de naamloze space marine. Ondanks de belabberde recensies durft Universal Pictures het aan: er komt gewoon weer een Doom-film. Weliswaar direct op dvd, maar toch! Daar heeft de succesvolle reboot van de gameserie (inclusief nieuwe schare fans) natuurlijk alles mee te maken. Gelukkig speelt deze nieuwe film zich in ieder geval wel (gedeeltelijk?) af in de door demonen bevolkte krochten van de hel. Daarmee staat deze nieuwe film meteen al 1-0 voor op zijn voorganger.

Releasedatum: eind 2019
       

Monster Hunter

De Monster Hunter-film belooft losjes gebaseerd te worden op de gelijknamige game. Hierbij de plot: een team van de Verenigde Naties belandt via een portaal in een alternatieve dimensie, waar mensen gigantische monsters bevechten. De groepen moeten samenwerken om het portaal te verdedigen en daarmee te voorkomen dat de monsters de aarde binnenvallen. Voor Monster Hunter-liefhebbers wordt deze film vast leuk. Dat geldt waarschijnlijk ook voor fans van de Resident Evil-films. Zo wordt deze film geregisseerd door Paul W. S. Anderson en is een van de hoofdrollen weggelegd voor Milla Jovovich.

Releasedatum: 4 september 2020

Monster Hunter
      

The Angry Birds Movie 2

De The Angry Birds Movie 2 mag je zelfs nog eerder in de bioscoop verwachten. Deze tweede Angry Birds-film is vanaf 21 augustus 2019 op het witte doek te bewonderen. Of nou ja, bewonderen... De eerste film was slechts vermakelijk. Hopelijk hebben de makers een paar wijze lessen getrokken uit hun vorige project. Bovenal zou het fijn zijn als The Angry Birds Movie 2 ook leuk wordt voor volwassenen. Ik houd heel veel van vrolijke kleurtjes, maar er zijn zat voorbeelden van animatiefilms die ook qua grappen en grollen leuk zijn voor kinderen én voor hun ouders... Letten jullie op Rovio en Sony?

Releasedatum: 21 augustus 2019
       

Dynasty Warriors

Ondanks dat de Dynasty Warriors-serie hier in het Westen niet zo groot is als in Azië wilde ik de bijbehorende gamefilm toch graag noemen. Deze belooft het bronmateriaal namelijk behoorlijk eer aan te gaan doen. De teaser trailer laat namelijk flink over-the-top actie zien, waarbij de protagonist met een enkele zwaai van zijn zwaard een compleet leger wegvaagt. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk in welke landen Dynasty Warriors allemaal te zien zal zijn. Gelukkig vervagen landsgrenzen met de komst van streamingdiensten steeds meer. Grote kans dat je deze gameverfilming op een later moment dus in ieder geval wel tegen gaat komen op Netflix.

Releasedatum: 2019


     

In mijn intro gaf ik al aan dat er zelfs nog meer aankomende gamefilms zijn. In sommige gevallen is de toekomst echter nog niet helemaal zeker... Zodoende ging mijn voorkeur uit naar bovenstaande gameverfilmingen. Om jullie echter niet helemaal in het ongewisse te laten, noem ik de resterende films toch nog effe kort:

  • Minecraft
  • Five Nights at Freddy's
  • Mega Man
  • Call of Duty
  • Sleeping Dogs
  • Rainbow Six

Zo, nu zijn jullie aan de beurt. Naar welke upcoming gamefilms kijken jullie uit? En in welke hebben jullie helemaal geen vertrouwen? Laat dit en meer weten in de comments!
     

De Filmvisie Serial

Netflix tips & trics

    

Eerder in deze Serial

Tv-horror: wordt het ooit beter dan Hannibal?

Netflix Original-films: bioscoopwaardig of tv-meuk?

Waarom krijgen vrouwelijke regisseurs geen voet aan de grondnd?

Nederlandse bioscopen moeten beter

De top 25 films van 2019
      

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord