Fallout 76 en andere slechte Special Editions 

Fallout 76 en andere slechte Special Editions 2018-12-01T22:10:53
Bethesda wordt wereldwijd over de knie gelegd omdat ze een nylon vuilnistas in de 200 dollar kostende Fallout 76 Collector’s Edition hebben gestopt, terwijl er een canvastas beloofd is! Reden voor PeterKoelewijn om te duiken in de duistere wereld van slechte Special Editions!

Special Editions kopen maakt je niet beter dan andere gamers. Het maakt je beter dan IEDEREEN! Juist ja, alleen de echte fans kopen Special Editions van hun geliefde franchises. Deze goden onder de insecten verdienen niet anders dan het allerbeste, wat het des te misdadiger maakt dat bedrijven zoals Bethesda denken dat ze kunnen beknibbelen op tassen en andere beloningen. We wéten dat ze het bespaarde geld niet gebruikt hebben voor QA-testing van Fallout 76! En helaas zijn ze niet de eerste die een verneukte Special Edition uitbrengen. Dit zijn de andere grote Special Edition fuckups!

Fallout 76 - Middelvinger Edition

Marvel vs Capcom Infinite

Adviesprijs: 200 euro

Marvel vs Capcom Infinite was een grote stinkende teleurstelling van een game. Echt jammer dat Capcom een van de leukste fighting series zo in de grond boort. Maar in ieder geval staken ze niet meer energie in de 200 euro kostende Collector’s Edition. Die bevatte onder andere 4 statues van personages uit de game en een doos met lichtgevende infinity stones.

De standbeeldjes waren aardig gelukt maar de stenen uit de doos leken in de verste verte niet op de preorder afbeelding. De edelstenen hadden plaatsgemaakt voor halve paaseieren met een kerstlampje erin. Was te verwachten eigenlijk, gezien sommige personages uit Infinite ook amper op hun originele versies lijken…

Marvel vs Capcom Infinite 

The Witcher II

Adviesprijs: 130 euro

The Witcher II: Assassins of Kings kreeg aanvankelijk een Collector’s Edition om je vingers bij af te likken. Landkaartje, diverse CD’s, artworkkaarten en als klap op de vuurpijl een buste van Geralt. Echter de buste zag er in werkelijkheid voor veel gamers een stuk minder uit. Hieronder heb je er zelfs een die wereldberoemd werd.

The Witcher 2 

Uh… krijgt Geralt in The Witcher II ergens een aambeeld op zijn hoofd? Dit is echt de op twee na slechtste Geralt die ik ooit gezien heb!

The Witcher III: Wild Hunt

Adviesprijs: 200 euro

The Witcher III werd nogal buggy gelanceerd maar na een paar maanden patchen maakte CD Projekt RED er een van de beste games van deze generatie van. Helaas hadden ze de luxe van patchen niet met de statue die de 200 euro dure Collector’s Edition bevatte. Op de preorderafbeelding zie je een standbeeld van Geralt die op gruwelijke wijze tegen een griffioen vecht. In werkelijkheid kregen veel kopers een standbeeld dat er… gewoon letterlijk gruwelijk uitzag. Dit is de gemiddelde Geralt uit de CE.

The Witcher III 

Uh… is ie gestoken door horzels in z’n gezicht of zo? Dit is de op een na slechtste Geralt die ik ooit gezien heb. Marginaal beter dan deze!

(ja waarschijnlijk ga ik de serie toch kijken)

 

Halo 3 Legendary Edition

Adviesprijs: 130 euro

De Legendary Edition van Halo 3 kwam o.a. met een levensechte replica van de Master Chief helm en een fancy steel case voor je CD’s. Bungie kreeg voor beide een bak kritiek over zich heen. De helm was namelijk helemaal geen replica want je kon hem niet eens over je eigen lelijke harses dragen! Ook was de steel case zo crappy dat het krassen veroorzaakte op de discs. Soms zelfs al vanuit de verpakking!

Halo 3 

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Adviesprijs: 150 euro

Metal Gear Solid V kreeg verschillende special editions en de Collector’s Edition kwam met de grootste buit, waaronder een replica van Venom Snake’s bionische arm. De arm zou op een schaal van 1:2 zijn, maar de werkelijke versie was stukken kleiner en ook lang niet zo bewegelijk als de versie op de preorderafbeeldingen.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 

Hideo Kojima had echter wel zelf een levensechte versie van de bionische arm. Hopelijk mocht hij hem meenemen na de vechtscheiding met Konami.

 

Fallout 4  - Pip-Boy Edition

Adviesprijs: 130 euro

Quelle surprise! Bethesda heeft al vaker rotstreken uitgehaald met z’n peperdure Collector’s Editions. Zo ook met de Fallout 4 – Pip-Boy Edition, die een replica van de bekende armband bevat. Je kan er je telefoon in klikken en vervolgens een app draaien, zodat je tijdens het gamen echt met je Pip-Boy kunt samenwerken. De werkelijke versie zag er een stuk goedkoper uit en had daarnaast één heel groot probleem…

Nou sorry dat ik een grote telefoon heb Bethesda! Ik kan me dat veroorloven omdat ik niet in jullie fucking Special Editions trap!

 

Star Wars: The Force Unleashed II

Adviesprijs: 80 euro

Star Wars: The Force Unleashed II was een grote diarreeruft van een game, dus in zekere zin paste de Collector’s Edition perfect erbij. Voor 80 euro kreeg je een vrij schamele speciale uitvoering van de game, inclusief een USB-stick van Starkiller, met een monsterlijk uitgerekt hoofd. Je zou denken dat ze bij Lucas Arts wel weten hoe een USB-stick eruitziet, of dat ze op z’n minst iets erop tekenen dat er niet fucking belachelijk uitziet. Maar hé, voor dat extra geld heb je toegang tot 2 glorieuze gigabyte aan data!

Star Wars The Force Unleashed II

Batman: Arkham Asylum - Collector's Edition

Adviesprijs: 100 euro

Je kunt het vertrouwen in Rocksteady zien aan de uitgebreide Collector’s Edition die Batman: Arkham Asylum vanaf het begin al kreeg. Waarom hij toch hier staat? Omdat er een batarang beloofd werd die er uiteindelijk veel crappier uitzag én niet van het plastic standaardje afgehaald kon worden!

Batman Arkham Asylum 

Oh kom op Warner Bros.! Dacht je dat ik de batarang zou gebruiken om over de redactie te gooien en stagiairs te raken? Want dat is namelijk precies wat ik zou doen… want IK BEN BATMAN!!!

 

FEAR 3 Collector's Edition

Adviesprijs: 120 euro

FEAR 3 bracht het kwaadaardige spookmeisje Alma terug en deze keer had ze een baby in haar buik. Dus natuurlijk moest de Collector’s Edition precies daarvan een standbeeldje meegeleverd hebben. Nee wacht, wat als we het beeldje glow in the dark maken zodat je het demonische schepsel in haar buik kunt zien iedere keer dat je de lichten uitdoet?

FEAR 3 

Ik bedoel… ik sta niet bekend om mijn smaakvolle inrichting, maar zelfs ik zou me twee keer bedenken voor ik dit op de schoorsteenmantel zet! What’s next? Een beeldje van een afgezaagd vrouwentorso in bikini?

 

Dead Island Riptide – Zombie Bait Edition

Adviesprijs: 120 euro

Next is Dead Island Riptide want die had een Collector’s Edition met een bebloed vrouwentorso in bikini.

Dead Island Riptide

Fable 2 - Collector's Edition

Adviesprijs: 70 euro

Fable 2 is een van de meest Peter Molyneux-achtige games ooit gemaakt, en niet alleen omdat de game veel beloftes niet nakwam. De Collector’s Edition beloofde aanvankelijk een speciale steel case, uniek getekende tarotkaarten en een kleine bobblehead. Die dingen werden allemaal geschrapt dichtbij de lancering, waardoor onoplettende preorderaars alleen maar een DVD kregen met wat saaie extra’s. Damn you Molyneux!

Fable II 

Heb jij ooit je vingers gebrand aan een crappy Collector’s Edition en wil je die graag toevoegen aan deze Wall of Shame? Zet hem in de comments! En vergeet niet: er is geen enkele Special Edition groot genoeg om het gat in je hart te vullen. Behalve die van Skyrim misschien.

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord