Fallout 4 tips voor beginners 

Fallout 4 tips voor beginners 2015-11-16T14:39:06
Roy had al een paar dozijn uur in Fallout 4 zitten toen hij opeens besefte dat er mensen zijn die nu pas voor het eerst een Fallout game spelen. Zij weten nog niks! Gelukkig deelt Roy zijn kennis graag. Dit zijn de Fallout 4 tips voor beginners.

Leen schreef deze week al een flinke lijst met tips, wat een brave stagiair is het ook, maar de meeste van deze tips zijn voor Fallout-veteranen. Of in ieder geval mensen die een beetje weten hoe de wereld en de mechanics in elkaar steken. Mocht je voor het eerst voet in de Wasteland zetten, dan is een fundering wat kennis betreft wel handig.

 

Twijfel niet teveel

Vooral het begin van de game is nogal overweldigend. Na het creëren van je character word je al vrij snel geconfronteerd met je S.P.E.C.I.A.L. stats. Als je nog geen idee hebt wat je speelstijl wordt, hou je stats dan vooral wat gemiddeld. Er zijn genoeg mogelijkheden in de game om ze op te vijzelen met gear of door punten toe te kennen na een level up. Voor een totale beginner is sneaky spelen niet echt aan te raden omdat het best lang duurt voordat je de juiste perks en gear hebt om dat succesvol te flikken.

Uiteindelijk zijn er altijd dingen die je liever anders had gedaan. Je komt geheid een keer een kluis tegen die je niet kan lockpicken omdat je het belangrijker vond dat je tegenstanders uit elkaar spatten. En het gebeurt vaak genoeg dat je caps misloopt omdat je geen zilveren tong hebt. Lekker boeiend, als je iets echt wil hebben, kan je dat altijd op een andere manier oplossen in Fallout 4.

 Fallout 4

 

Praat met iedereen

NPC’s zijn de belangrijkste recource in de game. Ze geven je niet alleen advies, maar ze zijn de voornaamste bron van quests, en die dingen zijn leuk joh! Zelfs als ze op het eerste gezicht saai lijken (ga een blik verf voor me halen) wordt het op de een of andere manier altijd interessant. Dat ligt misschien aan de beloning, maar ook aan de locatie waar je naartoe gestuurd wordt, want daar is altijd van alles te vinden.

Hou ook het ‘miscellaneous’ quest tabblad in de gaten. Daarin staan altijd wat mini questjes waarvan je soms niet eens doorhad dat je ze hebt gekregen. Zo liep ik in Diamond City voorbij een zwerver die om Nuka Cola vroeg, dat kwam als mini quest in de miscellaneous tab te staan, en na een flinke teug cola die hem gaf, werkt de beste man nu in Sanctuary. Met lichte stralingsziekte, dat dan weer wel.

 

Laat je afleiden

Het doen van quests is de beste manier om te levelen en om loot en caps te vinden. Maar laat je leven niet leiden door een quest marker. Onderweg naar je quest kom je veel verschillende locaties tegen, dus neem eens een kijkje. Leen schreef het ook al: doe elke locatie aan. Ook al heb je geen zin om een mini dungeon te spelen, zorg in ieder geval dat je de locatie in je map hebt staan zodat je er later naar kan fast travelen.

 

Gebruik de minimap

Als je een gebouw aan het verkennen bent, kan je ook gebruik maken van een map van het gebouw. Een heel simpel dingetje, maar ik zag het in de vorige delen uren over het hoofd. Als je ergens binnen bent, kan je in het map tabje van je Pip-Boy op vierkantje (voor PS4) of op X (voor Xbox One) drukken om een map te openen van het gebouw waar je je nu in bevind. Heel handig voor als je een echte perfectionist bent die alles wil checken voor je er weer op uit trekt.

Fallout 4

 

Check alle terminals, holodisks en briefjes

Her en der verspreid staan er computer terminals met nuttige info. Bekijk ze daarom altijd wanneer je er een ziet. Soms kan er gehackt worden om een deur of kluis te openen of om een stel turrets uit te schakelen. Maar er staan ook vaak hele verhalen in, die een stukje achtergrond geven over het verhaal van de locatie waar je bent. Dat kan een locatie van een kluis zijn, een wachtwoord of een locatie waar je nog niet geweest bent en vervolgens op je map verschijnt.

Als je geen geduld hebt om alles te lezen, kan je de verschillende teksten ook snel even openen om wachtwoorden of nieuwe locaties te krijgen. Maar door te lezen wat erin staat, kom je vaak interessante dingen te weten. Zo heb ik mijn eerste Fat Man gevonden doordat ik goed las wat er in de computer stond van het politiebureau waar ik was. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de holodisks en notities die je af en toe vindt. Met een beetje geluk sleep je er nog een goede quest uit.

Fallout 4

 

Modden voor het leven

Wapens kopen is voor suckers. Alles wat je nodig hebt, vind je vroeg of laat wel. Als je maar genoeg vermoord. Neem zoveel mogelijk wapens mee die je noodlottige vijanden droppen en als ze niet beter zijn dan de guns die je gebruikt; scrap die zooi! Je kan wapens en gear scrappen in workbenches, maar als je in settlements van jou bent, kan je ook alle zooi op de grond pleuren en via het workshop menu alles scrappen.

Van alle junk die je daarvoor terugkrijgt, kan je vast en zeker een paar dikke mods maken voor je favoriete guns. Mocht je daar echt alles uit willen halen, dan is het wel zaak dat je wat punten in de Gun Nut perk (Intelligence skill tree level 3) stopt. De Science perk (Intelligence skill tree level 6) is dan weer voor mods op Energy Weapons en je Power Armor. Wil je het liefst zelf dikke armor smeden, dan moet je in de Armorer perk investeren (Strength skill tree level 3). Het is wel handig om dit mee te nemen tijdens het creëren van je personage. Op deze manier heb je redelijk vroeg in de game al behoorlijk sterke wapens.

Fallout 4

Als volledige noob kan je vast wel iets met deze tips! Combineer dit lijstje met die van Leen en dan ben je binnen no-time een Vault Dweller extraordinaire!

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord