Essentiële Overwatch tips en tricks 

Essentiële Overwatch tips en tricks 2016-05-27T10:17:37
Overwatch is uit en jij zuigt waarschijnlijk best hard, want waarom zou je anders tips voor deze game willen hebben. Elite Pro 360 No-Scope Blaze-It Bas heeft daarom enkele tricks voor je om je zo een beetje op weg te helpen

Het heeft even geduurd sinds Blizzard een nieuwe consolegame uitbracht, maar sinds deze week is het weer zover. De kwaliteit van de studio is onmiskenbaar en dit keer gaan we aan de slag met een van de 21 heroes die Overwatch met zich mee brengt.

De teambased multiplayer game is tegenwoordig een begrip. Gezamenlijk een doel proberen te behalen ten koste van een vijandelijke alliantie is alles behalve nieuw. Overwatch doet dan ook niet echt iets innovatiefs, maar vooral iets heel goeds en daarom zijn de tips die wij voor het spel in huis hebben waarschijnlijk erg herkenbaar voor gamers die bekend zijn met de teambased multiplayer spellen.

Overwatch tips & tricks

     

Speel als een team

Jep, dit kan niet vaak genoeg herhaald worden. Speel als een team! Stem voor aanvang van het potje een strategie af en bouw een team dat bij deze strategie past. Natuurlijk zitten er soms van die matches tussen met 14-jarige Franstalige kinderen waarmee niet te communiceren valt, maar met de rest van de wereld is het weldegelijk mogelijk om een lijn te kiezen en je tegenstander zo te grazen te nemen. Als eenling spelen is natuurlijk een mogelijkheid, maar wie weinig Chuck Norris in zijn DNA heeft, doet er goed aan om te profiteren van de cohesie die een team tot stand brengt.

De rolverdeling is natuurlijk belangrijk. Een defensive hero is in Overwatch ook echt beter om je team mee te verdedigen, dan om er juist het strijdtoneel als eerste mee aan te voeren. Een tank is natuurlijk logisch het ideale doelwit en probeer je daar dan ook voor op te stellen als je kiest voor heroes als Reinhardt, Roadhog of D.VA.

              

Vaarwel support

Richt je als eerste tot de support. Een support voorziet een team van bonussen zoals extra schade, meer leven of een shield. Het is daarom altijd een meerwaarde om een support te hebben. Helemaal mooi is het als je het leven van de support van de vijand zuur weet te maken. Mocht het dus tot een confrontatie komen tussen beide teams, vernietig dan als eerste de ondersteunende personages. Zo voorkom je dat het vijandelijke gespuis veel bonussen krijgt en heb je snel een overtal situatie omdat supports vaak extra kwetsbaar zijn.

Overwatch tips & tricks

Speel je zelf als support, houd je dan op de achtergrond en probeer zoveel mogelijk in de buurt te blijven van de defensieve karakters. Mocht je met Mercy spelen voorzie de aanvallende personages zodra het potje begint meteen van een damage buff. Zo zijn je aanvallers meteen de bovenliggende partij.

  

Plaats je valstrikken strategisch

Misschien klinkt het een beetje als een open deur, maar plaats je valstrikken op plekken waar je vijanden onoplettend en snel voorbij rennen. Te vaak zien we nog dat er mijnen midden in een gang worden geplaatst of dat de Sentry Turret van Symmetra midden in een grote ruimte wordt geplaatst. Voor maximaal effect plaats je ze achter objecten of hoeken waar vijanden frequent hun voetafdrukken neerplanten.

Andere vaardigheden die je zoveel mogelijk strategisch toe moet zien te passen zijn de Turret van Bastion, de teleport van Reaper en Tracer en natuurlijk de Ice Wall van Mei. Gebruik de teleport bijvoorbeeld om je tegenstander van afstand te verrassen en de Ice Wall om een aantal vijanden te isoleren. De chain hook van Roadhog en de Ice Wall van Mei creëren een geweldige combo mits deze goed wordt uitgevoerd.

Overwatch tips & tricks

   

Ga voor de ultieme verrassing

Wanneer je de rug van een onoplettende tegenstander weet te benaderen, ga dan niet voor de simpele aanval. Zet je skills klaar en overweldig het gespuis door meteen een pakket aan aanvallen op hem los te laten. Die standaard aanval kan dan nog altijd als genade klap.

Gebruik de stun van McCree vooral om personage met minder health aan te vallen. Zo stun je ze lang genoeg om geduldig je magazijn leeg te schieten en een zekere kill binnen te halen. Targets als Tracer, Genji, Hanzo, Widowmaker of Lucio doen het altijd goed als kogelkoppers na een goede verlammingsaanval.

    

Overige tips en tricks

  • Luister goed, want je hoort de voetstappen van je tegenstander beter dan die van je teamgenoten. Een goede speakerset of koptelefoon kan je zo een extra kill opleveren.
  • Plaats objecten bij de escortmissies ook op de cargo, hiermee worden traps nog vervelender. 
  • D.Va heeft oneindig ammo in haar mechsuit, dus wacht niet op het moment totdat ze gaat herladen.
  • Lucio kan met zijn blaster vijanden een duwtje in de goede richting geven. Jep, we doelen hier op de afgrond. 
  • Gebruik Soldier 76 ook als een defensieve hero. Met zijn regeneration field kan hij zichzelf en tegenstanders weer helemaal in het zadel helpen. 
  • De ultimate van Winston is het effectiefst als deze gebruikt wordt wanneer de gorilla nog maar weinig leven heeft. Zo is de health boost die hij krijgt groter en is de kans groter dat de tegenstander voor een onaangenamere verrassing komt te staan groter dan bij het bezoek van Poetin aan een darkroom.
  • Speel met iedere hero, want zo leer je ze echt allemaal kennen en weet je waartoe je team en je tegenstanders in staat zijn.

Overwatch tips & tricks

Uiteindelijk zijn dit slechts een handje vol technieken en strategieën om je winkans aanzienlijk mee te verhogen. Voor iedere hero zijn meerdere manieren mogelijk om er het maximale uit te halen. Zeker als je samen speelt en combo’s maakt met de personages van je teamgenoten is er echt een scala aan nagenoeg eindeloze mogelijkheden beschikbaar. Heb je zelf nog een aanvulling, deel deze dan met ons in de comments.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord