Enzio ruimt zijn Backlog op: Persona 5 

Enzio ruimt zijn Backlog op: Persona 5 2018-04-16T12:41:33
Jullie hebben met z'n allen gestemd en Persona 5 is de overduidelijke winnaar geworden om als volgende game (uit) te spelen. Hoe ver Enzio is gekomen en wat zijn ervaring is met de game, ga je nu lezen.

Game: Persona 5

Release: 2017

Gespeeld op: PS4

Ontwikkelaar: Atlus

Waarom in de backlog: Game gepauzeerd om andere games te spelen.
 

De eerste keer in aanraking met Persona 5

Normaal gesproken ben ik niet gehyped om een nieuwe game te spelen, maar toen Persona 5 eenmaal op mijn deurmat viel, kreeg ik toch wel wat kriebels in mijn buik. Ik had stiekem toch aardig wat filmpjes bekeken over de game en wat ik zag beviel me wel. In het begin was alles wel even wennen, want je wordt zomaar in een verhaal gedropt die bovendien ontzagwekkende animaties bevat.

Ja, Persona 5 bevat animaties zoals in anime, dus dat zorgde voor een sterk begin. Na een tijdje spelen keer je terug naar het begin van het verhaal en wordt vervolgens alles een stuk duidelijker. Hier begon mijn avontuur met Persona 5 en toen ik het spel wat beter leerde kennen, was ik gelijk hooked.

Persona 5   

Van een verslaving naar een afkickkliniek

Het life sim aspect aan Persona 5 vond ik al gelijk dope. Een beetje rondkloten in de straten van Tokyo is een droom geweest die ik ook in mijn echte leven heb waargemaakt, dus deze digitale ‘terugkeer’ voelde vertrouwd aan. Ook dat ik de eerste keer met de trein naar school moest en het station als een doolhof aanvoelde, heerlijk. Het verhaal begon ook steeds interessanter te worden en ik dacht dat ik hier makkelijk snel tientallen uren kwijt zou zijn.

Na het verslaan van de eerste boss in de eerste dungeon (wat eigenlijk nog een beetje diende als tutorial) kreeg ik een ontzettend voldaan gevoel. Wellicht was dit té voldaan, want ik verloor direct interesse om het spel verder te spelen. Begrijp me niet verkeerd, Persona 5 werd er niet minder leuk op ofzo, maar ik had meer zin om andere games te spelen en liet Persona 5 hierdoor eigenlijk links liggen. Het leek wel alsof ik in één keer afkickte van een grote verslaving die ik de afgelopen uren had opgebouwd.

Persona 5    

Toch maar even doorzetten

Aangezien Persona 5 de meeste stemmen had gekregen, was het aan mij de taak om toch door te spelen. Ik wist dat uitspelen haast onmogelijk zou zijn, aangezien ik nog niet zo ver was en dit zo'n game is waar je makkelijk 100+ uur in kunt pumpen. Dus ik pakte de game weer op en was het wel weer even wennen voordat ik alles weer onder de knie had.

Uiteindelijk ontdekte ik Mementos, een vage duistere metrostation waarbij je pratende kat transformeert naar een minivan zodat je door deze tunnels heen kan scheuren en zo baddies kunt verslaan. Tsjah, je moet niet vergeten dat de game ontwikkeld is door een Japanse gamestudio, dus dat hoort er eenmaal bij.

Een aantal speeluurtjes later ontmoet ik Yusuke en niet veel later kom in aan bij de tweede dungeon. Na de eerste walkthrough confronteer ik Yusuke opnieuw en mag je later nóg een keer naar de palace, waarschijnlijk om hem nu compleet uit te spelen. Op dit punt ben ik beëindigd en alhoewel ik er nog niet helemaal mijn verslaving terug heb, merk ik wel dat het weer begint te kriebelen en ik hem vast en zeker binnenkort wel ga verder spelen. Ik ben nog niet helemaal overtuigd op dit moment, maar als ik aan de herinneringen van deze game denk komt dat moment vast en zeker later wel.

Persona 5   

Mijn ervaring met Persona 5

Dit is de eerste game van mijn backlog feature die ik (nog) niet heb uitgespeeld en daar heb ik wel vrede mee. Ik heb wel wat vooruitgang geboekt en een game zoals Persona 5 absoluut niet af rushen. Tijdens de laadschermen tussendoor wordt je er constant aan herinnert dat je de game op z’n gemak moet spelen dankzij de ‘Take Your Time’ quote. In ieder geval moet ik wellicht wel een brief schrijven naar Atlus met: ‘It’s not you, it’s me’, want de game is heel vermakelijk, alleen staat mijn hoofd er nu gewoon even niet na om hem nu door te zetten. Zoals ik al zei, dat moment komt nog wel en als het moment eenmaal daar is, ga ik er vol op van genieten. Persona 5, ‘Take Your Time’, mij zie je binnenkort terug.

Persona 5   

Enzio ruimt zijn backlog op Serial:

Deel 1: Dishonored

Deel 2: Divinity: Original Sin 2

Deel 3: Persona 5 (lees je nu)

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord