Duel Dinsdag: meest sfeervolle in-game kerst ooit 

Duel Dinsdag: meest sfeervolle in-game kerst ooit 2015-12-22T16:14:41
Zoals jullie inmiddels wel weten zijn Bob en Leen rete eigenwijs en strijden ze iedere week in Duel Dinsdag om die beste stagiair-award van deze stageperiode. Wouter en Nino hebben flink lopen bemiddelen, en de jongens hebben tegenwoordig weer hun computers naast elkaar staan. Van harte gaat het echter niet…

Ja, jongens en meisjes, donderdag is het kerstavond en beginnen alle festiviteiten zich weer te verspreiden over de wereld. Eigenlijk voelt het nu al een beetje kerst met de afwezigheid van veel redactieleden. Gelukkig was Wouter vandaag wel aanwezig, want de gemoederen liepen hoog op. Leen en Bob kunnen niet alleen gelaten worden na de winst van Leen vorige week (met Yoda als bruutste Star Wars-personage in een game). Dat brengt de score op 12-10! Kan Bob het tij nog doen keren voordat 2016 aanbreekt? Deze week: meest sfeervolle in-game kerst ooit!

        

Bob – Rocket League

BobDe game die mij dit jaar het meeste gecharmeerd en verrast heeft is toch echt wel Rocket League. De eenvoud en het stijltje houden mijn vrienden en mij nog ieder weekend bezig. Ondanks dat het hier in Nederland niet echt winters aanvoelt, waande ik mij afgelopen weekend wel in winterwonderland met de vers gevallen winter update van Rocket League; ijshockey, kerstmanmutsen en ander pracht en praal werd mij voorgeschoteld, heerlijk!

Het strijdtoneel van de opgevoerde bolides werd namelijk omgetoverd tot een ijsparadijs met een hockeypuck als bal. Daarnaast had ik mijn wagentje al voorzien van een kerstmanmuts en kon het winter geweld losbarsten. Psyonix doet zoveel goed dit jaar en speelt goed op de actualiteit in - dan te bedenken dat de medewerkers van het team op twee handen te tellen zijn. De gemotiveerde en creatieve ontwikkelaars hebben niet voor niets dit jaar 50 miljoen binnen geharkt en ik gun het ze van harte! Fijne kerst, iedereen! 

            

Leen - Bully

LeenO, Bully - wat hou ik toch van deze game. Het heerlijke sfeertje met geweldige (en vooral herkenbare) muziek wordt afgemaakt door hilarische gameplay en bijbehorende dialogen. Kerst zit ook in deze ultieme pestkopgame – en hoe. Met een dronken kerstman waar je allerlei dingen voor moet doen, elfjes die achter je aan rennen, de foeilelijke kersttrui die je van je moeder krijgt, de kerstmuziek, de decoraties…

Bully is één van de grappigste games die Rockstar ooit heeft voortgebracht, en de dialogen met de gokverslaafde Rudy the Red Nosed Santa (hehe, snap je?), die naar “horse poo and alcohol” ruikt, vormen misschien wel het hoogtepunt. Hij zit op een smerig toilet ergens in een steegje, maar neemt toch de tijd om uitgebreid met kinderen op de foto te gaan. Er is zelfs een missie waarin je sneeuwballen op de kids moet gooien! Inderdaad, de kerstgedachte is volop aanwezig in Bully. Ik weet al wat ik volgende week, wanneer de redactie voor een paar dagen zijn deuren sluit en we vanuit huis werken, ga doen; Fallou- uhh, ik zet mijn kerstmuts op, Xbox 360 aan, en ga Bully: Scholarship Edition kapot spelen. Fijne kerst, PUmmunity!

         

NU IS HET AAN JULLIE!

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord