Duel Dinsdag: het tofste wapen ooit 

Duel Dinsdag: het tofste wapen ooit 2015-08-25T19:32:30
Bob en Leen zijn fanatiek en een klein beetje eigenwijs en zullen daarom elke week strijden in Duel Dinsdag om te bepalen wie de meest awesome stagiair van het komende half jaar is.

Om deze strijd wekelijks te beslissen zijn er natuurlijk betrouwbare, eerlijke een eervolle juryleden nodig. Jullie hebben besloten dat Bob de winnaar van vorige week is, die blijkbaar toch Duke Nukem wist te overtreffen als grootste badass ooit met niemand minder dan Trevor Philips uit GTA V. Het onderwerp van deze week is iets wat elke gamer graag in zijn handen heeft, iets wat goede games nog beter maakt - het is namelijk tijd om te bepalen wat het tofste wapen allertijden is! Dus roept u maar via onderstaande poll: #TeamLeen of #TeamBob?
                     

Leen - De Gravity Gun uit Half-Life 2

Leen hoofdHet werd een spannende strijd tussen de crowbar en de Gravity Gun uit Half-Life, maar het feit dat er cirkelzagen mee geschoten kan worden heeft er toch voor gezorgd dat de iconische Gravity Gun – aka The Zero Point Energy Field Manipulator - voor mij het tofste wapen ooit is. Alhoewel, zo’n crowbar is toch verrekte handig wanneer je dingen open moet breken en plankjes kapot moet slaan… Maar met de Gravity Gun kun je in Half-Life 2 met Dog spelen, en dat is stiekem toch wel een gamemomentje waar ik graag aan terug denk.

Ik heb ook getwijfeld aan de Redeemer uit Unreal Tournament, maar ik kies deze Duel Dinsdag niet voor iets wat gigantische chaos aanricht door dikke raketten weg te schieten of iets wat zoveel mensen heeft vermoord dat het alleen door een God gehanteerd kan worden. Nee, subtiliteit is hetgene dat mijn keuze kenmerkt. De Gravity Gun wordt namelijk pas een wapen wanneer je zelf creatief (en ziek) genoeg bent om de omgeving in te zetten tegen jouw tegenstanders, en dat is toch veel leuker dan simpelweg op een knopje te drukken om dingen te laten exploderen?

Gravity Gun

Kun je je dat moment nog herinneren dat je voor het eerst een cirkelzaag oppakte in Half-Life 2 en hem gebruikte om een headcrab-zombie door midden te knallen? Het ‘zombie’-level uit de tweede Half-Life, ‘We Don’t Go To Ravenholm…’, is een van de engste game-ervaringen die ik heb gehad. Dat komt deels doordat ik nog erg jong was tijdens het spelen van die game en daarna zo apathisch als een baksteen werd, en deels omdat die headcrabs maar bleven komen en komen… Gelukkig was daar de Gravity Gun: mijn rots in de branding. 

Wanneer ik nu Half-Life 2 opstart en in hetzelfde level  terecht kom pak ik liever verfblikken en dergelijke op om de headcrab-zombies even flink te versieren, want nu mijn onschuld compleet is verpest door de duizenden afschuwelijke games en films die ik gezien heb word ik niet zo snel meer bang en geniet ik op een compleet andere manier van de Gravity Gun. Kom op, het oppakken van objecten en die overal heen slingeren waar je maar wilt gaat toch nooit vervelen?!

De gasten van CorridorDigital benadrukken in hun The Gravity Gun-video hoe moddervet het wapen eigenlijk is, en dat levert geniale beelden op (check ze hieronder). Wist je trouwens dat de Gravity Gun één van de go-to wapens is voor modders? Bijna elke game waarin mod tools het toelaten heeft een Gravity Gun, gewoon omdat het wapen in elk denkbare scenario fokking leuk is. Dus, de Gravity Gun: omdat wapens niet altijd eng hoeven te zijn en plezier een belangrijk onderdeel vormt van elke game-ervaring.

       

Bob - de Blades of Chaos uit God of War

Als ik de redactie moet geloven dan had ik moeten kiezen voor de Cerebral Bore uit de game Turok 2: Seeds of Evil, dat schijnt me toch een in eerste instantie onschuldig wapentje te zijn. De drilboorachtige gun schiet namelijk beestjes af die zich nestelen in de hersenpan van de vijanden en dan ontploft. Maar voor mij draait het om een wapen of in dit geval wapens waarmee ik zelf gespeeld heb en het leven van de meest brute vijanden heb beëindigd. De keuze is voor deze editie van Duel Dinsdag gevallen op de Blades of Chaos die inmiddels wel onder de bebloede vingerafdrukken zitten van mijn grote held Kratos. Dan kan ik wel een zwaard meenemen naar een gunfight, maar dat ging Michone ook goed af in The Walking Dead serie, dus bring it on!

De zwaarden van chaos dus! Tegenwoordig is het best gemakkelijk om de verschillende wapens in games te bemachtigen, een beetje moeilijk mag het wel voor mij zijn. In God of War is het verkrijgen van de Blades of Chaos ook niet heel lastig aangezien deze zo goed als vast zitten aan de timmermanshanden van Kratos. Maar het verhaal erachter vind ik alles behalve saai, waar pistolen in een fabriek worden gemaakt is het messensetje van Kratos op bijzondere wijze tot stand gekomen. Kratos, de twee na grootste badass ooit voor mij, moest namelijk op zijn knieën bij de God of War (Aries) om zijn leven te behouden. Het antwoord van Aries was het vast schroeien van deze zwaarden in het vlees van Kratos, dit had wel een bijeffect.. Kratos eindigt namelijk vrijwel alleen, iedereen die hij lief had vermoordt hij, maar zijn messen snijden heel goed door zijn vijanden. De zwaarden van Kratos hebben tenminste een echt goed achtergrond verhaal!

Blades of Chaos

Naast het verhaal is het voor mij ook zeer van belang in welke vormen de wapens inzetbaar zijn. Je moet natuurlijk wel de verschillende situaties kunnen overleven als een echte survival expert (Bear Grylls). De zwaarden van Kratos zijn op meerdere manieren inzetbaar en om jullie de moeite te besparen ga ik er een aantal voor jullie noemen: Hakken, snijden, stunnen, exploderen, lanceren (van vijanden), rondzwaaien, flamberen, open rijten en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar! Deze moves heeft Kratos ook nog is ingezet op de meest bizarre eindbazen, waar andere in-game wapens gebruikt worden om simpele soldaatjes mee af te knallen, en dat met een focking zwaard. Denk hierbij aan de Hydra King (God of War), Ares (God of War), Colossus of Rhodes (God of War 2), Sisters of Fate (God of War 2), Poseidon (God of War 3) en tientallen anderen.   

Deze week kom ik niet met een afgezaagd filmpje die slechts de wapens in actie laat zien, nee integendeel! De gasten van Man at Arms zijn het namelijk met mij eens en hebben daarom de Blades of Chaos nagemaakt in het echie!

          

Nu is het aan jullie

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord