Duel Dinsdag: Favoriete starter Pokémon 

Duel Dinsdag: Favoriete starter Pokémon 2015-09-08T16:38:55
Bob en Leen zijn fanatiek en een klein beetje eigenwijs en zullen daarom elke week strijden in duel dinsdag om te bepalen wie de meest awesome stagiair van het komende half jaar is.

Om deze strijd wekelijks te beslissen zijn er natuurlijk betrouwbare, eerlijke een eervolle juryleden nodig. Helaas, het was Bob vorige week niet gegund om de score gelijk te trekken met Leen. Jullie hebben besloten dat Splinter Cell -na Metal Gear Solid- de beste stealth-serie is en daarmee scoort Leen weer een puntje. Het onderwerp van deze week staat in verband met de jeugd van velen van ons, namelijk Pokémon. Leen en Bob gaan namelijk deze week strijden in de Poké Arena om wie de beste starter Pokémon kan aandragen. Hieronder de favorieten van Bob en Leen Ketchum. Voor dat je begint met lezen, druk even op play om de goede sfeer te pakken te krijgen:

 

     

Bob - Pikachu

Ondanks dat een zeker persoon mijn grote favoriet heeft weggekaapt, waarvan ik de naam niet zal noemen (kuch.. Leen.. kuch), laat ik mij niet uit de virtuele Pokémon arena slaan. Een kind in een speelgoed winkel deelt op dit moment dezelfde gevoelens met mij: we gaan sowieso naar huis met iets wat ik héél, maar dan ook héél vet vind. Vandaar dat ik altijd een optie achter de hand heb die met gemak kan tippen aan mijn eerste keus en al helemaal aan de keuze van Leen. Vandaar dat ik voor dit Pokémon gevecht op toepasselijke wijze mijn keuze aanroep: ‘Ik kies jou! Pikachu!’

Als kleine Bob heb ik Pokémon Yellow helemaal kapot gespeeld en dat zelfs op een gele Gameboy Color (Fanboy? Misschien wel hé), de keuze was ook bewust gevallen op de gele editie van de eerste Pokémon games, omdat ik dan Pikachu kon kiezen als starter Pokémon. In die game heb ik echt een band opgebouwd met de meest bekende Pokémon op deze aardbodem. Wist je dat de naam Pikachu bestaat uit twee Japanse woorden: ‘Pika’ (volt, schok) en ‘chu’ (piep, het geluid van een muis). Normaal gesproken ontstaat een Pikachu uit een Pichu, maar in Pokémon Yellow en de Pikachu van Ash Ketchum beginnen al als de officiële tweede evolutie van de gele hamster. Pickachu is niet de laatste evolutie, dat is Raichu, maar ik bedoel waarom zou je Pikachu laten evolueren? Zo dacht Ash Ketchum er ook over en dit heeft hem in ieder geval veel opgeleverd.

Pikachu

Ondanks dat je in de Pokémon games niet zoveel moeite als Ash hoeft te doen vrienden te worden met Pikachu, voelde het voor mij wel zo. Het was voor mij voor het eerst dat ik ook echt met een held van televisie kon gaan spelen en ook echt een soort van vrienden kon worden. Als ik heel eerlijk ben is de scene uit de anime serie waarin Ash en Pikachu voor het eerst echt vrienden worden, terwijl ze worden aangevallen door Spearows (bekijk even de eerste twee minuten van onderstaande video), toch wel het enige moment dat ik een traantje heb weg moeten pinken voor een televisie serie. Sowieso is seizoen 1 van de Pokémon serie mijn favoriet, en in de games neig ik toch al snel naar de oudere en meest bekende Pokémon. Pikachu is hier voor mij de absolute numero uno, ondanks dat hij als #25 in de Pokédex staat.

Naast het verhaal achter Pikachu is hij ook nog een verrassend sterke pokémon, met zijn elektrische aanvallen en de mogelijkheid om extra moves te leren is dit toch wel echt mijn favoriet. Ook de combinatie van meerdere Pikachu’s die samen een elektromagnetisch veld kunnen veroorzaken toont al aan dat er veel kracht schuilt in dit kleine wezentje, dat naar schatting maar 6 kilo weegt. Ideaal om op je schouder te dragen, in tegendeel tot de Charmander van Leen. Zeg nou eerlijk: Mocht je de keuze hebben om in iedere Pokémon game een Pikachu te kiezen als starter Pokémon, dan doe je dat toch? Overigens krijg je in de Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire een cosplay Pikachu, whoop whoop!

     

Leen - Charmander

De allereerste Pokémon game die ik ooit gespeeld heb is Pokémon Red. Toevallig is dit ook de kleur van de gruwelijkste starterpokémon ooit: Charmander. Hij was mijn eerste keuze - want vuur. Maar al snel kwam ik erachter dat het draakje meer kan dan alleen tunnels verlichten met zijn staart en schattige geluidjes maken toen hij niets overliet van Gary’s Squirtle. Nog later, toen ik met de afgehakte hoofden van de Pokémon van de Elite Four in mijn handen uitkeek over de chaos die ik had aangericht op het Indigo Plateu, wist ik het zeker: you don’t mess with the Charizard!

Vuurpokémon zijn eigenlijk bijna altijd de beste starter Pokémon, simpelweg omdat ze de meeste vuurkracht – Ha! Snap je? Humor! – bezitten. Charmander, Cyndaquil, Torchic (al wordt die compleet afgeslacht door Mudkip), Chimchar, Tepig én Fennekin: geen van deze vurige rakkers zou je willen tegenkomen in een steegje achter de PokéMart. Maar de oervader van deze Pokémon is, en blijft, de grootste baas in Pokémonland – of je het nou over starterpokémon hebt of niet.

Charizard

Natuurlijk ga ik voor een Pokémon uit de eerste generatie, ik ben er immers mee opgegroeid en de eerste 151 Pokémon zijn gewoon legendarisch. Maar ook wanneer ik een Pokémon game van een andere generatie speel en de mogelijkheid krijg om Charizard in mijn team te krijgen zal ik alles en iedereen opofferen om deze blok spier als aanvoerder in te zetten. De mogelijkheid om te vliegen, intense hitte te kunnen creëren en ook nog eens verwoestend te kunnen bijten én Dragon Claw te kunnen leren – ja, Charizard is de dodelijkste allrounder die er is.

Charmander heeft natuurlijk zijn zwaktes zoals elke andere Pokémon dat heeft - maar omdat Charizard als hij eenmaal volgroeid is ook aardig snel is, is er maar een klein aantal Pokémon die niet spontaan sterft na één beurt. Lekker boeien dat Raichu (of wie dan ook) standaard iets sneller is; één bal vuur op je bakkes en klaar is Kees. En nee, mijn Charizard heet geen Kees. Hooguit Charzilla. Of Red-Eyes Red Dragon. Charribal Lecter?

Enfin, om even lekker nerdy de mechanieken van de game erbij te halen: Charmander is de enige (en enigste) Pokémon die neutrale damage kan aanrichten tegen élke Pokémon in het universum. Flamethrower en Dragon Claw, twee special attacks die verdomd veel pijn doen, zorgen hier voor. Je kunt hem hiernaast ook nog Earthquake (gek genoeg zijn eigen zwakte) en eventueel Dragon Dance leren om complete anarchie te veroorzaken. Ik voel me al Rambo als ik er alleen aan denk.

Wist je trouwens dat de shiny versie van Charizard extreem moddervet tot de macht vijf is? En dat zijn Mega Evolution – ook al heb ik niets met het hele concept – verreweg de gruwelijkste is? Check alsjeblieft onderstaand gevecht tussen een Mega Absol (aka Mega Emo) en Mega Charizard – en let daarbij niet op de afschuwelijke dialogen. De video onderstreept hoe lang Charizard al wel niet meegaat, en dat hij nog altijd niet onder doet voor de rest. 

   

Nu is het aan jullie

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord