Duel Dinsdag: de vervelendste vijand ooit 

Duel Dinsdag: de vervelendste vijand ooit 2015-12-08T16:04:44
Zoals jullie inmiddels wel weten zijn Bob en Leen rete eigenwijs en strijden ze iedere week in Duel Dinsdag om die beste stagiair-award van deze stageperiode. Dat de goedheiligman in het land was veranderde helaas niets aan de keiharde strijd, het gaat nu al zo ver dat elke dag één van de twee boys buiten de redactie moet werken, om slachtoffers te voorkomen.

Rond de feestdagen wordt de redactie een stukkie rustiger. Wouter schreeuwt minder vaak "piemels!" naar onschuldige voorbijgangers, iedereen is vrolijk aan het discussieren over de beste games van het afgelopen jaar en de aankomende vrije dagen zorgen voor goede humeuren. Bob en Leen trekken zich echter niets aan van deze gezellige tijden, en nu het weer 10-10 staat (want GTA V heeft blijkbaar de beste open wereld) kunnen de boys amper in één kamer zijn zonder dat er gevochten wordt. Tijd om dit gevecht weer op digitaal papier te zetten, met deze Duel Dinsdag de vervelendste vijand ooit. En nee, niet een eindbaas, die hebben we al gehad.

              

Bob - Murlocs (World of Warcraft, Hearthstone)

BobAaaaaughibbrgubugbugrguburgle! Aka RwlRwlRwlRwl. Het meest vervelende geluid dat ik ooit heb gehoord tijdens het spelen van een game. Murlocs… Kleine visachtige en raar klinkende wezentjes, die bij menig World of Warcraft-speler al jaren lang het bloed onder de nagels vandaan haalt. Het meest vervelende aan die afschuwelijke gemuteerde kikkers is het feit dat deze papi’s altijd met meerdere tegelijk achter je reet aan zitten. Het slachten van de Murlocs is dus ook het makkelijkst met de volgende tactiek: één voor één.

Onervaren spelers, die het wagen om WoW of Hearthstone te betreden, zullen de eerste confrontatie met de Murlocs zeker niet vergeten - de tweede, derde en miljoenste keer trouwens ook niet. Best ironisch is eigenlijk dat deze Murlocs ook met netten jagen, terwijl het eigenlijk andersom had moeten zijn - die netten vertragen je loopsnelheid ook nog eens… Mocht je ook een potje Hearthstone gespeeld hebben dan is een tegenstander met een Murloc deck al genoeg om je ragequit vinger te laten jeuken. De Murlocs zijn zelfs zo niet-geliefd dat Blizzard besloten heeft om de band Elite Tauren Chieftain een lied over deze geschubde klootzakken te laten maken, ja echt!

                 

Leen - Cazadors (Fallout New Vegas)

LeenZucht. Laat me beginnen door mezelf te verontschuldigen voor de opgekropte haat die in dit stukje tekst ongetwijfeld naar buiten komt. Cazadors zijn namelijk mijn kryptonite. De George Lucas voor mijn originele trilogie… De eerste keer dat ik een Cazador zag in New Vegas was ik jong en onbezonnen, en dacht ik weer een Boatfly a la Fallout 3 tegen te zijn gekomen. Vijf seconden later bereikte mijn hartslag een hoogtepunt en viel mijn personage dood op de grond. Het begin van een trauma.

Wanneer je een glimp van een Cazador opvangt is het eigenlijk al te laat, en kun je vrij weinig doen. Je zult altijd denken dat je dat beest wel even een kopje kleiner kan maken – je hebt immers net Ceasar’s Legion uitgemoord – maar… Tja. Een Cazador is binnen 0.2 seconden bij je, neemt driekwart van zijn familie mee om even lekker in je rug te gaan prikken met dodelijke stingers, en voelt daarnaast niets van de drie kogels die je mogelijk in hem kunt krijgen voor je een pijnlijke dood tegemoet gaat. O, en hij geeft daarnaast geen fuck. Om niets. Behalve bloed.

Het enige wat je in Fallout New Vegas echt kunt doen is zo alert blijven als maar kan, en hopen dat een Cazador jou niet op zijn lijstje van “shit om vandaag helemaal naar de kolere te helpen” heeft staan. Spoiler: je staat erop. Dynamiet en granaten, dat is wat je mee moet nemen. Maar zelfs dan ga je dood. Tenzij je wegrent. Gewoon blijven rennen. En fok alles wat met dit beest te maken heeft. Maar dan wel vanuit de veiligheid van Lucky 38.

                   

Nu is het aan jullie!

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord